Annonce
Melfar Posten

Tjener, receptionist og skolelærer: Nu forkæler Anna-Mette middelfarterne med den helt rette vin

Selv om Anna-Mette Kolding havde job som butikschef i Gourmet Outlet i Fredericia, lokkede jobbet i Vinspecialisten i Middelfart tilpas meget til, hun sagde jobbet i Fredericia op til fordel for jobbet i Middelfart. Foto: Maria Frellesen Pedersen
Med adskillige uddannelser i bagagen er Anna-Mette Kolding ikke i tvivl om, at hun nu er landet lige, hvor hun skal være: Blandt vin og spiritus hos Vinspecialisten i Middelfart.

Middelfart/Skærbæk: - Der er ingen tvivl om, at det var en utrolig spændende barndom, fordi man mødte mange forskellige kulturer, som har betydet, at man skulle være meget omstillingsparat, men det har også medført en vis rodløshed. Og det er nok årsagen til, at jeg endte med at flytte tilbage til Danmark og blive boende her.

Sådan lyder det fra 56-årige Anna-Mette Kolding, der er vokset op i lande som Libanon, Egypten, Italien, Zimbabwe og Kenya.

Vin er en livslang læring. Der er så mange facetter i vin, at man aldrig bliver færdig med at lære om det. Derfor har vi lavet den her klub, hvor vi virkelig kan nørde vin.

Anna-Mette Kolding

Med en far, der var ansat i en FN-organisation, var det, hvad der fulgte med i barndommen. Og selv om Anna-Mette Kolding besluttede sig for at flytte tilbage til Danmark til en tryg base, ville hun ikke have undværet de mange oplevelser, hun fik i udlandet, mens hun voksede op.

Annonce

- Jeg lærte at blive en del af de forskellige miljøer, der var. Lærte sproget, kulturen og de anderledes levemåder at kende. Det har helt sikkert være med til at gøre mig til den, jeg er i dag.

Sammen med seks andre vinkyndige har Anna-Mette Kolding sin egen vinklub, Vinklubben Lillebælt, hvor de sammen bliver klogere på vinens verden. Foto: Maria Frellesen Pedersen

Og det var også i løbet af de mange år i udlandet, at det gik op for Anna-Mette Kolding, at hun skulle være en del af hotelverdenen.

Egentlig havde hendes plan hele tiden været at blive receptionist, så da Anna-Mette Kolding startede på hotelskolen i Schweiz, var det derfor også med forhåbningen om at kunne arbejde som receptionist, når hun vendte tilbage til Danmark.

En passion

Det viste sig dog, at uddannelsen fra Schweiz ikke var adgangsgivende i Danmark. Derfor besluttede hun sig for at gå i lære som tjener i den lille by Brædstrup, som hun blev født i, inden hendes forældre tog hende med verden rundt.

- Jeg ringede ud til Pejsegården for at høre, om de ville have mig i lære. Dengang boede jeg i København, men var hjemme på ferie. Jeg kan tydeligt huske, at det var en mandag, jeg ringede. Og det endte med, at jeg kunne starte om torsdagen, så jeg måtte vente med at flytte alle mine ting, til tre uger efter jeg var startet.

Og med tjeneruddannelsen i rygsækken ventede 11 år som tjener på Hotel Munkebjerg i Vejle, som viste sig at blive afgørende for Anna-Mette Koldings videre liv.

Det var nemlig her, hun for alvor fik øjnene op for vinens verden, men det var også her, hun fandt ud af, at hun var god til at lære fra sig.

Anna-Mette Kolding

  • Er 56 år.
  • Bor i Skærbæk med sin samlever, som hun har en søn på 17 år med.
  • Født i Brædstrup, men opvokset i Libanon, Egypten, Italien, Zimbabwe og Kenya.
  • Blev uddannet sproglig student fra Bagsværd Kostskole i 1984 og var derefter på hotelskole i Schweiz.
  • Senere blev hun udlært tjener på Pejsegården i Brædstrup og var derefter 11 år som tjener på Hotel Munkebjerg i Vejle.
  • Har haft sin egen Vinspecialisten i Horsens i tre år.
  • Har været butikschef i Gourmet Outlet i Fredericia.
  • Arbejder i Vinspecialisten i Middelfart.
  • Er i gang med uddannelsen som sommelier.

