Annonce
Melfar Posten

Uromageren fylder 70: Tanken om at overdrage familievirksomheden er begyndt at gro

Ole Flensted fylder 70 år, og han er efterhånden klar til at overdrage sit og konens velrenommerede firma Flensted Mobiler til en yngre generation. Foto: Jonathan Møller Nielsen
I dag, den 28. juli, fylder Ole Flensted 70 år. Sammen med sine kone Aase, driver uromageren stadig det verdenskendte Mobile-firma fra hjemmet i Brenderup. Men tiderne skifter, og han føler, at tiden er moden til at give Flensted Mobiler videre.
Annonce

Brenderup: Fra en vindueskarm i stuen i Ole og Aase Flensteds hjem i Brenderup dingler en uro med stiger. Fire af dem. I forskellige farver og formet i karton.

Som med alle Flensted Mobilers uroer, fortæller den en historie. Eller rummer et budskab. De fire stiger symboliserer for Ole Flensted et livsforløb. Man kravler op ad en stige. Når man når til toppen, hopper man videre over på en ny.

Tirsdag 28. juli fylder Ole Flensted 70. Og på mange måder nærmer han sig et vendepunkt. Enden af en stige, om man vil. Én ting er det skarpe hjørne rent aldersmæssigt, som Ole Flensted i modsætningen til 50-året og 60-året godt kan føle som lidt skræmmende.

- Man begynder at tænke lidt mere over livet. Samtidig tænker jeg, at jeg har haft et fantastisk liv. Jeg har været meget privilegeret, at jeg sammen med Aase har kunnet drive den type virksomhed, som vi har, siger han.

Men Ole er også ved at være klar til at åbne et nyt kapitel i sit liv.

Annonce

Kendt i hele verden

Flensted Mobiler er verdenskendt for uroerne, der til at starte med var et barn af Oles far Christian Flensteds fantasi. Senere, i 1982, overtog Ole og Aase Flensted forretningen og tog den til nye højder. I dag kan gæster på verdens største museer, heriblandt Guggenheim og Tate Modern, købe en Flensted Mobile med hjem fra museumsbutikken.

Blå bog

Ole Flensted er født i Odense i 1950.

Han har siden boet i Aalborg, Tommerup og Glamsbjerg, før han endte i Brenderup, hvor han i dag bor med sin kone Aase.

Sammen har parret en søn og en datter og fire børnebørn.

I 1982 overtog Ole Flensted sin fars designvirksomhed Flensted Mobiler, der i dag er kendt i hele verden for sine mobiler (uroer, red.).

Parrets hjem på en nedlagt, gulmalet skole i Brenderup fungerer også som virksomhedens hovedsæde, produktionsnavle, showroom og lager, hvorfra enkeltdelene sendes ud til de mange hjemmearbejdere rundt omkring på Fyn, der samler mobilerne. På den måde - og på mange andre - er virksomheden og privatlivet flydt sammen.


Jeg er stolt af, at vi har kunnet føre virksomheden videre. Også gennem perioder, hvor det har været svært. For eksempel coronakrisen og finanskrisen.

Ole Flensted


For parret har altid drevet virksomheden meget personligt. Sammen med trangen til at være selvstændig og iveren efter at udbrede ideen om mobiler til hele verden, har netop det været en stor drivkraft for Ole Flensted.

- Jeg opfatter det ikke som arbejde. Jeg opfatter det som mig. Forretningen er en del af mig. Lige som en forfatter, der bliver bogen, han skriver, siger Ole Flensted.

Annonce

Er stolt af virksomheden

Ole Flensted har selv designet mange af mobilerne, men faderens designs sælger stadig lige så godt som hans egne. Samtidig bidrager eksterne designere til Flensted Mobilers udvalg. For Ole er der da også meget andet end den kreative del af virksomheden at se til. Han siger selv, at 90 procent af arbejdet er at drive forretningen. Det er særligt vigtigt for Ole at blive ved med at lave et kvalitetsprodukt. Når han kigger tilbage på de mere end 35 år, der er gået, siden han og Aase overtog Flensted Mobiler, er han også stolt af det, de har udrettet.

- Jeg er stolt af, at vi har kunnet føre virksomheden videre. Også gennem perioder, hvor det har været svært. For eksempel coronakrisen og finanskrisen, siger han.

Under coronatiden har Ole og Aase Flensted modtaget fanbreve fra kunder i hele verden, der pludselig var hjemmebundne og virkelig opdagede, hvor glade de var for mobilerne. Den respons er med til at drive uromageren i sit virke. Foto: Jonathan Møller Nielsen

Men, og der er et men. Ikke et af de bedrøvelige men'er. Men et af de men'er, der rummer en moden erkendelse. Tiden er, med Oles egne ord, ved at løbe fra ham.

Og her tænker han særligt på de sociale mediers nye måder at kommunikere og markedsføre på. Og selvom han altid har yndet at holde virksomheden innovativ, har han indset, at han med Facebook og Instagram er stødt ind i en verden, han ikke kan være med på.

- Jeg er ikke med på beatet, som jeg var til at begynde med, siger han.

Annonce

- Tak for forestillingen

Så selvom han stadig har energien til at fortsætte, føler han sig klar til at give familievirksomheden videre.

- Jeg elsker stadig at drive virksomheden. Jeg kan bare mærke, at tiden er ved at løbe fra mig. Der skal nye kræfter til, for vi har så god en virksomhed. Ingen tvivl om, at når den bliver overtaget af en anden generation, så kan de bringe den endnu et step op, siger han.

Og han har det godt med at lægge det fra sig. Selvom han er perfektionist og gerne vil have en finger med i spillet.

Men ekstra tid med børn og børnebørn begynder at trække i ham, ligesom han og Aase gerne vil rundt i verden og se på kunst. Så hvis de rette byder sig til, er han klar til at overdrage virksomheden, siger han.

At designe mobiler bliver han dog aldrig færdig med. Der dukker hele tiden nye idéer op. Og han har stor glæde af at lære fra sig til unge designere.

Når Ole hopper af den sidste stige i sit arbejdsliv, handler det for ham om at give virksomheden godt videre til nogle, der har mod på et liv, hvor arbejde og fritid blander sig sammen. Et cirkusliv, som han selv kalder det.

- Samtidig med at vi (han og Aase, red.) trækker os pænt bagud og siger: Tak for forestillingen, siger Ole Flensted.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce