Annonce
Melfar Posten

Virtuelt skibstræf: Spot skonnert i Lillebælt og del fotos på sociale medier

Skonnerten Fulton sejler gennem Lillebælt lørdag den 30. maj. Arkivfoto: Nils Mogensen Svalebøg
Annonce

Nordvestfyn: Traditional Sailing Day markeres lørdag 30. maj med et virtuelt skibstræf som følge af coronasituationen.

Her vil der være sejlruter i store dele af landet, og alle traditionelle skibe kan deltage.

I al sin enkelhed går træffet ud på, at man sejler en tur der, hvor man er. Samtidig deler man oplevelserne ombord på skibene i Facebook-gruppen "Traditional Sailing Day" og på Instagram under hashtagget #traditionalsailingday.

Har man ikke selv et skib, kan man også tage på skibsjagt og dele sine fotos.

Ved Lillebælt bliver der mulighed for at spotte den tre-mastede skonnert Fulton af Marstal, der forventer at sejle mellem Fredericia og stranden ved Skamlingsbanken i tidsrummet 10-14. Her skulle der være god mulighed for at få øje på skibet fra landsiden. Når der er en vejrudsigt for dagen, vil der også komme en mere præcis rute i Facebook-gruppen.

Til daglig sejler Fulton hovedsageligt lejrskoletogter med unge. Derudover har skonnerten fire Esbjerg-matroser ombord. Det er unge mennesker, der på en eller anden måde er udfordrede, og som er ombord i længere perioder, mens de arbejder sammen med besætningen og finder en ny kurs i deres eget liv.

På et over 100 år gammel sejlskib er der i øvrigt vedligeholdelsesopgaver nok, og under corona-nedlukningen har besætningen brugt tiden på at få malet og skiftet blokke i riggen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce