Annonce
Midtfyns Posten

Ådalscenen er en succes

For et år siden begyndte det udendørs musik– og teatersted Ådalscenen i Gislev. Folkene bag kan bryste sig af, at alle arrangementer har været et sandt trækplaster for både publikum og tilfredse kunstnere.

-Jeg troede, at det var to halmballer og nogle spånplader, vi kom ud til, sagde Jørn Mader fra bandet Spacemakers, der sidste år gæstede Ådalscenen. Overraskelsen over, at et lille sted som Gislev kunne præstere scene, lyd og lys på så højt et niveau, var et stort kompliment til den bestyrelse, der ud af egne kræfter og økonomiske midler har formået at løfte scenen til noget helt særligt.

- Vi har fået stor opbakning fra lokale erhvervsdrivende og frivillige til alt mulig praktisk. Og så har vi købt noget virkelig godt udstyr, for vi ville gøre det rigtigt fra starten af, fortæller bestyrelsesformand Anders Johansen, der til daglig arbejder som bilforhandler i Gislev. Ådalscenen blev, ved hjælp af Gislev Lokalråd, bygget for private donationer og EU støttekroner. I dag står den frivillige bestyrelse for den daglige drift af scenen, og sørger selv for at lyd og lys spiller maksimalt, når kunstnere som På Slaget 12 og HCA-paraden går på den overdækkede, udendørs sene, der kan udbygges til i alt 140 kvadratmeter og have plads til maksimalt 2000 publikummer. Erfaringen med sceneteknik har både formand og næstformand, der begge har en professionel fortid med sig i bagagen.

- Når først man har været en del af gamet, så er det svært at slippe igen. Vi elsker savsmuldet i manegen, for der er en følelse af cirkus over at være med fra start til slut, fortæller 56-årige Anders Johansen, der har arbejdet som scenebygger på den legendariske Midtfyns Festival. Det er glade mennesker, vi er sammen med, og vi skal gerne smile når vi går til opgaven, og grine når vi går derfra, supplerer næstformand 53-årige Henrik Findsen, der i sine yngre år har lavet lyd og lys på store københavnske teatre – og spillesteder som Tivoli og Fælledparken.

Hvert eneste hår rejste sig

Allerede nu ligger en del kommende arrangementer fast i kalenderen, der begynder med et frihedsarrangement d. 4. maj. Herefter ruller det derudaf med navne som Mek Peks ”Åh Abe”, Halberg Larsen, Dansktop-sange ved Lasse Helner og Sko Torp. Desuden har bestyrelsen kastet snøren ud til blandt andet teatre og operaer, i håbet om at gøre viften af oplevelser endnu bredere og publikumsantallet ditto større. For at komme i mål med alle arrangementer og visioner er det bestyrelsens plan, at søge økonomiske midler hos en række fonde, for kommunale kroner har de ikke været heldige med at indløse – endnu.

-Vi vil gerne i dialog med kommunen, for nu har vi bevist, at vi kan skabe succes. Kommunen har tidligere sagt, at de kan se Ådalscenen som et kulturelt fyrtårn på Fyn, men skal det lykkes, vil det være skønt, hvis de vil komme os økonomisk i møde, siger Henrik Findsen, der også håber på at fremtiden kan byde på udenlandske navne, måske ligefrem Electric Light Orchestra. De store navne har før været under huden på formand Anders Johansen, da han i 1993 blev hasteindkaldt til at samle alle de kompetente folk han kendte, for at bygge scene til ikonet Whitney Houston, der skulle give koncert i Kolding. For firmaet, der var hyret til opgaven, var netop sprunget fra.

- Normalt når jeg bygger scene, så rejser hårene sig, når der bliver trykket på knappen, og de optrædende går på scenen. Men den aften Whitney Houston gik på scenen, der rejste hvert eneste hår på kroppen sig, fortæller Anders Johansen.

Om Ådalscenen når Whitney Houston-højder er næppe sandsynligt, men store visioner og et vedholdende engagement præger uden tvivl fremtiden for musik – og teaterscenen i Gislev.

Annonce
Annonce
Midtfyns Posten

Ugens film i Ringe Bio: Fra Nordnorge til natklub i Japan

Annonce
Annonce
Midtfyns Posten

Nørrevængets Venner byder på underholdning med viser og sange

Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Det gode måltid og efterårshygge på Ringe Station

Midtfyns Posten

Finsk eller svensk? 100 år med det ålandske selvstyre

Midtfyns Posten

Før og nu: Fra gasværk til fælleshus

Midtfyns Posten

Se læsernes flotte efterårsbilleder: Edderkoppespind, fugle, fiskehejre, tåge og lav sol

Midtfyns Posten

Sådan bliver du slægtsforsker

Midtfyns Posten

Store babser i forhaven vækker opsigt: Har Berit lavet Fyns sjoveste græskarfamilie?

Midtfyns Posten

De spillede bordtennis i mørke

Midtfyns Posten

Store smededag for børn

Midtfyns Posten

Formand glad for ny aftale med greven: Egeskov Marked fik overskud trods færre kræmmere

Midtfyns Posten

Anitas græskar var 20 kilo tungere end forventet: Måtte alligevel nøjes med ottendepladsen

Midtfyns Posten

Halloween skal trække folk til Midtfyn: Derfor bruger de 50.000 kroner på at gøre Ringe uhyggelig

Midtfyns Posten

Ringe skal være Fyns vildeste halloween-by: De pynter Ringe op med uhygge for 50.000 kroner

Midtfyns Posten

Konkurrence: Lav et halloween-græskar og vind billetter til en tur i frygtens skov

Midtfyns Posten

Efter mere end 100 år i historisk ejendom: Nu flytter Danske Bank

Midtfyns Posten

Klumme: I en sorggruppe kan sorgen få opmærksomhed

Midtfyns Posten

Høstsalmer i Kværndrup Kirke

Midtfyns Posten

Prøv at spille petanque

Midtfyns Posten

Nye elektroniske tavler i skytteforening: Prøv at skyde i Sødinge

Midtfyns Posten

Vampyrer, hekse og zombier i slotsparken: Halloween på Egeskov i efterårsferien

Midtfyns Posten

De kalder hende Gitte Mor: Nu stopper hun på skolen - men helt færdig er hun ikke

Midtfyns Posten

Efterårsferieåbent på Ringe Museum

Annonce