Annonce
Midtfyns Posten

48 år gammel busk har vokset sig stor: Hans glæder sig over sin store rhododendron

Hans Buch Rasmussen fra Fjellerup nyder synet af sin store rhododendron, som han plantede i 1973. Dengang var det bare tre små buske, der nu har vokset sig sammen til én stor busk. Foto: Hardy Hounsgaard
Hans Buch Rasmussen fra Fjellerup plantede tre rhododendron-buske for snart 50 år siden. Nu har de vokset sig sammen til én stor busk, som den 75-årige pensionist og hans hustru, Lis, dagligt nyder synet af.

Fjellerup: Når man kommer rundt om hjørnet og hen til indkørslen til det hvide parcelhus på Humlevænget i Fjellerup, bliver øjnene draget af en stor, blomstrende busk, der i al sin glans strutter af lyserøde blomster i fuldt flor.

Det er en kæmpe rhododendron-busk, som Hans Buch Rasmussen og hans hustru Lis dagligt har glæde af i deres hjem i Fjellerup.

- Den er omkring seks meter lang og tre meter bred. Hver morgen har vi glæde af at kigge på den, når vi står i køkkenet og kigger ud af vinduet, siger Hans Buch Rasmussen.

Annonce

Humlevænget ligger ved fartelefanten og er en sidevej til hovedvejen gennem Fjellerup, der ligger mellem Ryslinge og Gislev.

Tre små planter

Egentlig var det tre små planter, som han satte i jorden i 1973, året efter at huset blev bygget på den dengang nye udstykning.

Men buskene har gennem årene vokset sig sammen til en stor busk, som har bredt sig så meget, at han er nødt til at klippe den på den modsatte side. Ellers ville der ikke være adgang til baghaven bag garagen og udhuset.

Han købte planterne for 48 år siden af Hans Erik Andersen, den gamle anlægsgartner og tidligere planteskoleejer på Lillemarksvej, som vi tidligere har skrevet om i Midtfynsposten.

- Jeg har også købt flere andre planter hos ham gennem årene, blandt andet denne dværgkastanje, fortæller Hans Buch Rasmussen, mens han viser rundt i den velfriserede parcelhushave, hvor der er masser af flotte planter og blomster.


Vi nyder udsigten. Nogle gange kan vi se rådyr gå på marken.

Hans Buch Rasmussen


Fra forhaven er der vid udsigt over åbne marker mod syd.

- Vi nyder udsigten. Nogle gange kan vi se rådyr gå på marken, fortæller Hans Buch Rasmussen, der er 75 år og gik på efterløn for 15 år siden efter et langt arbejdsliv, hvor han i 30 år var ansat hos Falck, først som redder og senere som sælger.

Den store rhododendron er cirka seks meter lang og tre meter bred og står ved indkørslen til Hans Buch Rasmussens hus i Fjellerup. Foto: Hardy Hounsgaard
Hans Buch Rasmussen er nødt til at klippe rhododendron-busken på den ene side, ellers kan han ikke komme forbi udhuset og garagen. Foto: Hardy Hounsgaard
Hans Buch Rasmussen kan nyde synet af de flotte blomster på den store rhododendron-busk, som er næsten 50 år gammel. Foto: Hardy Hounsgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Marked ved Egeskov Mølle

Annonce