Annonce
Melfar Posten

Tjek din e-Boks: Du bliver måske inviteret til stor undersøgelse og kan vinde 10.000 kroner

Hver tiende over 15 år i Middelfart Kommune får en invitation til en stor undersøgelse af bevægelsesvaner. Arkivfoto: Michael Bager
Hver tiende borger over 15 år i Middelfart Kommune får et spørgeskema i deres e-Boks fra projektet Danmark i Bevægelse.
Annonce

Nordvestfyn: Hvor meget bevæger du dig egentlig? Hvornår? Hvordan?

Det er spørgsmål som disse, som Syddansk Universitet nu vil finde svar på i danmarkshistoriens største undersøgelse af danskernes bevægelsesvaner. Middelfart Kommune samarbejder med SDU om undersøgelsen med navnet Danmark i Bevægelse, hvor 400.000 danskere får tilsendt et spørgeskema i deres e-Boks. Hver tiende borger over 15 år i Middelfart Kommune vil få en invitation til undersøgelsen.


Er det sundhed, velvære eller socialt samvær, der motiverer mest til bevægelse? Det håber vi at få nogle svar på gennem undersøgelsen.

Jeanette Rokbøl, sundhedschef


Baggrunden for undersøgelsen er, at overvægt er et stigende problem. I Region Syddanmark er det et mål at forebygge overvægt gennem bevægelse og motion, men forskningen ved ikke ret meget om, hvorfor nogle bevæger sig ofte og andre mindre. Det er det, undersøgelsen skal være med til at kaste lys over.

Annonce

Lodtrækning om præmie

Spørgeundersøgelsen kobles med de lokale muligheder for fysisk aktivitet som eksempelvis idrætsanlæg, cykelstier og grønne områder.

Og det gør undersøgelsen vigtig og relevant også på kommunalt plan, skriver sundhedschef i Middelfart Kommune Jeanette Rokbøl i en pressemeddelelse.

- De smukke naturomgivelser i Middelfart Kommune indbyder til gåture i skoven og til at tage cyklen på arbejde og lade bilen stå. Men vi har brug for viden om, hvordan vi lige netop her i vores kommune kan motivere borgerne til at være fysisk aktive. Skal vi prioritere flere toiletter og bænke på vores grønne områder? Mangler vi tilbud i idrætshallerne? Er det sundhed, velvære eller socialt samvær, der motiverer mest til bevægelse? Det håber vi at få nogle svar på gennem undersøgelsen, skriver hun.

Og hvis det at fremme folkesundheden ikke er motivation nok i sig selv, så kan du vinde 10.000 kroner skattefrit, hvis du er en af de borgere, der får invitationen til undersøgelsen og udfylder spørgeskemaet.

Annonce
Annonce
Melfar Posten

Forkert navn på skribenten

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Hvad må man samle i skoven?

Melfar Posten

Forældreorganisation hylder børneområdet i Facebook-konkurrence: - De, som passer på vores børn, har brug for et skulderklap

Melfar Posten

Viby Kirke og hvad deraf fulgte

Annonce