Annonce
Melfar Posten

Udrulning af fjernvarme: Tilsagn om vigtigt statsligt tilskud lader vente på sig

Middelfart Fjernvarme var blevet stillet et svar på ansøgningen til fjernvarmepuljen i udsigt i løbet af februar. Det er endnu ikke kommet. Arkivfoto: Søren Gylling
Middelfart Fjernvarme forventer dog, at tilskuddet bliver givet, da alle penge i puljen endnu ikke er søgt.

Strib/Vejlby/Røjle: Borgerne på de adresser på Røjlehalvøen, der er omfattet af Middelfart Fjernvarmes planlagte udrulning af fjernvarme, må væbne sig med tålmodighed.

For Energistyrelsen har endnu ikke givet tilsagn om, at Middelfart Fjernvarmes ansøgning om tilskud på knap 15 millioner kroner fra fjernvarmepuljen bliver imødekommet. Det på trods af, at Energistyrelsen officielt havde udmeldt, at ansøgninger ville være behandlet inden for 14 dage.

Det skriver Middelfart Fjernvarme i en pressemeddelelse og fortæller direktør Jesper Skov onsdag 10. marts.

Middelfart Fjernvarme ansøgte puljen den 9. februar - umiddelbart efter Byrådet havde godkendt projektet. Tirsdag 2. marts kontaktede Middelfart Fjernvarme Energistyrelsen for at høre, hvor langt sagsbehandlingen var.

- Vi fik at vide, at de havde modtaget ansøgningen og var påbegyndt sagsbehandlingen, men de behandler i den rækkefølge, de har modtaget ansøgningerne, og at vi derfor kunne forvente et par ugers sagsbehandlingstid endnu. Så om alt går vel, kan vi have svar i næste uge, siger Jesper Skov.

Annonce

Stadig penge i puljen

Fjernvarmeprojektet har været et omdiskuteret emne blandt borgerne i Strib, Vejlby og Røjle. Nogle ser fjernvarmen som en god løsning, mens andre er imod.

Debatten førte til, at Paw Nielsen (løsgænger) brugte standsningsretten, da projektet skulle godkendes i Miljø- og Energiudvalget 3. februar. Dermed blev sagen bragt for Byrådet på et ekstraordinært møde en lille uge senere, hvor det blev stemt igennem.


I og med at puljen ikke er brugt op endnu, og vi ved, at vi er blandt de 26 ansøgere, er vores forhåbning og forventning selvfølgelig også, at vi får tildelt tilskuddet.

Jesper Skov, direktør, Middelfart Fjernvarme


Den forsinkelse udgjorde ifølge borgmester Johannes Lundsfryd (S) en risiko for, at det statslige tilskud, der er en forudsætning for projektet, ville løbe ud i sandet. Fordi midlerne fra puljen bliver tildelt efter et først-til-mølle-princip.

Jesper Skov er dog lige nu fortrøstningsfuld, fordi alle de 145 millioner i puljen endnu ikke er blevet ansøgt.

- I og med at puljen ikke er brugt op endnu, og vi ved, at vi er blandt de 26 ansøgere (der indtil nu har søgt, red.), er vores forhåbning og forventning selvfølgelig også, at vi får tildelt tilskuddet, siger Jesper Skov, der også fortæller, at Middelfart Fjernvarme er klar til at uddele fjernvarmetilbuddet, så snart et tilsagn om statslige midler skulle foreligge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Nyt vaccinationssted i Middelfart er kun for de hurtigste: - Nu har jeg ventet i 13 måneder, så lad mig vente et par uger eller tre mere

Annonce