Annonce
Midtfyns Posten

Økologisk frisør er kommet ovenpå efter selvhad: Nu vil Katharina hjælpe andre kvinder med at stråle

33-årige Katharina Hein Sandberg har efter flere nedture lært at elske sig selv. Nu vil hun i sin økologiske frisørsalon hjælpe andre kvinder til at stråle både indvendigt og udvendigt. Foto: Cecilie Tolversen
Der er for mange kvinder, der er utilfredse med sig selv. Det vil Katharina Hein Sandberg gerne lave om på. Derfor vil hun fra oktober kun tage imod kvinder i sin frisørsalon, hvor der skal være fokus på det mentale.
Annonce

Årslev: Med kun en kunde i salonen ad gangen, mindfulness-musik og ingen forstyrrelser fra telefonopkald har Katharina Hein Sandberg skabt et roligt frirum i sin økologiske frisørsalon på Polymeren i Årslev - både for sig selv og sine kunder.

- Der er jo rigtig mange, der åbner sig op, når der er ro og tid til det. Der kan jeg fornemme, at der især er mange kvinde, der har det svært ved sig selv. Når de bliver sat foran spejlet, så sker der et eller andet, og de siger: "Ej, kan du ikke se, at mine øjne hænger" eller "hvis jeg bare tabte 20 kilo, så ville alt være godt", fortæller Katharina Hein Sandberg og fortsætter:

- Der kunne jeg godt tænke mig at gribe fat i kvinden og arbejde med det indre, fordi jeg synes jo, at alle skal have mulighed for at komme ud og stråle og stå i deres eget lys.


Jeg har selv været mange ting igennem. I syvende og ottende klasse mødte jeg nogle ondskabsfulde piger, der var rigtig stride ved mig. Det gjorde, at mit selvværd bare blev trykket helt i bund.

Katharina Hein Sandberg


Derfor vælger hun nu, at den økologiske frisørsalon fra oktober udelukkende skal tage imod piger og kvinder fra 14 år og op. Derudover planlægger hun at tage en coach-uddannelse, så hun i endnu højere grad kan hjælpe kvinder med både det indre og det ydre.

Der tages kun imod én kunde ad gangen i salonen for at kunne give hver person fuld opmærksomhed og ro. Foto: Cecilie Tolversen
Annonce

Øjnene kunne dræbe

Alle skal kunne føle sig trygge i salonen og få hjælp til at turde hvile i sig selv. Inspirationen til det nye koncept stammer fra Katharina Hein Sandbergs egne oplevelser.

- Jeg har selv været mange ting igennem. I syvende og ottende klasse mødte jeg nogle ondskabsfulde piger, der var rigtig stride ved mig. Det gjorde, at mit selvværd bare blev trykket helt i bund, fortæller hun.

Pigerne kunne, ifølge Katharina Hein Sandberg, finde på at sende små beskeder med ordene: "Føj, hvor er du klam" eller "hvor er det klamt, det tøj, du har på i dag".

- Øjnene kunne jo dræbe, når jeg så dem på gangen, eller de kunne finde på at gå ind i min skulder, fortæller Katharina Hein Sandberg, der ikke turde sige fra. Hun lod dem bare gøre det og forsøgte at glide i et med asfalten, når hun kom gående, så ingen fik øje på hende.

- Jeg blev den stille pige, som havde ondt i maven, fordi jeg ikke var glad for at komme i skole. Jeg hadede mig selv og følte, at jeg var grim, og at jeg skulle kæmpe for at være god nok, siger hun.

Det var det første knæk, hun oplevede.

Katharina Hein Sandberg er begyndt at sælge flere accessories, så flere kan blive inspireret til at turde stråle lidt ekstra. Foto: Cecilie Tolversen
Annonce

Ulykkelig indvendigt

Følelsen af ikke at være god nok var ikke så let at ryste af sig. Den forfulgte Katharina Hein Sandberg videre i livet, og på frisøruddannelsen måtte hun kæmpe for at tro på sig selv.

- Jeg fik et godt arbejde som frisør, men efter nogle år, da jeg fik børn og begyndte at lytte mere til mig selv, føltes det forkert, fortæller Katharina, der i år 2014 knækkede fuldstændig sammen med stress og var sygemeldt i tre år.

