Annonce
Melfar Posten

Træn langsomt: Qi gong i Ejby giver en stærk krop

Qi gong kan laves siddende, så selv dem, der har mange skader, kan være med. Kitte Witting holder øje med, at alle får noget ud af at komme til undervisningen og får lavet øvelserne ordentligt. Foto: Mia Harm Madsen
Qi gong-underviser Kitte Witting træner i en langsom, men effektiv træningsform.
Annonce

Ejby: Man behøver ikke at ase og mase for at styrke sin krop. På førstesalen i Sundhedsbanken i Ejby sidder syv kvinder på stole i lokalet, og Kitte Witting sidder foran dem og viser øvelserne. Rolige, men bevidste bevægelser. Kærlige bevægelser, som hun beskriver det for kvinderne.

Det er kun anden gang, at Kitte Witting underviser i qi gong i Ejby, men hun har lavet de kinesiske øvelser i 20 år og har undervist i de 10 af dem.

For nylig kom hun i Sundhedsbanken som klient, og her fandt hun ud af, at man faktisk manglede en ny underviser i den langsomme træningsform.

Så derfor kan du nu gå til qi gong både tirsdag og torsdag i den gamle bank i byen.

Det er de mest grundlæggende øvelser, der laves på holdene i Ejby, så alle skulle gerne få noget ud af at komme til undervisningen, Foto: Mia Harm Madsen
Annonce

Helbredende øvelser

Det er en berejst dame, der har fundet vej til Ejby. Kitte Witting har boet mange år i Grønland, men har nu fundet sig til rette ved Gamborg, som hun synes er en perfekt kontrast fra den vilde natur i Grønland.

Lige nu er hun i gang med en uddannelse som kirkesanger, og derfor er hun ret fleksibel i forhold til at lave qi gong-hold på andre tidspunkter, hvis det viser sig, at der er behov for det i fremtiden.

- På de hold, jeg laver her, er det grundlæggende qi gong-øvelser, vi arbejder med. Alle kan være med. Ung som gammel, eller hvis man har en skade, for vi går ikke så hurtigt frem. Der findes mange slags qi gong, men det, vi laver her, er healende qi gong, og det er kun lidt belastende. Så kan man mærke, at man med tiden bliver stærkere og mere smidig, forklarer hun.

Kitte Witting har selv mærket qi gongens gode effekter, da hun selv døjer med en del skader.

- Jeg har selv haft problemer med smuldrende lænderyg og piskesmæld, men fordi jeg laver så meget qi gong, behøver jeg ikke at tage smertestillende. Og qi gongen har især hjulpet mig af med stress, siger hun.

Annonce

Dybe åndedrag

Selv om qi gong lyder meget eksotisk, så er der ikke noget mystisk ved det, lover Kitte Witting.

- Vi arbejder med det dybe åndedrag, og det skaber en følelse af behag. Andre får den følelse af at vinterbade eller dyrke anden motion, men forskellen er, at her kan alle være med, og man bliver lige så stærk som ved andre former for motion, men det er bare mere behageligt, forklarer hun og griner.

Når der kommer nye klienter til Kitte Wittings timer, tages der udgangspunkt i den enkelte.

- Det handler om at få etableret nogle træningsvaner, så man ikke skader mere, end man gavner. Til folk med skader laver jeg individuelle træningsprogrammer, forklarer hun.

Du kan komme til qi gong i Sundhedsbanken tirsdage fra klokken 16.30 til 17.30 og torsdage fra klokken 11 til 12. Og skulle der være behov for at lave et hold på et andet tidspunkt, skal Kitte Witting også nok finde ud af at få det arrangeret.

Skulle du have lyst til at prøve qi gong af derhjemme, kan du benytte en gratis online-skole, hvor du finder træning i den samme slags qi gong, som Kitte Witting underviser i. Den finder du på http://www.shengzhen.online/.

Selv har Kitte Witting dyrket qi gong i 20 år, og det hjælper hende til en smertefri hverdag trods mange skader. Foto: Mia Harm Madsen
Alle øvelser udføres korrekt, så man får det maksimale ud af dem. Foto: Mia Harm Madsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Sådan får du dit budskab ud: Avisen inviterer igen til skrivekursus i byrådssalen - nu med en nyhed

Annonce