Annonce
Midtfyns Posten

15-årige Elias er sin egen chef: Han rengør biler på villavejen

Elias Valter Bech rengør gerne folks biler, hvis de ikke selv har tid og lyst. Det har været hans fritidsjob i et års tid, og han nyder at være sin egen chef. Foto: Sandra Goldek
Elias Valter Bech fra Nr. Lyndelse manglede et fritidsjob, hvor han selv kunne bestemme sine arbejdstider. I dag tjener han penge på at gøre det, som mange bilejere ikke gider.
Annonce

Nr. Lyndelse: At gå med aviser var ikke lige sagen, og et job som kasseassistent i et supermarked var heller ikke noget, som tiltalte 15-årige Elias Valter Bech, som for et års tid siden besluttede sig for at få et fritidsjob. Han tog derfor en snak med sin far om, hvordan han kunne komme til at tjene nogle håndører til opsparingen.

Elias Valter Bechs far foreslog, at han kunne rengøre biler. På den måde kunne han få sig et fleksibelt job, hvor han selv kunne bestemme sine arbejdstider, og samtidig tjene nogle penge til opsparingen.

Det synes Elias Valter Bech var en rigtig god idé. Efter hans far havde vist ham, hvordan han skulle bære sig ad med at rengøre en bil, slog Elias Valter Bech et opslag op på den lokale Facebookgruppe, hvor han tilbød sin hjælp til indvendig rengøring af biler.

Annonce

Arbejder når han har lyst

Efter to timer kom den første kunde kørende og skulle have rengjort sin bil. Siden da har Elias Valter Bech rengjort et utal af biler på villavejen i Nr. Lyndelse. Han er ikke specielt interesseret i biler, men han ser det som en god måde at tjene sine egne penge.

Det er efterhånden blevet til mange rene biler, som har forladt Pilevej i Nr. Lyndelse, efter de har været i gode hænder hos 15-årige Elias Valter Bech. Foto: Sandra Goldek

Elias Valter Bech går til daglig i 9. klasse på Carl Nielsen Skolen, og ifølge ham selv går hans fritidsjob ikke ud over lektierne. Han bestemmer nemlig selv, hvornår han vil arbejde.


Jeg har ikke fundet noget andet job, som skulle være bedre end det, jeg laver.

Elias Valter Bech


Han går efter at have to-tre kunder om ugen, men har også oplevet at have en kunde hver dag i en uge.

Ifølge Elias Valter Bech synes vennerne i skolen, at det er fedt, at han har startet sit eget fritidsjob op og selv kan bestemme, hvornår han vil arbejde. Men de er også en smule misundelige på, at han tjener sine egne penge lige ude foran indkørslen.

Elias Valter Bech føler sig da også privilegeret over, at han er sin egen chef.

- Jeg har ikke fundet noget andet job, som skulle være bedre end det jeg laver, siger han.

Elias Valter Bech har inddelt priserne i tre kategorier efter bilens størrelse. En fuld indvendig rengøring af en bil koster fra 190 kroner for en lille bil, som f.eks. en Peugeot 107. En mellem bil, som f.eks. en Toyota Yaris, koster 215 kr., mens en stor bil koster 240 kroner.

Det skal gøres grundigt, når folk kommer til Elias Valter Bech for at få gjort deres bil ren indvendig. Måtterne bankes, og bilen støvsuges og tørres af. Foto: Sandra Goldek
Annonce

Styr på regnskabet

Elias Valter Bech holder styr på regnskabet. Hver gang han har rengjort en bil, bliver det skrevet ind i et dokument, så han kan holde styr på, hvor mange penge, han tjener. Ifølge ham selv tjener han dog ikke mere, end det han må tjene på sit frikort.

Elias Valter Bech vil gerne tjene nok penge, så han får råd til en ny PC og til en knallert, når han inden længe starter på at tage knallertkørekort. Senere hen, når han bliver gammel nok, vil han også gerne have sparet nok op til et kørekort til bil.

Derfor har han ingen planer om at stoppe med sit hobby-job lige foreløbig.

Elias Valter Bech kan kontaktes via hans hjemmeside, www.bilpleje-fyn.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Halloween i Ryslinge

Midtfyns Posten

Allehelgen i Nazarethkirken

Midtfyns Posten

Morgensang i Nr. Lyndelse Kirke

Midtfyns Posten

Bevægelse og leg i Ringe

Annonce