Annonce
Melfar Posten

Tegninger og perleplade-æg skal bringe påsken til Middelfart

Der pakkes perleplader til årets konfirmander. Fra venstre er det Tina Dangård, der er kirke- og kulturmedarbejde, Henriette Dyre Christensen og Kenneth Hakala, der begge er kirketjenere. Foto: Johanne Fårup
Det er lidt udfordrende at være kirkepersonale i denne tid, hvor man egentlig burde invitere menigheden i kirke for at fornemme påskens budskab. Men der er tænkt i alternative baner i Middelfart Kirke, hvor årets konfirmander blandt andet pynter juletræet med perleplade-æg.

Middelfart: Det seneste år har udfordret kreativiteten for mange forskellige foreninger og institutioner, heriblandt kirken, der med de nuværende restriktioner også er tvunget til at tænke kreativt med hensyn til den kommende påske-højtid.

I Middelfart Kirke er sognepræsterne og medarbejderne i kirken i fuld sving med at lave påske-aktiviteter, selv om kirken af flere årsager ikke er tilgængelig for offentligheden lige for tiden. For det første er kirken ved at blive sat i stand, og for det andet er der stadig strenge restriktioner på forsamlinger og dermed gudstjenesterne, der i stedet bliver afholdt i sognehuset.

Det har især ramt konfirmationsforberedelserne, men med lidt alternativ tankegang skal det nok blive påske i Middelfart alligevel.

- Konfirmanderne fra Skrillingeskolen er i gang med smukke illustrationer, der fortæller om påskens fire dage. Tegningerne vil indgå i en påskevandring omkring sognehuset, hvor man kan følge i Jesus' fodspor fra skærtorsdag til anden påskedag, fortæller sognepræst Johanne Fårup.

Også alle byens 2. klasser er inviteret til at tegne flotte tegninger, der skal hænges op ved Sognehuset.

-Her er påskens budskab til fri fortolkning. De skal bare vælge at tegne det, de forbinder med påske. Om det er påskekyllinger, eller om de kender til påskens fortællinger. Vi vil bare gerne have en smuk påskeudsmykning her i sognegården, fortæller præsten, der også lokker med en lille påskeoverraskelse til de børn, der kommer og afleverer en tegning i ugen før påske.

Annonce

Julen varer til påske

I Middelfart Kirke tager man det ganske alvorligt, at julen varer lige til påske. Juletræet står stadig på pladsen foran kirken, og årets omkring 100 konfirmander skal hjælpe med at få det pyntet.

Derfor har kirkens medarbejdere brugt en del tid på at få pakket ægge-formede perleplader samt perler, så konfirmanderne fra Østre og Vestre Skole kan lave påskens budskab i en perleplade.

Omkring 100 kommende konfirmander vil modtage en perle-pakke, så de hver især kan lave påskens budskab og hænge det op på det store juletræ ved Middelfart Kirke. Foto: Johanne Fårup.

- De kan lave et kors, et hjerte eller et anker. De bestemmer selv, hvad de vil, men for os handler det om at sprede påskens budskab ud til så mange som muligt i denne tid, siger Johanne Fårup.

- For dem, der ikke har lyst til at komme til gudstjenester med de nuværende coronarestriktioner, men stadig gerne vil benytte kirken i forbindelse med påsken, laver vi dette. Det er en udfordring at finde veje, hvor vi kan være i kirke på trods, siger sognepræsten, der håber, at mange vil benytte sig af at komme forbi kirken og kigge på den fine udsmykning hen over påsken.

Samtidig opfordrer hun stadig til at holde god afstand, mens man kigger på tegninger og perleplader.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Nyt vaccinationssted i Middelfart er kun for de hurtigste: - Nu har jeg ventet i 13 måneder, så lad mig vente et par uger eller tre mere

Annonce