Annonce
Midtfyns Posten

Ådalscenen er en succes

For et år siden begyndte det udendørs musik– og teatersted Ådalscenen i Gislev. Folkene bag kan bryste sig af, at alle arrangementer har været et sandt trækplaster for både publikum og tilfredse kunstnere.

-Jeg troede, at det var to halmballer og nogle spånplader, vi kom ud til, sagde Jørn Mader fra bandet Spacemakers, der sidste år gæstede Ådalscenen. Overraskelsen over, at et lille sted som Gislev kunne præstere scene, lyd og lys på så højt et niveau, var et stort kompliment til den bestyrelse, der ud af egne kræfter og økonomiske midler har formået at løfte scenen til noget helt særligt.

- Vi har fået stor opbakning fra lokale erhvervsdrivende og frivillige til alt mulig praktisk. Og så har vi købt noget virkelig godt udstyr, for vi ville gøre det rigtigt fra starten af, fortæller bestyrelsesformand Anders Johansen, der til daglig arbejder som bilforhandler i Gislev. Ådalscenen blev, ved hjælp af Gislev Lokalråd, bygget for private donationer og EU støttekroner. I dag står den frivillige bestyrelse for den daglige drift af scenen, og sørger selv for at lyd og lys spiller maksimalt, når kunstnere som På Slaget 12 og HCA-paraden går på den overdækkede, udendørs sene, der kan udbygges til i alt 140 kvadratmeter og have plads til maksimalt 2000 publikummer. Erfaringen med sceneteknik har både formand og næstformand, der begge har en professionel fortid med sig i bagagen.

- Når først man har været en del af gamet, så er det svært at slippe igen. Vi elsker savsmuldet i manegen, for der er en følelse af cirkus over at være med fra start til slut, fortæller 56-årige Anders Johansen, der har arbejdet som scenebygger på den legendariske Midtfyns Festival. Det er glade mennesker, vi er sammen med, og vi skal gerne smile når vi går til opgaven, og grine når vi går derfra, supplerer næstformand 53-årige Henrik Findsen, der i sine yngre år har lavet lyd og lys på store københavnske teatre – og spillesteder som Tivoli og Fælledparken.

Hvert eneste hår rejste sig

Allerede nu ligger en del kommende arrangementer fast i kalenderen, der begynder med et frihedsarrangement d. 4. maj. Herefter ruller det derudaf med navne som Mek Peks ”Åh Abe”, Halberg Larsen, Dansktop-sange ved Lasse Helner og Sko Torp. Desuden har bestyrelsen kastet snøren ud til blandt andet teatre og operaer, i håbet om at gøre viften af oplevelser endnu bredere og publikumsantallet ditto større. For at komme i mål med alle arrangementer og visioner er det bestyrelsens plan, at søge økonomiske midler hos en række fonde, for kommunale kroner har de ikke været heldige med at indløse – endnu.

-Vi vil gerne i dialog med kommunen, for nu har vi bevist, at vi kan skabe succes. Kommunen har tidligere sagt, at de kan se Ådalscenen som et kulturelt fyrtårn på Fyn, men skal det lykkes, vil det være skønt, hvis de vil komme os økonomisk i møde, siger Henrik Findsen, der også håber på at fremtiden kan byde på udenlandske navne, måske ligefrem Electric Light Orchestra. De store navne har før været under huden på formand Anders Johansen, da han i 1993 blev hasteindkaldt til at samle alle de kompetente folk han kendte, for at bygge scene til ikonet Whitney Houston, der skulle give koncert i Kolding. For firmaet, der var hyret til opgaven, var netop sprunget fra.

- Normalt når jeg bygger scene, så rejser hårene sig, når der bliver trykket på knappen, og de optrædende går på scenen. Men den aften Whitney Houston gik på scenen, der rejste hvert eneste hår på kroppen sig, fortæller Anders Johansen.

Om Ådalscenen når Whitney Houston-højder er næppe sandsynligt, men store visioner og et vedholdende engagement præger uden tvivl fremtiden for musik – og teaterscenen i Gislev.

Annonce
Annonce
Midtfyns Posten

Sanne Jam og Pastor Olsens Kvartet i Årslev

Annonce
Annonce
Midtfyns Posten

Kunst mod utilstrækkelighed - fordi kunsten kan noget helt særligt

Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Oplev den klassiske ABC for klaver på Ringe Bibliotek

Midtfyns Posten

Fællesspisning, Fynbus og banko

Midtfyns Posten

Idrætsforening truet af lukning: Mor til to opfordrer folk til at melde sig til bestyrelsen - men hun har ikke selv tid

Midtfyns Posten

Artikel i avisen gav pote: Rekord for midtfynsk sclerose-indsamling

Midtfyns Posten

Tegnekursus med præmie på højkant

Midtfyns Posten

Fællesspisning i stationsbygningen

Midtfyns Posten

Peter Dyreborgs forbrydelse og straf

Midtfyns Posten

Klumme: Sådan får du størst fleksibilitet i din boligøkonomi

Midtfyns Posten

Collage-workshop og auktion til fordel for naturbevarelse

Midtfyns Posten

Rom og rytmiske toner

Midtfyns Posten

Anders Morgenthalers foredrag 'Frelst' på Ringe Bibliotek

Midtfyns Posten

Biblioteker og aftenskoler puljer kræfterne om debatarrangementer: Meget mere kultur for pengene

Midtfyns Posten

Klap en kalv og se på store maskiner: Klaus og Jeannette inviterer indenfor på deres gård

Midtfyns Posten

Motorcykler i massevis: MC Træf på Egeskov er tilbage efter tre aflysninger

Midtfyns Posten

Koncert med Helene Blum og Haugaard band i Kværndrup

Midtfyns Posten

Koncert med obo og harpe i Ringe Kirke

Midtfyns Posten

Sæsonstart for Seniordans ved Birgit Wiborg

Midtfyns Posten

Lotto-vinder gad ikke besvare millionopkald, mens han slog græs: - Jeg troede, det var en telefonsælger

Midtfyns Posten

Lær at sy moderne patchwork i hånden

Midtfyns Posten

De fik en snak med ministeren om ensomhed: Ældrerådet inviterede social- og ældreministeren på kaffe

Midtfyns Posten

1800 cykelryttere fik en velfortjent pause i Rolfsted: Foreningslivet i billeder

Annonce