Annonce
Midtfyns Posten

71 år med fjerbolde: - Man skal være lidt af en sportsidiot

Selvom det er en del år siden, Kurt Mogensen sidst har spillet en badmintonkamp, kan han sagtens ramme fjerbolden. Foto: Kim Rune
86-årige Kurt Mogensen har været frivillig i Ringe Badminton Club i det meste af sit liv. Det har været mange år fyldt med gode oplevelser, men nu siger helbredet stop, og Kurt Mogensen takker af.
Annonce

Ringe: Gennem årene er det blevet til mange, mange timers badminton i den gamle hal i Midtfyns Fritidscenter for Kurt Mogensen. Og før hallen blev bygget i 1967; også mange timer i salen på Ringe Friskole. Og før det; timer i den gamle gymnastiksal på Ringe Kommuneskole, som skolen på Guldhøj hed dengang. Jo, Kurt Mogensen har været med i Ringe Badminton Club i mange år. 71 år for at være helt præcis.

- Man skal være lidt af en sportsidiot, indrømmer 86-årige Kurt Mogensen, der var 15 år gammel, første gang han svingede ketcheren i badmintonklubben i gymnastiksalen på Guldhøjskolen.

- Der var ikke så højt til loftet, og det kunne godt give lidt problemer, husker han.

- Ramte fjerboldene loftet?

- Ja mon dog ikke, slår Kurt Mogensen fast med et grin.

Klubbens forhold blev imidlertid bedre, da klubben senere rykkede over på friskolen, hvor der var lidt højere til loftet. Og endnu bedre, da hallen stod klar, og klubben nu kunne spille på hele seks baner.

Kurt Mogensen har været frivillig i 71 år i Ringe Badminton Club. Senest som frivillig holdleder for seniorholdet. Foto: Kim Rune
Annonce

Fynsmester og æresmedlem

Kurt Mogensen har uden pause været frivillig i klubben siden ungdomsårene. Med undtagelse af da han var soldat i halvandet år.

- Men når jeg var hjemme på orlov, så var jeg også nede i klubben som træner, fortæller han.

Kurt Mogensens eget talent viste sig hurtigt, og der gik ikke længe, før han kom på førsteholdet. Han kan også bryste sig af titler som både klubmester og Fynsmester i sin badmintonkarriere.

- Jeg havde en ret god kondition, og jeg kunne løbe hurtigt. Det hjalp mig meget på banen, forklarer han.

En knæskade satte en stopper for hans eget spil som 58-årig, og selvom det i starten ikke var sjovt at skulle sidde på sidelinjen, så kunne Kurt Mogensen ikke holde sig fra hallen. I stedet lagde han flere kræfter i foreningsarbejdet.

Han har gennem tiden siddet i bestyrelsen i Ringe Badminton Club og ad flere omgange som formand. Han har også været med i Badminton Kreds Fyn (Nu Badminton Fyn), hvor han i dag er æresmedlem. I 2010 modtog han kommunens pris som "årets frivillige" for sin indsats i klubben.

Prisen blev blandt andet givet, fordi han var med til at starte et hold for seniorer over 60 år.

- Der kom en bølge, hvor selv ældre også skulle begynde at røre sig mere, forklarer han.

I dag hedder holdet 65+, for alle bliver jo ældre, som Kurt Mogensen siger. Hver mandag i en time fra klokken 15-16 har Kurt Mogensen været med til at koordinere hvem, der skulle spille mod hvem.

Annonce

Fra Kurt til kortspil

Men sæsonen, som sluttede i april, var Kurt Mogensens sidste. Med to dårlige knæ og en hofte, der værker, går den ikke længere, forklarer han. Holdet, der tæller omkring 25 deltagere, har dog allerede fundet en løsning med et nyt system, der skal styre, hvem der spiller mod hvem.

Spillerne sorterer et spil kort, så alle kort under fem er med i bunken. Hver spiller trækker så et kort, og så spiller de røde esser mod de sorte, de to røde to'ere mod to sorte to'ere, og sådan råder tilfældigheden fremover over spillet.

Selvom Kurt Mogensen nu stopper som holdleder for 65+-holdet, er det ikke usandsynligt stadig at møde Kurt Mogensen i hallen, når den nye sæson starter til september.

- Jeg kan nok ikke lade være med at kigge ned til dem en gang imellem, erkender han.

Annonce
Annonce
Midtfyns Posten

40-års jubilæum

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce