Annonce
Midtfyns Posten

20 gange så stort som det i Ringe: Kæmpestore solcelleanlæg kan være på vej tre steder

Fyns største solcellepark blev i sommeren 2019 taget i brug i Ringe. Nu kan der være anlæg på vej på Midtfyn, der er 20 gange så store. Foto: Sugi Thiru
Enorme solcelleanlæg kan være på vej i Vester Hæsinge, Øster Hæsinge og i Sallinge.
Annonce

Faaborg-Midtfyn: Måske er du kommet forbi solvarmeanlægget på 7.000 kvadratmeter ved Kværndrup Fjernvarme, eller Ringe Fjernvarmes 31.000 kvadratmeter store anlæg, som kostede 47 millioner kroner at bygge frem mod 2019, da det blev taget i brug.

Det kan i meget større målestok blive hverdagssyn flere steder i Faaborg-Midtfyn Kommune.

I Vester Hæsinge har en lodsejer planer om en solcellepark på 60-70 hektar, altså mere end 20 gange så stort som anlægget i Ringe.

Ved Sallinge ønsker en anden lodsejer at lave et anlæg på 20 hektar, og omkring Øster Hæsinge/Nedre Hillerslev vil European Energy gerne lave solcelleanæg på en række marker med et samlet areal på mindst 30-40 hektar.

- Principielt er der sådan set ikke noget i vejen for, at det kan lade sig gøre i forhold til de landskabsvurderinger, kommunen har foretaget, meddeler formanden for Teknik- og Miljøudvalget, Søren Kristensen (V).


Vi vil ikke sætte gang i så stort et arbejde, uden sikkerhed for det skal bruges til noget.

Søren Kristensen (V), formand for Teknik- og Miljøudvalget


Det betyder, at en egentlig planlægning af anlæggene nu kan sættes i gang.

- Det vil kræve en del ressourcer fra kommunens side, så inden vi går i gang med planlægningen, vil vi være sikre på, at der ligger aftaler på plads om, at den strøm, der produceres på anlæggene, kan kobles på elnettet. Vi vil ikke sætte gang i så stort et arbejde, uden sikkerhed for det skal bruges til noget, siger Søren Kristensen.

Det skitserede anlæg i Vester Hæsinge, det på 60-70 hektar, forventes ifølge ansøgningen at kunne producere el svarende til et årligt forbrug hos 12.000 husstande.

Kommunen har også modtaget henvendelser fra både Egeskov Gods og Ravnholt Gods, som er interesserede i at lave endnu større anlæg, men her har kommunen meldt tilbage, at anlæggene vil sætte for stort præg på landskabet, så her er svaret i første omgang et nej tak.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

En god kammerat: 14-årige Cecilie fra Risøhøj Håndbold er nomineret til kammeratskabspris og kan vinde 25.000 kr. til sit hold

Annonce