Annonce
Midtfyns Posten

Afslag: Midtfyns Festival må ikke låne Dyreskuepladsen gratis

Midtfyns Festival skal igen i år betale for leje af Dyreskuepladsen i Ringe. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Annonce

Ringe: Arrangørerne bag Midtfyns Festival må betale ved kasse ét ligesom alle andre.

Sådan lyder meldingen fra kommunalbestyrelsen, som tirsdag skulle tage stilling til, om festivalen måtte låne Dyrskuepladsen i Ringe til den kommende festival i juni uden afregning.

Sidste år lejede Midtfyns Festival pladsen i 10 dage, så der var tid til både opstilling, afvikling og oprydning. Det kostede 11.000 kroner og inkluderede udgifter til el, vand og kloak.

Kommunen må gerne låne offentlige arealer ud til folkeoplysende formål, og det kan man godt argumentere for, at tilfældet er med festivalen i sin kulturelle, velgørende og almennyttige natur.

Omvendt er der tale om et kommercielt arrangement, hvor der skal betales entré, ligesom musikere får løn for deres optræden.

Borgmester Hans Stavnsager (S) udtrykte bekymring for, at hvis politikerne lod festivalen låne pladsen gratis, så ville det kunne danne præcedens i andre tilfælde med kommercielle arrangementer.

- Det er jo ikke sådan, at vi ikke støtter festivalen, pointerede Hans Stavnsager og mindede om, at kommunen i forvejen havde givet festivalen et tilskud på 100.000 kroner fra kommunens eksterne udviklingspulje.

En enig kommunalbestyrelse besluttede derfor at sige nej til anmodningen om gratis pladsleje fra Midtfyns Festival.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Marked i Dømmestrup

Midtfyns Posten

Spion-thriller i Ringe Bio

Midtfyns Posten

Spil petanque på Midtfyn

Midtfyns Posten

Caféquiz på Gluds Café

Annonce