Annonce
Melfar Posten

Ung og dum, men ikke ufornuftig

Mathilde Holm Nielsen
Annonce

“Da jeg var barn var vi unge altid udenfor, vi spillede rundbold og fodbold med de andre unge på vores vej. I dag sidder I unge bare indenfor hele dagen og glor ned i jeres telefoner.”

Ting som dette har jeg hørt rigtig mange gange.

Det er lidt irriterende, fordi jeg føler, at nogle voksne mener, at den måde, de var unge på, er den “rigtige” måde.

Men måske er det bare fordi, at det er det eneste, de har prøvet.

Jeg forstår godt, at vi unges forældre kan blive bekymrede, når vi bare sidder inde på vores værelser helt alene med vores telefoner.


Vores forældre er så vant til at "curle" os, at de helt glemmer at lære os, at vi skal kunne klare os selv.

Fra klummen


Jeg forstår godt, hvis de tror, at vi er meget ensomme og asociale. Men det behøver de i mange tilfælde slet ikke at være. De kan næsten være sikre på, at der er kontakt til en eller flere venner på den ene eller den anden måde.

Men jeg tror også, at det her med, at vi unge er mere inde på vores værelser og skriver med vores venner i stedet for at være sammen med dem rigtigt, kan gå hånd i hånd med, at forældre er blevet mere overbeskyttende.

Ikke dermed sagt at forældre ikke altid har været overbeskyttende, men jeg tror, at det med tiden er blevet mere ekstremt. Vores forældre er så vant til at "curle" os, at de helt glemmer at lære os, at vi skal kunne klare os selv.

Når nu vi sidder så meget inde på vores værelser, så synes jeg også, at det er vigtigt, at vores forældre giver os mere lov, når vi så endelig gerne vil ud og være sammen med vores venner. Jeg er helt med på, at der skal være en balance, så vi ikke bare får lov til at gøre, hvad vi vil. Men når nu vi unge en dag bliver gamle, så er de fleste af de minder, vi har fra vores ungdom, nok også mest fra de tider, hvor vi var sammen med vores venner.

Ikke så meget da vi sad inde på vores værelser og skrev med dem. Det synes jeg er et godt argument for, hvorfor at vi netop skal komme ud en gang imellem og være sammen med vores venner rigtigt. Og et godt argument for hvorfor at vores forældre bør give os mere lov.

Jeg ved fra mit eget liv, at når mine forældre er fair og hører, hvad jeg har at sige, så har jeg meget mere respekt overfor dem. Det er jo ikke fordi, jeg mener, at de bør give mig ret i alting - bare at de lytter.

Nogle gange glemmer forældre også lidt, at vi unge faktisk har en sund fornuft. Vi kan godt selv se det, når der er noget, vi ikke burde gøre.

Vi er slet ikke så ufornuftige, som mange måske går og tror.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

KulturØen hylder Nat King Cole

Melfar Posten

Mød The Potmaster på Clay

Annonce