Annonce
Melfar Posten

Tip fra Bib: Bøger om sorg - omsorg

Bøger om sorg
Tip fra Bib handler i denne uge om sorg. Gennem bøgerne kan vi læsere måske bearbejde vores egen sorg, så det til sidste ender med omsorg.
Annonce

Sorgen er et vilkår, vi som mennesker ikke kommer uden om. Før eller siden vil den finde os, og der findes ingen midler til at undgå den. Men for nogen er det en trøst og en hjælp at læse om sorgen og de tilstande, den medfører.

At få sin egen sorg belyst af en anden, der måske er magen til – eller fuldkommen anderledes. Tip fra Bib vil denne gang være med til at nedbryde det tabu, det stadig kan være at tale (og læse) om noget så smertefuldt som sorg og tab.

I disse seks bøger finder du smukke og smertefulde historier om sorg. Måske kan de hjælpe med at trække de to ord sammen for dig, så du ender med ’omsorg’.

Annonce

"Tænker du stadig meget på det" af Cecilie Fabricius

Forfatteren mistede sin far i 2016, og dette er en række velskrevne og konkrete digte om tiden før, under og efter farens sygdom. Gennem konkrete nedslag sætter hun ord på sorgen og på det ubærlige, som hun med tiden alligevel opdager bliver til at bære. Her er alle de små, genkendelige hverdagssituationer, som pludselig får så meget større betydning, når faren ikke er her længere.

Annonce

"Forsvindingsnumre" af Amalie Langballe

Amalie Langballe modtog BogForums Debutantpris 2019 for denne bog. Hun mistede sin mor, der døde af kræft, i 2016, og romanen er skrevet i et forsøg på at bearbejde tabet. Her får hun så fint sat ord på den følelse af, at det er fuldkomment ubegribeligt, at andre kan stå op om morgenen, gå glade rundt, føde børn, gå til møder i banken o.s.v., som om intet var hændt, når Agnes, bogens hovedperson, selv er i dyb sorg.

Annonce

"Kattefugl" af Kristiane Hauer

Det er ikke kun, når nogen dør, man sørger. I denne bog fortæller forfatteren om, hvordan hendes bror ved et trafikuheld får en hjerneskade, som gør, at han aldrig bliver den, han var. Han lever, men den bror, hun havde før ulykken, har hun mistet nu. Samtidig er hun nybagt mor, så i sorgprocessen er hun nødt til også at skabe rum til et spædbarn.

Annonce

"På sit yderste" af Daniel Boysen

I denne roman er hovedpersonen en kvinde, der lider under at have haft en hjerneblødning. Hendes forsøg på at huske og mindes bærer ikke altid frugt, og det er smertefuldt – ikke mindst når hun prøver at huske den datter, hun mistede, da datteren var barn.

Annonce

"Under fremmed himmel" af David Park

Tom skal hente sin søn Luke hjem til jul. Det er et afsindigt snevejr, men han kaster sig ud det, da det er familien magtpåliggende at få drengen hjem. Undervejs på sin farefulde færd fra Nordirland til Sunderland går hans tanker til den anden søn, Daniel, som har voldt sine forældre megen smerte. En smuk og eftertænksom roman.

Annonce

"En pige og en dreng" af Morten Brask

På universitetet møder fortælleren den skønne Maya, som han forelsker sig i og bliver kærester med. Mayas højeste ønske er at få børn, og hendes lykke er gjort, da hun bliver gravid med tvillinger. Men de to små, en pige og en dreng, fødes alt for tidligt, og en traumatisk tid tager sin begyndelse. Herfra bliver intet, som de håbede.

Alle seks bøger findes på eReolen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce