Annonce
Midtfyns Posten

40 års jubilæum: Meta blev hængende i børnehaven

Meta Hansen har nu i 40 år haft sin daglige gang i Nr. Lyndelse Børnehave. Det fortsætter hun med. Foto: René Johansen
1. februar har Meta Hansen været fastansat i Nr. Lyndelse Børnehave i 40 år. Jubilæet markeres med åbent hus den 30. januar.
Annonce

Nr. Lyndelse: Det hører vel efterhånden til sjældenhederne, at en ansat kan fejre 40 års jubilæum det helt samme sted.

Den 1. februar bliver 63-årige Meta Hansen nyt medlem i lige den jubilæums-klub med 40 års ansættelse i Nr. Lyndelse Børnehave.

- Jeg startede faktisk i et vikariat lige før jul (i 1979), og så blev jeg fastansat den 1. februar 1980, forklarer Meta Hansen, som er blevet hængende i institutionen lige siden.

- Ja, simpelthen. Det har altid været en spændende børnehave at arbejde i. Vi er altid med fremme med det nye, og det har altid været et dejligt sted at være som personale med glade børn og god forældreopbakning, lyder det rosende fra den 63-årige.

Meta Hansen

Meta Hansen er 63 år og bosat i Nr. Lyndelse.

Hun er gift og har to voksne døtre.

At rejse og at være uden for holder hun meget af, og hun kombinerer det gerne ved at tage på vandreferie.

I fritiden spiller hun golf.

Annonce

Næsten en mesterlære

Hun blev ansat som pædagogmedhjælper, og det er den stilling, hun fortsat er ansat i. Selv om det måske var nærliggende, så har en uddannelse som pædagog faktisk aldrig været i hendes tanker.

- Nej, det har jeg ikke. Det er virkeligt et dejligt sted som personale, fordi man får ansvar. Før i tiden fik en medhjælper aldrig meget ansvar. Der kunne de bare feje, men det er aldrig sket her, påpeger Meta Hansen.

- Vi har altid fået ansvar efter, hvad lederen har ment, der kunne lade sig gøre, og vi arbejder på lige fod nu. Når man har været her i så mange år, er det næsten som en mesterlære, hvor man er i faget, mens man bliver lært op, smiler den 63-årige.

Mens hun blev ansat i den selvejende Nr. Lyndelse Børnehave, så er hun i dag ansat i den private Nr. Lyndelse Børnehave. Skiftet til den private verden kom for nogle år siden, men det har ikke betydet den store forskel.

Ændringer er der dog kommet, siden vikaren blev fastansat og nu står foran et fornemt jubilæum.

- Vi kan sagtens mærke, at der er blevet mindre tid til børnene. Der er meget mere skriftligt arbejde, der skal laves, og vi er færre ansatte til at gøre det. Vi skal lave det samme - plus lidt mere. Vi skal overholde tingene for at få tilskud fra kommunen, bemærker pædagogmedhjælperen.

Annonce

Åbent hus

Jubilæet markeres den 30. januar fra klokken 13.30 til klokken 16. Det sker med åbent hus i børnehaven, hvor man er velkommen til at kigge forbi og ønske hende tillykke.

- Vi holder med børnene om formiddagen, og så er de velkomne til at komme ind med forældre om eftermiddagen, siger Meta Hansen, der med så mange års gang i børnehaven kender flere af de nuværende forældre ganske godt.

- Nogle af de børn jeg har passet her, kommer nu igen som forældre. Hvis de synes, at deres børn skal gå her, så kan det ikke være helt skidt, for ellers ville de nok putte deres børn i en anden børnehave, for der er jo flere i byen, siger Meta Hansen, der med et smil nævner, at der er flere forældre i børnehaven, som end ikke var født, da hun begyndte for 40 år siden.

Selv om hun så småt nærmer sig en alder, hvor pensionisttilværelsen er inden for rækkevidde, er det ikke en tanke, der har strejfet hende.

- Selvfølgelig stopper jeg på et tidspunkt, men det er ikke noget, jeg har overvejet endnu. Nej, det er ikke inde over lige nu, understreger den 63-årige jubilar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

SF har valgt ny bestyrelse

Midtfyns Posten

Affaldsindsamling i Gislev

Annonce