Annonce
Melfar Posten

Tip fra Bib: Alene hjemme – med fire krimier

Tip bib
Annonce

I midten af december blev mange igen sendt hjem fra arbejde, da coronaen lagde sin klamme hånd endnu tungere over landet. Og når sådan en nedlukning sker fra det ene øjeblik til det andet, må man jo tage til takke med det læsestof, man har i huset på det pågældende tidspunkt.

Bibliotekets litteraturformidler Maria Guldager Rasmussen var så heldig at strande derhjemme med ikke færre end fire af de hotteste krimier, så hun led ingen nød på underholdningsfronten. Læs mere om dem her – måske er der også én for dig?

Digterens død af Torben Munksgaard.

Munksgaard har op til flere vellykkede romaner på samvittigheden, men i 2020 sprang han ud som krimiforfatter med ’Digterens død’, der samtidig er første del i Traum-trilogien. Og apropos ’sprang ud’: Historien er centreret om et formodet selvmord, hvor digteren Pelle sprang i døden fra vinduet i sin lejlighed. Et år senere er hans ven Simon dog stadig overbevist om, at der er tale om mord fremfor selvmord. Sammen med indehaveren af Café Traum sætter han sig for at opklare, hvad der egentlig foregik den aften i marts, hvor Pelle faldt. En ægte Nørrebro´sk whodunit-krimi.

Spejlmanden af Lars Kepler.

Dette er ottende bind i serien om politimanden Joona Linna af Lars Kepler. Lars Kepler er et pseudonym for det svenske ægtepar Alexander og Alexandra Coelho Ahndoril, og de har høstet stor fælles succes med denne krimiserie. I denne bog er hypnotisøren Erik Maria Bark tilbage. Han skal hjælpe den altid cool Joona Linna med at få en psykisk syg mand til at huske, hvad han så, den nat en ung pige blev dræbt på en legeplads. Samtidig forsvinder en anden ung pige, og det hele bliver nu et kapløb med tiden. I vanlig Keplersk stil er der ikke sparet på blodighederne og barbariet – heldigvis.

For barnets bedste af Line Holm og Stine Bolther.

Holm og Bolther debuterede som krimi-par i 2020 med denne bog, som høstede fremragende anmeldelser. Historiker Maria Just er ansat på Politimuseet i København, og her er hun i færd med at lave en udstilling, der handler om 100 års uopklarede mordsager. Men midt i det hele myrdes Røde Kors´ generalsekretær på bestialsk vis, og et mystik tegn er ridset i ligets maveskind. Det umage efterforsker-par Mikael Dirk og Frederik Dahlin har ikke meget at gå efter, men ved et tilfælde opdager Maria en forbindelse mellem denne sag og en 52 år gammel uopklaret mordsag fra Hellerup. Og så begynder der at ske noget.

Stemmer fra graven af Elly Griffiths.

Arkæologen Ruth Galloway er tilbage i dette syvende bind om Ruth, Nelson, Cathbad og alle de andre figurer, der befolker denne skønne krimiserie af Elly Griffiths. Denne gang begynder mysteriet, da et jagerfly fra 2. Verdenskrig dukker op under en udgravning på en byggeplads. I flyet befinder sig liget af lokal aristokrat – men han blev skudt ned over Nordsøen under krigen i helt andet fly. Så hvad er op og ned her? Det skal Nelson og Ruth vanen tro trænge til bunds i, men dét er ikke ufarligt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Tanja blev meldt til politiet for at holde sin salon åben: - Det er aldrig sjovt at blive beskyldt for noget, man ikke har gjort

Melfar Posten

Peders ødelagte skraldepose startede stor diskussion: Der har været noget galt med poserne - og nu forklarer kommunen sig

Melfar Posten

Borgerne hører lige nu til den sidste gruppe: Middelfart gør klar til at kunne vaccinere på bosteder før end ventet

Annonce