Annonce
Melfar Posten

Vinderen kåres på fredag: Seks lokale ildsjæle er nomineret til prisen som Årets frivillig

Lars Mørk fra det populære Motion i Dagtimerne blev kåret Årets Frivillig 2019. Fredag afgøres det, hvem der kan bryste sig af titlen det næste år. Foto: Peter Leth-Larsen
Fredag løftes sløret for, hvem af de seks, der det næste år kan kalde sig Årets frivillig i Middelfart Kommune.
Annonce

Middelfart: Middelfart Kommune har i lyset af den nye coronasituation aflyst fredagens storstilede Frivillig Fredag på Lillebæltsværftet, som blandt andet skulle have dannet ramme om kåringen af Årets frivillig i kommunen. Det forhindrer dog ikke kåringen, som i stedet vil ske live på Facebooksiden Frivilligcenter Middelfart på fredag klokken 10.

I alt seks lokale ildsjæle er nomineret til titlen i år.

Annonce

Gitte Rechendorff Nielsen

Gitte Reckendorff Nielsen.

Gitte Reckendorff Nielsen er nomineret til prisen som Årets frivillig i Middelfart Kommune på grund af sin ind til videre 16-årige lange indsats i Dansk Handicapforbund Lillebælt. Hun blev først ramt af en sjælden genetisk sygdom, senere er der kommet sclerose og rygsøjlegigt til. Eller som hun selv siger: - Jeg har fået hele pakken.

Hun er dog ikke den, der beklager sig. Foruden mand og søn i huset i Brenderup bruger hun i stedet også sin energi som frivillig formand for Handicaprådet. Hun er desuden bisidder i DHF, ligesom hun rådgiver handicappede med ansatte hjælpere i deres særlige arbejdsgiverrolle. Hun er også med i hovedbestyrelsen i DHF.

Desuden uddanner hun alle Ældresagens lokale bisiddere.

- Jeg brænder simpelthen for at kunne sikre et liv med lige muligheder for alle, forklarer Gitte Rechendorff Nielsen.

Annonce

Michael Østerberg Nielsen

Michael Østerberg Nielsen.

Michael Østerberg Nielsen har på trods af egne udfordringer i livet med et imponerende overskud og gåpåmod markeret sig som en af kommunens meget aktive frivillige.

Den 29-årige middelfarter er desuden kendt for sit smittende, positive og glade væsen. Eller som en af hans bekendte udtrykker det: - Michael er en person, alle holder af.

Michael Østerberg Nielsen har de sidste tre år været formand UFL - unge for ligeværd. Han har de sidste ni år ydet en stor frivillig indsats i Mentorforeningen, hvor han er blevet en rollemodel, der står stor respekt om.

Han sidder i bestyrelsen for Munkegården i Brenderup og har i snart 10 år hjulpet til på Gelsted Marked.

Annonce

Peder Kjær

Peder Kjær.

Peder Kjær er kasserer i Dansk Handicapforenings afdeling Lillebælt, der dækker Middelfart, Assens, Fredericia og Kolding kommuner. Men han bruger tiden på andet end at sørge for, at der altid er styr på foreningens økonomi og regnskaber. Han er også manden, der som en slags "praktisk gris" er med til, at de forskellige arrangementer går godt, fortæller formand Gitte Nielsen.

Peder Kjær er er ansat i Parasport Danmark og har kontakten til de frivillige foreninger i hele landet, som har noget med parasport at gøre. Men ikke kun i dette regi, også i sin fritid gør han en stor indsats for at åbne handicappedes øjne for deres muligheder for at dyrke sport.

Annonce

Bodil Høyer

Bodil Høyer.

Bodil Høyer er nomineret til prisen som Årets frivillig for sin indsats i Red Barnet Middelfart. Hun har i mange år været et fast holdepunkt for både de øvrige frivillige og de familier, der er tilknyttet Red Barnets Familie-oplevelsesklub. Hun er kendt for sin ro og sødme, der får enhver til at følge sig godt tilpas, som en udtrykker det.

Hun betegnes som et levende eksempel på det absolut modsatte af relationssvigt. Hun er nærværende og mærker, hvor der er brug for hende. Hun møder børn og voksne med en ægte og vågen interesse og løfter folk omkring sig, lyder skudsmålet fra et bestyrelsesmedlem.

Annonce

Nete og Ole Østergaard

Nete og Ole Østergaard.

Nete og Ole Østergaard fra Strib har de sidste otte år ydet en imponerende indsats i foreningen Bevar Strib Bibliotek. Ole Østergaard har som bestyrelsesmedlem fostret et mange af de idéer til arrangementer, som har gjort foreningen kendt i nærmest hele kommunen, det er også ham, der har hængt plakater op og løst andre praktiske opgaver. Det samme har hustruen.

Ægteparret har også lagt hus til 25 spisende gæster i forbindelse med foreningens spiseklub.

Parret åbnede desuden hjemmet for en stor spisning i forrået for 40 mennesker for at samle penge ind i til SOS Børnebyerne, som parret har støttet de sidste 20 år. Frivillige opgaver som vågevagter og ved lokalrevyen på Lillebæltværftet, når det travle ægtepar også at løse.

Annonce

Britta Bertelsen

Britta Bertelsen.

Britta Bertelsen har i 13 år været aktiv i Vågevagt Middelfart, de sidste 10 år som koordinator.

I den rolle modtager og vurderer hun henvendelser fra plejecentre og hjemmeplejen i Middelfart Kommune, hvorefter hun laver vagtplaner for de frivillige, som våger ved de døende.  Britta Bertelsen brænder for vågearbejdet og holder stadig mange oplæg  for plejepersonale og studerende på social- og sundhedsskolerne, hvor budskabet altid er, at ingen skal dø alene.

Britta Bertelsen er også flere gange blevet hos de pårørende, når en af deres nærmeste er afgået ved døden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce