Annonce
Midtfyns Posten

75 boliger på vej: Stor fynsk investor bygger de første boliger i ny bydel

Visualisering af det nye byggeri i Fremtidens Forstad i Årslev. Illustration: Humlebo Gruppen
Kommunalbestyrelsen har godkendt en købsaftale med Humlebo Gruppen om to byggeretter i Fremtidens Forstad i Årslev. Dermed er de første 75 boliger på vej.

Årslev: Den første investor i Fremtidens Forstad i Årslev er nu på plads. Det er ejendomsselskabet Humlebo Gruppen, der har fået lov at købe de to første byggeretter på baggrund en udbudsrunde i efteråret.

Borgmester Hans Stavnsager (S) glæder sig over, at de første boliger i den nye bæredygtige bydel i Årslev nu er på vej, og han ser frem til, at kommunalbestyrelsens vision for Årslev begynder at blive realiseret.

- Humlebo Gruppen har præsenteret et købsoplæg, der ligger helt i tråd med det, vi ønsker at skabe i Årslev. Nemlig et byområde med fokus på bæredygtighed og fællesskaber på tværs af generationer, siger Hans Stavnsager i en pressemeddelelse.

Annonce

Forskellige fællesskaber

- Vores ambition er, at hele byudviklingsområdet skal leve op til en række høje standarder inden for bæredygtighed. Samtidig med at vi får skabt de bedste rammer for, at de kommende beboere kan opleve glæden ved at være tæt på naturen og gode muligheder for at indgå i forskellige fællesskaber. Værdier, som er blevet endnu vigtigere for os med coronakrisen, lyder det videre fra borgmesteren.


Årslev ligger tæt på det hele, og har alt det, som vi oplever, at der er rigtig stor efterspørgsel på blandt vores lejere. Udover de basale ting som blandt andet gode skoler, dagtilbud og indkøbsmuligheder, så oplever vi, at nærhed til naturen betyder mere og mere, samtidig med at mange stadig gerne vil have kort afstand til arbejde.

Humlebo Gruppens direktør, Claus Ørtoft Rasmussen


Humlebo Gruppens købsoplæg er udarbejdet med afsæt i Vandkunstens vinderforslag i arkitektkonkurrencen om en bæredygtig bydel, der blev gennemført i efteråret 2018.

Det kommende byggeri er tegnet af Archidea Arkitekter og LYTT Architecture.

Annonce

Unik placering

Årslevs placering midt i landskabet med skov og badesøer – og med blot ti minutter til Fyns største vækst- og erhvervsområde og kommende supersygehus – har været afgørende for Humlebo Gruppen.

- Årslev ligger tæt på det hele, og har alt det, som vi oplever, at der er rigtig stor efterspørgsel på blandt vores lejere. Udover de basale ting som blandt andet gode skoler, dagtilbud og indkøbsmuligheder, så oplever vi, at nærhed til naturen betyder mere og mere, samtidig med at mange stadig gerne vil have kort afstand til arbejde. Og så er hele byudviklingsprojektet i Årslev både spændende og ambitiøst. Det vil vi gerne være en del af, siger Humlebo Gruppens direktør, Claus Ørtoft Rasmussen.

Humlebo Gruppen bygger i alt 75 lejeboliger af varierende typer og størrelser, så der både bliver boliger for børnefamilier, singler og seniorer. Boligerne bliver fordelt på dobbelthuse, rækkehuse og lejligheder med et boligareal mellem 78 og 122 kvadratmeter.

Fremtidens forstad i Årslev

Faaborg-Midtfyn Kommune er i gang med at skabe Fremtidens Forstad i Årslev. Her etableres en ny og bæredygtig bydel med 500 boliger. Centralt for den nye bydel bliver fællesskaber, nærhed til naturen og bæredygtighed. Samtidig etableres et nyt og samlende centrum, hvor byens væsentlige institutioner samles.

Kommunalbestyrelsen har besluttet, at Fremtidens Forstad i Årslev skal udvikles med et mål om at opnå DGNB-guldcertificering af hele området.

Faaborg-Midtfyn Kommune modtog sidste år Byplansprisen 2020 for byudviklingen i Årslev.

Læs mere om byudviklingen på aarslev.fmk.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Syng dig glad i Nazarethkirken

Midtfyns Posten

Se video og alle billederne: Velkommen tilbage! - Butiksdrivende blev overrasket med påskeliljer

Annonce