Annonce
Melfar Posten

Tip fra bib: Dejlige Danmark

Der er fundet danske historier frem fra bibliotekshylden til denne sommer, hvor flere end sædvanligt må forventes af holde ferie hjemme. Foto: Middelfart Bibliotek
Mange må denne sommer skyde en hvid pind efter eksotiske rejsemål og holde ferien indenfor landets egne grænser. Men det er der ingen grund til at begræde. Der kan gemme sig mange fine oplevelser og overraskelser i at være turist i sit eget land. Så i stedet for at læse litteratur, der knytter an til Italien eller Tyrkiet, kan du jo meget passende læse dig direkte ind i nogle af de smukke, interessante steder, der findes Danmark. Tip fra Bib har samlet nogle gode bud på dansk sommerlæsning.
Annonce
Annonce

Rundt om Fyn

Hvis du har planer om at sejle rundt om Fyn, er det Mads Nørskov Rasmussens roman ’Til dem af jer der kender Ricardo’, du skal have med. Her stævner en mand (arbejdsløs akademiker og familiefar med et sejlivet maveonde) ud på en gammel skonnert sammen med en flok unge mennesker fra Konservativ Ungdom. Han er kørt sur i det hele og leder efter en mening – både med sig selv og med tilværelsen. Turen begynder og slutter i Svendborg.

Annonce

Mord i Ringkøbing

Går turen til den vestjyske købstad Ringkøbing, kan du med fordel tage første bind i krimiserien om Rebekka Holm med. Den hedder ’En torn i øjet’, og serien, der nu tæller i alt 8 bind, er skrevet af Julie Hastrup. Rebekka Holm er politibetjent og ansat ved Rigspolitiets Rejsehold. I denne krimi sendes hun tilbage til sin barndomsby Ringkøbing for at hjælpe med at opklare mordet på en ung kvinde. Samtidig prøver Rebekka at komme overens med sin egen fortid i Ringkøbing.

Annonce

… eller i Liseleje

Hvis du sætter kursen mod den skønne badeby Liseleje i det nordsjællandske, er der al mulig god grund til at medbringe Ane Riels dejlige, drabelige debutroman ’Slagteren i Liseleje’. Heri erfarer man hurtigt, at det er nemt at lade sig narre af idyllisk provinsliv og nydelige midaldrende damer. Den aldrende Judith inviterer en dag byens tre drukkenbolte hjem til middag, og de forbløffede (og fordrukne) herrer takker naturligvis ja. Men det skulle de nok ikke have gjort.

Annonce

Destination: Skagen

Pakker du bilen og kører af de danske motorveje mod Skagen er romanen ’Stenslag’ af Anna Pia Holmgaard et must-read. Det er en kollektivroman, hvor man følger en række mennesker, der alle er på vej mod Skagen – og alle er de ved et vendepunkt i deres liv. Her er kernefamilien, hvor stemningen langt fra er i top. Her er elskerinden, som håber på en hyrdetime. Her er en afdanket musiker, hans ekskone, hendes kæreste og et par unge mennesker i en stjålen bil. Og alle ender de før eller siden i Skagen, hvor der er lagt op til mere end ét opgør.

Annonce

Rundt i København

På en tur til landets hovedstad kan man snildt have den lille bog ’Koordinater’ af Amalie Laulund Trudsø i håndtasken. Bogen består af 60 små københavnertekster, der alle har et københavnsk gadenavn som overskrift. Samlet set handler teksterne om en ung pige, der flytter til København. Her folder livet sig ud med forelskelser, drukture, tudeture og grineflip, og hele tiden er Københavns gader og stræder samt de skiftende årstider skueplads for hendes liv. En lille poetisk perle, der kan nydes i en park eller på en café.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce