Annonce
Melfar Posten

Værtshusejer har svært ved at holde tårerne tilbage efter nødråb: Har fået 20.000 kroner foræret på mindre end et døgn

Kirsten Ladehoff kan nu klare sig til i hvert fald maj med de beløb, der allerede er kommet ind. Foto: Søren Gottwald
- Nu kan jeg klare mig i hvert fald en måned mere, siger en bevæget Kirsten Ladehoff, der kæmper for at bevare sit coronalukkede værtshus Kupéen i Nørre Aaby.

Nørre Aaby: HJÆLP - red mit livsværk og vores lokale samlingssted i Nr. Aaby.

Sådan lyder overskriften på et opslag, en fortvivlet indehaver af værtshuset Kupéen, Kirsten Ladehoff, fredag lagde op i Facebookgruppen Nørre Aaby. I den videre tekst beder hun folk støtte værtshuset økonomisk ved at betale ind på en mobilepaybox.

Fortvivlelse var afløst af tårevædet glæde lørdag formiddag. For her kunne Kirsten Ladehoff fortælle avisen, at der allerede var kommet 19.800 kroner ind. En enkelt lokal erhvervsdrivende har indbetalt 5000 kroner, ellers svinger beløbene fra 50 til 1000 kroner og kommer fra både lokale og udenbys mennesker.

- Det er jo fantastisk, og det betyder, at jeg nu i hvert fald kan klare den frem til og med april, lyder det fra en tydelige bevæget Kirsten Ladehoff, der håber, at coronarestriktionerne lempes så meget, at hun kan åbne 1. maj.

Regeringens kompensationsordninger har ikke været nok til at dække hendes samlede tab, hverken under den første eller den nuværende coronanedlukning.

- Jeg er selvfølgelig taknemmelig over, at vi i det hele taget får hjælp fra staten. Men der er stadig mange udgifter som forsikringer, el, vand og varme, alarm-abonnementer og lignende, jeg har derfor måttet bruge 100.000 kroner af min private opsparing for at have noget at leve af, fortæller værtshusejeren.

Kirsten Ladehoff har i mange år selv været med til at samle ind til lokal julehjælp på Kupéen og hver gang fordoblet beløbet, som er kommet ind fra Kupéens gæster og andre.

Normalt er det for at hjælpe andre til jul, at Kirsten Ladehoff samler ind. Men denne gang er det for at sikre overlevelsen af værtshuset Kupéen, som hun har drevet i mere end 20 år. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Alligevel skulle der to skub til, før hun kunne få sig selv til at bede om hjælp.

- Det er jo voldsomt grænseoverskridende, og jeg frygtede folks reaktioner. Men min søster og en lokal erhvervsdrivende skubbede hårdt på til sidst, og da jeg ikke havde flere penge, så jeg ingen anden udvej, fortæller Kirsten Ladehoff, der ikke kun er rørt over den økonomiske hjælp men også den varme tone i kommentarsporet.

- Ikke en eneste har syntes, det var for meget, selv om jeg får kompensation, siger 47-årige Kirsten Ladehoff, der var afskåret fra at fejre Kupéens 20 års fødselsdag i december sidste år.

- Men jeg kan garantere, at hvis vi overlever, og der kommer flere penge ind, end jeg skal bruge, så går de til en endnu festligere genåbning, lover Kirsten Ladehoff.

Ønsker du at støtte Kirsten Ladehoff og være med til at bevare Kupéen i Nørre Aaby kan det ske på mobilepaybox: 9738FC eller Kirsten Ladehoffs eget mobilnummer 40767651.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Nyt vaccinationssted i Middelfart er kun for de hurtigste: - Nu har jeg ventet i 13 måneder, så lad mig vente et par uger eller tre mere

Annonce