Det betød, at hun droppede tjenerjobbet og begyndte at læse til folkeskolelærer. Fire år senere stod hun med endnu en uddannelse i hånden, men at undervise folkeskoleklasser var ikke det, der var planen med uddannelsen.

Til gengæld ville hun gerne være faglærer, hvilket hun også var en række år, inden vinen for alvor trak i hende igen. Derfor åbnede hun en afdeling af Vinspecialisten i Horsens.

- Jeg kunne bare mærke, at det var vin og spiritus, der var min største passion, så derfor skulle jeg også prøve at have min egen vinforretning, men når man ikke er lokal, samtidig med coronaen kom, var det en udfordring at få til at køre. Derfor stoppede jeg, inden det gik rigtig galt, fortæller Anna-Mette Kolding, der efterfølgende blev butikschef for Gourmet Outlet i Fredericia.

Annonce

Livslang læring

Men da så muligheden for at blive en del af Vinspecialisten i Middelfart bød sig, var hun ikke et sekund i tvivl om, at det var det, hun skulle.

Og det betyder, hun i dag laver lige det, hun i mange år kun har drømt om at kunne gøre.

- Jeg er virkelig landet på den rette hylde. Der findes ikke noget bedre end at kunne guide og vejlede folk til, hvilken type vin eller spiritus, de skal have med hjem for at kunne få den bedste oplevelse, lyder det fra Anna Mette-Kolding.

Anna-Mette Kolding nåede selv at have sin egen Vinspecialisten i tre år, men besluttede sig for at lukke ned, inden den gik konkurs på grund af corona. Foto: Maria Frellesen Pedersen

Men for at kunne give kunderne den rette oplevelse, er man nødt til at have et stort kendskab til netop den vin, man sender med dem hjem.

Derfor har Anna-Mette Kolding sammen med seks andre lavet en lille vinklub, som mødes en gang om måneden for netop at blive klogere på forskellige vine.

- Vin er en livslang læring. Der er så mange facetter i vin, at man aldrig bliver færdig med at lære om det. Derfor har vi lavet den her klub, hvor vi virkelig kan nørde vin.

Annonce
Melfar Posten

Stor nytårskoncert klar til at slå dørene op trods restriktioner

Annonce
Melfar Posten

Ung præst vender næsen hjemad: - Jeg glæder mig til at slå rod med min kone og børn

Annonce
Melfar Posten

Trygfonden drysser penge ned over Nordvestfyn: Her lander de

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Ingelise er guld værd for beboerne på Egebo: - Det er jo bare noget, jeg gør

Melfar Posten

Mens varmepriserne er eksploderet flere steder i landet: Nordvestfynske fjernvarmekunder får holdt prisen i ro

Melfar Posten

Kunne du forudse, hvad der skulle ske i 2021? Her er svarene på sidste års nytårsquiz

Melfar Posten

Kan du forudse, hvad der kommer til at ske i 2022: Deltag i Melfar Postens store nytårs-quiz her

Melfar Posten

Kommunens nye hjemmeside erstatter 13 år gammel forgænger: Så meget koster den

Melfar Posten

Over halvvejs: Anna Pippi snart på vej mod sin største drøm om at kunne gå

Melfar Posten

Smittetallene er ikke en forhindring: Skøjtebanen åbner, men der går lidt tid endnu

Melfar Posten

Parkerings-skilte pillet ned: Fik folk til at glemme elementær regel

Melfar Posten

Kreativt makkerpar giver ''Byens Bedste Service'': - Nu, hvor vi har vundet, forpligter det

Melfar Posten

Tip fra Bib: Karen Blixen forever

Melfar Posten

Joachim har en skitse over, hvordan man sprænger Lillebæltsbroerne i luften: Nu fylder han 100 år

Melfar Posten

Christians efterskoleår blev til ungdomsdokumentar på DR: - Efterskolen var én stor kreativ proces 24/7

Annonce