Annonce
Melfar Posten

Syv nye forretninger på vej: Malerier og små mirakler på vej i Middelfarts tomme butikslokaler

Kim Nørballe Mikkelsen fylder de cirka 75 kvadratmeter i Algade 49 med moderne kunst. Foto: Sofie Secher Karlsen

Middelfart: Ikke mindre end syv tomme butikslokaler i Middelfart midtby er lige nu ved at blive fyldt op med nye aktiviteter - og byens kunder kan både se frem til kostbar Cobra-kunst og muligheden for at få healet deres hund.

1. Galleriejer tilbage til Fyn

Kim Nørballe Mikkelsen har gennem årene oparbejdet et omfattende netværk i den internationale kunstverden. Foto: Sofie Secher Karlsen

Stribonitten Kim Nørballe Mikkelsen er efter ni år som leder af Sønderborg Kommunes internationale kunstcenter Augustiana vendt hjem og rykker 1. november ind i Middelfarts gågade. Han har overtaget det tomme lejemål efter Butik 49, der lukkede i sommer. Kim Nørballe Mikkelsen, der har gode kontakter i den internationale kunstverden, lover et levende galleri med kunst og kunsthåndværk til priser fra 250 kroner og opefter. I den dyre ende ligger malerier i hans egen favorit-genre, nemlig Cobrakunst.

Galleri Nørballe vil have åbent i almindelig butikstid, men holder lukket hver mandag. Kim Nørballe Mikkelsen har en intention om at være en aktiv medspiller i byens handelsliv.

- Det bliver en levende butik, hvor der altid vil være noget nyt at kikke på. Jeg har også planer om forskellige events, så ingen kan være i tvivl om, at der ligger et spændende galleri i Middelfarts gågade, siger Kim Nørballe Mikkelsen, der forventer at få besøg af sin gode ven og kunstner Franz Beckerlee under åbningen af Middelfarts gågade i november.

2. Kunstner og gallerist ind i Marsvinstuen

Gitte Ladefoged overtager Marsvinstuen på Holms Restaurant og får plads til både atelier og galleri. Foto: Sofie Secher Karlsen

Kunstneren og galleristen Gitte Ladefoged flytter fra Middelfarts gågade og ind i den tidligere Marsvinstue på Restaurant Holms. Efter to år med Galleri Arte & Vida i Algade 48 har hun lavet en aftale med de nye ejere af Restaurant Holms, som lige nu er ved at omdanne Marsvinstuen til et kombineret atelier og galleri. Gitte Ladefoged, der havde sidste åbningsdag i gågaden 28. september, forventer at kunne åbne den første uge i november i Algade 60B.

- Jeg får et nyindrettet lokale efter mine egne ønsker endda til en fornuftig husleje. Med atelier og galleri på samme adresse kan jeg stå og male i de stille perioder om efteråret og vinteren og alligevel holde galleriet åbent, det er en kæmpe fordel, siger Gitte Ladefoged, der erkender, at hun mister den umiddelbare eksponering overfor strøgkunderne i gågaden.

- Men jeg håber, vi kan lave lidt positiv støj udenfor galleriet, så gågadekunderne ikke undgår at opdage os. Jeg er samtidig blevet lovet af kommunen, at den nye belægning i gågaden skal fortsætte et stykke op ad Nygade, hvis der er granitsten nok, siger Gitte Ladefoged.

3. Brillebutik udvider med nabolokale

Tømrermester Peter Juul Hansen er lige nu ved at fjerne det meste af væggen mellem brillebutikken Thiele og den tidligere guldsmedeforretning ved siden af. Foto: Sofie Secher Karlsen

Brillebutikken Thiele udvider med nabolokalet i Algade 41, der senest har huset guldsmedeforretningen Balvigs Eftf. Tømrermester og ejendomsinvestor Peter Hansen, der ejer Algade 41, er lige nu ved at slå den mur ind, så de to butikker kommer i direkte forbindelse med hinanden. Der har tidligere været snak om, at Thiele ville udvide med et hørecenter i Algade 41, men det ligger endnu ikke fast.

4. Kunstner i genbrugsforretning

Steffen Anker har forladt Bornholm og lejet det tomme butikslokale på hjørnet af Hessgade og Stationsvej. Foto: Sofie Secher Karlsen

Butikslokalet på hjørnet af Hessgade og Stationsvej har ligget tomt, siden genbrugsbutikken Giv Tilbage sidste efterår flyttede ind i den tidligere bagerforretning på Odensevej. Lokalerne er nu overtaget af keramiker og billedkunstner Steffen Anker. Han har i første omgang har lavet en 10 måneder lang huslejeaftale med ejeren af huset, Tommy Hansen, der i flere år har haft ejendommen til salg.

Steffen Anker og hans hustru er netop flyttet til Algade i Middelfart fra Bornholm for at komme tættere på børn og børnebørn.

- Jeg har kun lejet selve butikslokalet, som jeg benytter som værksted. 4. november åbner jeg en udstilling i Kerteminde, og håbet er, at jeg kan nå at have en udstilling klar i Middelfart 1. december, fortæller Steffen Anker.

5. Galleri No Name

Herretøj er afløst af farverig kunst i vinduerne i Algade 63. Foto: Søren Gottwald

Det er hidtil ikke lykkedes Bodil Kielsgaard-Spicker at finde en ny lejer til sit butikslokale i Algade 63, der har stået tomt, siden tøjforretningen By Puck lukkede sidste efterår. Hun har derfor valgt at benytte de 300 kvadratmeter til galleri med egne værker. Galleriet har fået navnet Galleri No Name.

- Jeg har malet de sidste 20 år, og det ser da bedre ud i gågaden med noget kunst i butikken end tomme vinduer, siger Bodil Kielsgaard-Spicker, der fortsat forsøger at finde en lejer. Huslejen er som udgangspunkt 24.000 kroner om måneden plus forbrug.

6. Mægler fra Jylland til Fyn

Jan Hinnerskov (t.h.) flytter ved årsskiftet ind i Havnegade med sin erhvervsmæglerforretning Nordisk Kapitalraad. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Ved årsskiftet kommer der også liv i Havnegade 5A, der har stået tomt, siden Fiskeshoppen for cirka et år siden flyttede ind i det tidligere advokatkontor længere henne ad Havnegade. Havnegade 5A overtages af erhvervsmægler Jan Hinnerskov, hvis firma Nordisk Kapitalraad de sidste fem år har haft adresse i Videnpark Trekantområdet i Fredericia.

- Jeg oplever, at flere og flere af mine kunder kommer fra Middelfart og den øvrige del af Fyn, så det er oplagt at få kontor i Middelfart, hvor jeg ovenikøbet får en god eksponering ud til Havnegade, siger Jan Hinnerskov, der med sig selv har fundet en ejer til et af de lokaler i Middelfart, han har haft til opgave at udleje.

7. Små mirakler

Den alternative behandler Bo Thomsen har valgt at flytte sin Klinik De Små Mirakler fra Nygade 2 til den tidligere skønhedsklinik i Østergade 37.

- Der var for megen uro i Nygade 2 til de ting, jeg beskæftiger mig med, forklarer Bo Thomsen, der åbnede i Østergade i denne uge.

Ifølge en folder om stedet beskæftiger Klinik De Små Mirakler sig med blandt andet med clairvoyance, tidslinje-terapi, sjælerejse og soul-bodyterapi samt healing af dyr.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Nyt vaccinationssted i Middelfart er kun for de hurtigste: - Nu har jeg ventet i 13 måneder, så lad mig vente et par uger eller tre mere

Annonce