Annonce
Melfar Posten

Tip fra bib: Kend din modstander

Tip fra bib kigger i denne uge på de helt store, russiske fortællinger og de mere finurlige, finske af slagsen. Foto: Maria Guldager Rasmussen
Tip fra bib er i EM-humør, men går til modstanderne på en anden måde: Ved at kigge på litteratur fra Finland, Belgien og Rusland.

Tip fra Bib: Så ruller bolden endelig ved det længe ventede og udskudte EM i fodbold. Danmark er i den anledning kommet i gruppe med Finland, Belgien og Rusland. Men når man skal i kamp mod nogen, er det så vidt vides altid en fordel at kende sin modstander, og derfor har de involverede med garanti gransket deres modstandere nøje i tiden op til EM.

Tip fra Bib bakker op om devisen ’Kend din modstander’, men griber sagen en lille smule anderledes an, idet der opfordres til, at man kaster sig over litteraturen fra de tre lande, Danmark skal spille imod. Så her følger gode læsetips fra henholdsvis Finland, Belgien og Rusland.

Finurlige finske romaner

Vi begynder i det halvmuntre hjørne med den lige dele rørende og sjove roman ’Næsedag’ af Mikko Riminen. Den handler om den midaldrende kvinde Irma, som dybest set er noget ensom. En dag får hun den fremragende idé at begynde at banke på døren hos tilfældige menneske og give sig ud for at være fra et analysefirma. På den måde skaffer hun sig adgang til andres selskab, og på trods af at det ikke hver gang går lige gelinde, lykkes det hende faktisk med tiden at få noget godt ud af sin skæve idé.

Mere spidsfindigt bliver det i den både spændende og mystiske ’Den skinbarlige sandhed om Lumikkos litterære selskab’ af Pasi Ilmari Jääskeläinen. Lærer og forfatter Ella Milana kommer på sporet af et sært mysterium, der både handler om bøger, der ændrer indhold, og et litterært talent, der forsvandt. Finsk, fin og fremragende.

Annonce

Belgisk krimi

Den belgiske forfatter Georges Simenon (1903-1989), som er mest kendt for sin serie om kriminalkommissæren Maigret, var en uhyre produktiv herre. Serien om Jules Maigret tæller ikke færre end 75 titler. Der udover skrev han – i eget navn - mere end 100 romaner, endnu flere noveller, og under forskellige pseudonymer forfattede han næsten 200 romaner og 1000 noveller.

Romanerne om den parisiske, piberygende kriminalkommissær Jules Maigret er for de flestes vedkommende forholdsvis korte, så de passer fortrinligt i en lille rejsekuffert eller strandtaske, og dermed kan du tager både Maigret og hans opklaring af franske mord med ud i sommerlandet.

Annonce

En russisk sværvægter

Hvis romanerne om Maigret er korte, er det klassiske mesterværk ’Anna Karenina’ af russiske Lev Tolstoj (1828-1910) det stik modsatte. Cirka 1000 sider strækker denne berømte kærlighedsroman om Anna Karenina og hendes forelskelse sig over.

Værket er kendt for sin indledning, der lyder som følger: ”Alle lykkelige familier ligner hinanden; men den ulykkelige familie er altid på sin egen måde ulykkelig.” Og ulykkeligt går det for den smukke, charmerende overklassekvinde Anna Karenina, da hun forelsker sig i officeren Vronskij og tilmed vælger at følge sin lidenskab. Det betyder, at hun må give afkald på mangt og meget – bl.a. også forholdet til sin lille søn. Det store spørgsmål bliver, om det er sandt, at kærligheden overvinder alt.

Annonce
Annonce
Melfar Posten

Igen i Fjelsted: Kom til Folk Festival fredag

Annonce
Annonce
Melfar Posten

Mazda klarede 100.000 kilometer uden anmærkninger

Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

500.000 til forskønnelse fordeles mellem lokalområderne: Nørre Aaby-borgere inviteres til at skrive ønskeseddel

Melfar Posten

Motorvejen udvides: Her bliver der i første omgang spærret for til- og frakørsel

Melfar Posten

Middelfart bliver hjemmebane for volleyball-landsholdene: - Som klub er vi ellevilde

Melfar Posten

Der kommer færre teststeder i Middelfart fra denne uge: Her er ændringerne

Melfar Posten

Middelfart henter målmand med Horsens-baggrund

Melfar Posten

Historiske fortællinger: Åbent hus i Hjulmandshuset

Melfar Posten

Borgere kommer til PCR-test uden at bestille tid: - Det gør det mere bøvlet for os

Melfar Posten

Middelfart Cykler flytter ud i industrikvarter: Vil satse mere på reparationer i et endnu større værksted

Melfar Posten

Middelfart i desperat målmandsjagt

Melfar Posten

Læser savner det 'gode, gamle posthus': Se kortet - her kan du sende, hente, printe eller noget helt fjerde i Middelfart

Melfar Posten

Nyt værtshus skabte trængsel i gaden: - Jeg har aldrig set så mange være samlet på et sted i Ejby

Melfar Posten

Se videoen: Middelfartere vrikkede med hofterne med Vild med dans-stjernen Thomas Evers Poulsen

Melfar Posten

Sten samler trådene, når ældreplejen sættes fri: - Jeg kan ikke gøre det fra rådhuset

Melfar Posten

Mathias tripper for at genåbne sin natklub: - Jeg har aldrig før haft så mange sommerfugle i maven

Melfar Posten

Med smørrebrød til: Frokostjazz på Lillebæltværftet

Melfar Posten

Se billederne: Historiske sejlskibe sluttede kapsejladsen af i Middelfart

Melfar Posten

Både for piger og drenge: Prøv amerikansk fodbold i sommerferien

Melfar Posten

Mystik om grundstødt båd: Hvem ejer den?

Melfar Posten

Lokalredaktør i kommentar: Snart skal vi igen hylde handelslivet ved Byens Bedste

Melfar Posten

Se marsvin eller sæler: Endnu en havkajaktur ved Båring Vig

Melfar Posten

Ungdommens klimakamp

Annonce