Annonce
Melfar Posten

Tag på mørke- og vintertur i uge 7

Hvis du har mod på det, kan du tage på vintertur i mørket i Staurbyskov. Naturvejlederne har forberedt det hele med både mærkede ruter og en app samt billedbingo for de mindste. Hvis du ikke er helt så modig, kan du også tage turen i dagslys. Foto: Rikke Vesterlund.
Vinterferien bliver ikke, som den plejer, men Middelfart Kommunes naturvejledere vil gerne hjælpe alle til at få en god oplevelse. Tag med på mørketur - hvis du tør.

Middelfart: Plejer du at være med på naturvejledernes traditionsfyldte mørketur i januar? Så fortvivl ikke.

Selvom turen ikke kan gennemføres som vanligt, er det stadig muligt at gå på eventyr i natteskoven.

Naturvejlederne i Middelfart Kommune og Naturpark Lillebælt har planlagt en gør-det-selv tur.

Fra fredag d. 12.  februar og hele vinterferien ud kan familier selv gå på guidet mørketur i Staurby Skov.

Ruten rundt i skoven er markeret med svingende refleksbrikker og refleksmaling på træer og sten. Familierne medbringer selv en lommelygte, så man kan finde vej på turen rundt i skoven. Ruten er en god kilometer, så selv ganske små ben kan være med.

For de videbegærlige er der lavet en audioguide, som fortæller om dyrenes vinterstrategier. Man downloader den gratis app ”Echoes” der, hvor man plejer at hente sine apps. I app’en finder man turen ”vintertur i Staurby Skov” og så vil man helt automatisk få fortalt historier og facts på udvalgte steder på ruten. Man kan også se selve ruten på app’en.

For de mindste kan man gå på billedbingo. På hjemmesiden https://naturvejledning.middelfart.dk/   vil man under offentlige arrangementer kunne finde en bingoplade med 14 billeder, der skal findes ude i skoven. På samme hjemmeside kan man også finde en bogstavjagt for de lidt større børn.

Naturvejlederne Rikke vesterlund ( i rød jakke) og Annette weiss plejer at have op mod 250 gæster med på mørketur i vinterferien. I år må man selv tage turen rundt i skoven, men naturvejlederne har forberedt det hele for dig. Foto: Rikke Vesterlund

Ruten starter og slutter ved Familiepladsen i Staurby Skov.

Turen kan selvfølgelig også tages i dagslys. Både audioguide, billedbingo og bogstavjagt vil være tilgængelig døgnet rundt i hele uge 7.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce