Annonce
Melfar Posten

Tip fra Bib: Alt kan ske – det er april!

Tip fra Bib guider dig til bøger, der er lige så omskiftelige som vejret i april. Foto: Maria Guldager Rasmussen

Tip fra Bib: Åh ja, april. Så ved man aldrig. I april kan det både være mildt og vildt, solskin og sne, varmt og vådt. I 1870 udgav den norske forfatter og senere Nobelprismodtager Bjørnstjerne Bjørnson (1832-1910) digtet ’Jeg vælger mig april’, som nu bl.a. findes i Højskolesangbogen. Heri beskriver Bjørnson med få velvalgte ord, hvordan april favner det hele og i al sin mangfoldighed får nyt til at ske – og gammelt til at falde. At Bjørnson selv døde i april måned kan man vælge at se som et tegn… eller en tilfældighed.

Tip fra Bib har helt i aprils ånd fundet fem april-bøger, der genremæssigt spænder lige så bredt, som april gør det på vejrfronten. Her er både en krimi, en science fiction-fortælling, en roman, en selvbiografi og en bog til hesteglade piger og drenge.

Annonce

Døden i april af Louise Penny

Dette er tredje del af Louise Pennys krimiserie med politiinspektøren Armand Gamache som gennemgående figur. I den canadisk bjerglandsby Three Pines gør indbyggerne klar til at fejre påsken, men okkulte aktiviteter i det ’hjemsøgte’ hus Old Hadley House fører døden med sig, og Armand Gamache skal have opklaret endnu et mord i den ellers så idylliske landsby.

Annonce

April 2026 af Jeppe Krogsgaard Christensen

I denne science fiction-roman har internettet taget magten og fjernet al kunsten, som er blevet digitaliseret. Tilbage er nu kun nogle få fysiske rester, som sælges på det sorte marked. Bogen får én til at tænke over, hvad det egentlig er for et tomrum, mennesket bliver placeret i, hvis al kunst er væk? Hvordan ville tilværelse blive, hvis vi fx ikke længere havde adgang til at høre musik? Og er internettet ved at tage magten fra os?

Annonce

Sne i april af Rosamunde Pilcher

Unge, forældreløse Caroline skal giftes med Hugh, der er et solidt og godt parti. Da Caroline og hendes lillebror Jody rejser til Skotland for at lede efter deres storebror, møder Caroline en skotsk godsejer, som hun forelsker sig i. Men hvad så med den flinke Hugh og det forestående bryllup? Hos Rosamunde Pilcher plejer brikkerne heldigvis at falde på plads til sidst, så det gør de nok også for Caroline.

Annonce

Nat i april af Caroline Livingstone

Denne selvbiografi er den barske historie om forfatterens sindslidelser, selvmordsforsøg og indlæggelser på den lukkede afdeling. I gymnasietiden forsøgte hun at begå selvmord, men blev i tide fundet af sin lillebror. Herefter begyndte en lang række af indlæggelser, og i bogen her beskriver hun sine tanker sideløbende med indlæggelser og behandling. Det store spørgsmål lyder: Kan man kureres for sig selv?

Annonce

Aprilsnar Sigge af Lin Hallberg

Dette er fjerde bog i den populære RAP-serie, der henvender sig til hesteglade børn mellem 8 og 12 år. RAP står for Rideskolen Agersøs Ponyer, og bøgerne handler om en flok hesteglade piger på Agersøs Rideskole. Denne gang er der spot på den årlige ridelejr, som pigerne er spændte på, om de mon er klar til at deltage i. Desuden er det den 1. april, og så skal man jo passe lidt på med at tage alt, hvad man hører, for gode varer.

Bogen kan både fungere som læs-selv fra omkring 8 år og som højtlæsningsbog.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Nyt vaccinationssted i Middelfart er kun for de hurtigste: - Nu har jeg ventet i 13 måneder, så lad mig vente et par uger eller tre mere

Annonce