Annonce
Melfar Posten

Var holdt hemmeligt: Så kom der lys i juletræet i Middelfart

Et fem mand stort kor sang julesalmer i julebyen, da julelysene blev tændt fredag aften. Foto: Jonathan Møller Nielsen
Det var holdt hemmeligt for at undgå en stor forsamling. Men lys, det kom der i juletræet på Torvet i Middelfart fredag aften.

Middelfart: Normalt er den årlige juletræstænding i de fynske byer en begivenhed, der kan tiltrække en god portion mennesker. Men i år, hvor coronapandemien har sat en stopper for større forsamlinger, gik det anderledes. Også i Middelfart.

Handelstandsforninger i kommuner over hele Fyn var gået sammen med TV 2 Fyn Event om at lave en hemmelig, livestransmiteret juletræstænding, så fynboerne kunne se med hjemme fra stuerne i stedet for at stimle sammen med torvene omkring på øen.

I Middelfart foregik det i Julebyen på Torvet. Selvom juletræstændingen var blevet hemmeligholdt, havde en lille gruppe forbipasserende luret, at noget var i gære. Børn og voksne stod og så på, mens julemanden og borgmester Johannes Lundsfryd (S) gjorde sig klar til, at der blev sendt direkte fra Middelfart. Sammen skulle de læse en julehistorie højt for seerne. Julemanden havde til lejligheden fremskaffet en cykellygte, så han kunne læse sine papirer i aftenmørket.

Annonce
Forbipasserende børn og voksne stoppede op og overværede den hemmeligholdte juletræstænding på Torvet i Middelfart. Foto: Jonathan Møller Nielsen

Klokken 17.47 var Julemanden og borgmester Johannes Lundsfryd direkte igennem på TV 2 Fyns livesending. På skift læste de deres julehistorie højt, mens fire repræsentanter fra herrekoret Skjold stod i baggrunden og lagde stemningen med en stribe julesange. Til sidst tændtes juletræets lys og henlagde julebyen i varme farver.

Resten af julebelysningen i Middelfart blev også tændt fredag aften, fortæller eventkoordinator hos Brobygning Middelfart Mette Engleson. Hun fortæller også, at julebyen af hensyn til afstandskravene er mere luftig end sædvanligt, eftersom et af husene er rykket ned på Nytorv.

Borgmesteren og julemanden fortalte en julehistorie til de, der sad derhjemme og så med, da juletræstændinger over hele Fyn blev live-transmiteret på TV 2 Fyn. Foto: Jonathan Møller Nielsen
Sådan ser årets juletræ ud med lys i. Foto: Jonathan Møller Nielsen
Borgmesteren og Julemanden er live igennem. Foto: Jonathan Møller Nielsen
Julemanden vakte opsigt blandt forbipasserende børn på Torvet. Foto: Jonathan Møller Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Socialt udsatte kaster sig ud i stor udfordring i Middelfart: Værestedet Broen for livet er om to uger vært for DM i petanque for socialt udsatte

Melfar Posten

Klassisk koncert med unge talenter

Annonce