- Jeg tror ikke, jeg følte, at jeg var tilstrækkelig nok. Jeg fløj hele tiden rundt fra den ene kunde til den anden og følte ikke, at jeg kunne være nærværende, forklarer hun og tilføjer:

- Jeg gik helt ned og sov det første halve år. Jeg tænkte, at jeg aldrig skulle være frisør igen, for jeg kunne slet ikke se mig selv i den almindelige frisør-rolle.

I sygeforløbet kom hun ud i forskellige praktikforløb i saloner, hvor der også lå et enormt pres for at bevise sit værd.

- Og foruden det tænkte jeg også, at hvis jeg bare tabte 20 kilo, så ville jeg elske mig selv og blive lykkelig. Så tabte jeg 20 kilo, men jeg elskede stadig ikke mig selv, så det var ikke tråden til et lykkeligere liv, siger Katharina Hein Sandberg, der derfor begyndte at overveje, hvor tråden så skulle findes.

- Jeg tænkte, at det er simpelthen ikke okay at spilde et liv på ikke at have det godt, tilføjer hun.

Blå bog

Katharina Hein Sandberg er 33 år og bor i Årslev med sin mand og to børn på otte og ni år.

Hun er uddannet frisør og regner med at supplere med en coach-uddannelse.

Hun blev færdiguddannet i 2008, hvorefter hun arbejdede i frisørsalon i seks år, indtil hun gik ned med stress og blev sygemeldt. I 2018 startede hun sin egen økologiske salon i Årslev, der fra oktober kun vil tage imod kvinder og fokusere på det indre såvel som det ydre.

Derfor satte hun alle kræfter ind på at starte sin egen økologiske og stressfrie frisørsalon, hvor hun kunne have fuld fokus på hver eneste kunde og på den måde også skabe et trygt rum for særligt sårbare kunder, der eksempelvis kan have angst eller kræftramte, der skal have barberet alt håret af.

Det viste sig, at det var den rigtige vej for hende. Salonen blev hurtigt en succes og med ro i sit arbejdsliv, kan Katharina nu også bedre hvile i sig selv i det private.

- Jeg fik smidt alt det store, sorte tøj, som jeg gemte mig væk i. Det var som om, at hvis jeg havde sort tøj på, så var jeg usynlig, men lige pludselig kunne jeg træde ud i mit eget lys og stråle, som jeg egentlig hele tiden har drømt om, og være mere ligeglad med, hvad andre tænker, hvis jeg tager den her kjole på eller det her make-up, forklarer hun.

- Kvinder skal turde stråle og træde ud i deres eget lys, siger Katharina Hein Sandberg. Foto: Cecilie Tolversen
Annonce

Lyt til dig selv

Det er den følelse, hun nu ønsker at give videre til sine kunder.

- Jeg havde ikke lyttet til mig selv, og det kan jeg mærke, at der er mange kvinder, der ikke gør. De skal bare overleve og sørge for, at alt er godt der hjemme, forklarer hun.

Men, som Katharina Hein Sandberg forklarer det, så sker der bare noget, når man får en hovedbundsmassage, der gør, at man tænker mere over, hvordan man egentlig selv har det - og så er hun altid klar til at lytte.

- Der er mange, der siger, at de fik meget mere ud af det, end en ny frisure. Det betyder meget, at kunne give mine erfaringer videre.

Derfor vil hun fremover lægge mere vægt på at hjælpe kvinder til at elske sig selv og lytte til deres mavefornemmelse.

- Jeg vil gerne have noget mere coach ind over og jeg har også fået en del flere accessories ind, som gør, at nogle synes, at det kunne da være fedt at turde tage en pink elastik i håret, og at jeg på sigt kan vejlede i, at hvis du tager et bælte i taljen, et armbånd på eller sætter håret sådan her, så gør det, at du stråler lidt ekstra i stedet for, at du går og gemmer dig selv.

Der er fokus på wellness i salonen, hvor der kun bruges økologiske produkter og spilles mindfullness-musik. Foto: Cecilie Tolversen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Spil petanque på Midtfyn

Midtfyns Posten

Caféquiz på Gluds Café

Midtfyns Posten

SF har valgt ny bestyrelse

Annonce