Annonce
Melfar Posten

Tip fra bib: Lange romaner til lange dage og lyse nætter

Fra tip fra bib, Melfar Posten
Murstensromaner skal man have god tid til at pløje sig igennem, og det er derfor oplagt at give sig i kast med den slags, når de lange sommerferiedage med tilhørende lyse nætter har holdt deres indtog. Tip fra Bib har denne gang samlet fire gode romaner, der alle er på mindst 600 sider.
Annonce
Annonce

"Forbrydelse og straf" af F. M. Dostojevskij (1866)

Dette imponerende værk af russiske Dostojevskij (1821-1881) handler om den unge, intelligente, men meget fattige, student Rodion Raskolnikov. Da han dræber en grisk pantelånerske og dennes søster, kastes han ud i et levende mareridt bestående af sindssyge, fortvivlelse og skyld. Måske dræbte han de to kvinder af pengenød, da han også forsørger sin mor og sin søster. Men motivet til drabene er ikke ganske entydigt, og den unge mand befinder sig i voldsomme samvittighedskvaler. Mødet med den unge kvinde Sonja bliver af afgørende betydning for hans endelige forløsning. Bogen kaldes af nogle for "verdens bedste kriminalroman", og den giver et fremragende indblik i en forbryders sind. (677 sider)

Annonce

"Sandheden om Harry Quebert-sagen" af Joël Dicker (2014)

Den unge forfatter Marcus Goldman lider af skriveblokering, og i forsøget på at komme denne til livs opsøger han sin gamle underviser og mentor Harry Quebert, der bor i den lille by Aurora i New Hampshire. Da liget af den 15-årige pige Nola findes gravet ned i Harry Queberts have, er Harry med det samme mistænkt for mordet, da Nola var hans muse og elskerinde. Marcus bidrager til opklaringsarbejdet, der viser sig at blive vidt forgrenet. Super-spændende, velskrevet og velkomponeret roman. (693 sider)

Annonce

"Vinter i Madrid" af C. J. Sansom (2011)

Selvom både vinteren og Madrid synes langt væk lige nu, bliver man alligevel suget helt ind i denne roman, der foregår under 2. Verdenskrig. Englænderen Harry Brett er blevet såret i slaget ved Dunkerque, og nu sendes han til Madrid for at spionere på sin gamle skolekammerat Sandy Forsyth. Under sin mission møder Harry kvinden Barbara, der nu bor sammen med Sandy, men som tidligere har været kærester med en tredje skolekammerat, der nu er meldt savnet. Hvem er ven, og hvem er fjende? Og hvem kan stole på hvem? (687 sider)

Annonce

"Undtagelsen" af Christian Jungersen 2004

På Dansk Center for Information om Folkedrab arbejder de fire kvinder Iben, Malene, Camilla og Anne-Lise. Stemningen på deres lille arbejdsplads er præget af mobning, manipulation og misundelse, og bedre bliver det ikke, da Iben og Malene, som er veninder privat, modtager nogle anonyme trusselsmails. Det er nærliggende at tro, at de kommer fra en serbisk krigsforbryder, som de skriver artikler om, men efterhånden som stemningen på kontoret spidser til, begynder kvinderne også at mistænke hinanden for at stå bag de truende mails. ’Undtagelsen’ er en vanvittig spændende og samtidig lærerig bog om menneskets sammensatte identitet, divergerende virkelighedsopfattelser og ondskaben i flere former. (620 sider)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce