Annonce
Midtfyns Posten

200.000 kr. til Ådalscenen: Ældre dame har foræret Gislev en ny hytte

Ådalscenen i Gislev har takket være en donation på 200.000 kr. fra en ældre dame fået en ny hytte, hvorfra man kan sælge pølser, øl og vand. Hytten forventes at stå færdig i maj. Foto: Hardy Hounsgaard
Ådalscenen i Gislev har fået en ny hytte, hvorfra der kan sælges mad og drikke i forbindelse med arrangementer. Hytten er skænket af en ældre dame, der har givet 200.000 kroner til det kulturelle samlingssted i Gislev.

Gislev: En ældre dame har været i det gavmilde hjørne og doneret 200.000 kroner til Ådalscenen i Gislev. En stor del af pengene er brugt på at opføre en ny hytte, som skal bruges til at sælge pølser, øl og vand ved arrangementer i Ådalscenen.

Den ældre dame, der er over 80 år, vil ikke have sit navn frem. Hun bor i Svendborg og er glad for Gislev.

- Hun er kommet meget her i Gislev gennem mange år, og hun er også kommet meget til arrangementerne i Ådalscenen. Hun ville gerne give os nogle penge, og vi aftalte med hende at bruge en del af pengene på at opføre en salgshytte. Den har kostet cirka 125.000 kr., og så har vi brugt nogle penge på at færdiggøre et depotrum under scenen, og så er der cirka 50.000 kr. tilbage i buffer til uforudsete udgifter, fortæller formanden for Gislev Lokalråd, Anders Peter Andersen.

Annonce

Stor hjælp

Den nye salgshytte er en stor hjælp for Ådalscenen, som er et kulturelt samlingssted for Gislev, hvor der bor 1267 indbyggere.


Det bliver godt at have et fast sted, hvorfra vi kan sælge mad og drikke.

A.P. Andersen, formand for Gislev Lokalråd


- Det bliver godt at have et fast sted, hvorfra vi kan sælge mad og drikke. Tidligere har vi haft det i et telt, som vi har skullet pakke ned efter hvert arrangement. Nu kan det blive stående fra gang til gang, siger A.P. Andersen.

Men hytten er dog ikke mere fast, end at den kan flyttes.

- Der er lavet en krog i toppen, så den er mobil og kan flyttes, hvis der er behov for det, siger lokalrådsformanden.

Annonce

Klar i maj

Arbejdet med hytten gik i gang før påske og er udført af tømrer- og snedkerfirmaet Carsten Knudsen i Ringe. Nu mangler kun den sidste finish, som skal udføres af frivillig arbejdskraft.

- Vi håber, det står klar i maj, siger Anders Johansen, formand for Ådalscenen.

Mange fra lokalområdet var mødt op, da Ådalscenen blev indviet lørdag den 18. august 2018 med en folkefest med omkring 600-700 mennesker. Arkivfoto: Palle Søby

Ådalscenen blev indviet i august 2018 ved en folkefest og har plads til op mod 2000 tilskuere. Men som så meget andet i samfundet har der ikke været mange aktiviteter det seneste år på grund af coronaen.

Der er dog planlagt en lang række koncerter i løbet af de kommende måneder med blandt andre Lasse Helner, Tom Bjerg & Fenders og Julie. Så hvis coronasituationen normaliseres, kan der til sommer igen opleves musik i det fri i det grønne i Gislev.

Ådalshuset i Gislev var indtil 2016 kommunal børnehave under navnet Snurretoppen. I 2018 fik Gislev Lokalråd brugsret til huset i 10 år, og det bruges af flere foreninger. Foto: Hardy Hounsgaard
Annonce

Tidligere børnehave

Tæt ved Ådalscenen ligger Ådalshuset, som indtil 2016 var en kommunal børnehave under navnet Snurretoppen. Men efter at den lukkede og havde stået tom et stykke tid, fik Gislev Lokalråd i 2018 brugsretten til Ådalshuset, som også bruges af andre foreninger i lokalområdet. Hundevennerne i Gislev er blandt dem, der bruger de indhegnede arealer ved den tidligere børnehave, hvor hundene kan mødes og lege på børnehavens tidligere legeplads.

- Vi har fået lov at leje Ådalshuset i 10 år. Det er et godt hus, som også er praktisk at have som backstage-område til koncerter, og vi kan bruge toilet-faciliteter i Ådalshuset, siger A.P. Andersen.

Ådalscenen

Idéen til Ådalscenen som et kultursamlingssted i Gislev blev skabt af tømrermester Frands Jeppesen i 2013, og scenen blev indviet lørdag den 18. august 2018.

Ådalscenen er opført i naturtømmer og bæredygtige materialer, og den ligger centralt i Gislev i et grønt område ned mod Holme Bæk.

Ådalscenen er bygget op omkring et otte meter højt og 14 tons tungt tårn, som tidligere var en del af en vindmølle.

2,3 millioner kroner har Ådalscenen kostet, og det er blandt andet finansieret via fonde og private donationer. Derudover er der lagt mindst 1500-1600 frivillige arbejdstimer i projektet.

Ådalscenen i Gislev blev indviet i august 2018 og ligger i naturskønne omgivelser centralt i landsbyen. Foto: Hardy Hounsgaard
Ådalscenen i Gislev er opført i naturtømmer og bæredygtige materialer. Scenen er bygget op omkring et otte meter højt tårn, der tidligere var en del af en vindmølle. Foto: Hardy Hounsgaard
Holme Bæk løber bag Ådalscenen og videre gennem Gislev, hvor der bor 1267 indbyggere. Foto: Hardy Hounsgaard
Ådalscenen i Gislev har ikke haft mange aktiviteter det seneste år, men flere koncerter er programsat i de kommende måneder. Foto: Hardy Hounsgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Klumme: Ekspropriation

Annonce