Annonce
Midtfyns Posten

Børn redder insekterne og bygger boliger til bier og biller

Eleverne er ved at samle et insekthotel, som skal huse en masse krible krable-dyr. Foto: Simone Maria Brouwer Nielsen
Insekterne er i tilbagegang, men en gruppe børn har bruger hele dagen i Ringe skov med at lave insekthoteller, der skal huse de seksbenede.
Annonce

Ringe: Der dufter af bål og halvbagte snobrød i Ringe skov. Rundt omkring sidder grinene børn på bord/-bænkesæt og spiser rugbrødsmadder fra plastikmadpakker.

Maria Gram Jensen fra organisationen Vilde Bier står passioneret og fortæller en elev om, hvordan hun har lavet et insektbo til en humblebi med en kattelem, så der ikke kan komme andre insekter ind i boet om natten og forstyrre.

En hvinende lyd pisker gennem luften og får 4.klasserne fra Nordagerskolen til at stoppe med at snakke, mens de nysgerrigt ser sig omkring efter det dyr, der har fremprovokeret lyden. Men lyden kommer ikke fra et dyr, men er i stedet fløjtet ud over læberne på dagens guide.

- Nu går vi hen og begynder at lave insektboerne, siger Kristoffer Nielsen, der er skov- og naturforvalter ved Naturstyrelsen.

Kristoffer Nielsen og Maria Gram Jensen er to af de voksne, som i dag lærer børnene om vilde insekter, og hvordan de er vigtige for naturen. Det er nemlig vigtigt, nu hvor der langsomt bliver færre insekter. Projektet er en del af en flere projekter, som bliver lavet i et samarbejde mellem Dansk Naturfredningsforening Faaborg-Midtfyn og Naturstyrelsen Fyn. I dag skal børnene fra Nordagerskolen indfange insekter og bygge insektboer til dem.

- Se, Maria! Jeg har fanget en flue!, lyder det fra en af børnene, som stolt kommer hen og viser fluen frem, der summer rundt i en firkantet insektbøtte.

Luften består nu af udmattede støn og larm, når børnene saver og borer huller med boremaskiner til deres små krible krable-venner. Rundt omkring samler børnene grene og kviste, blomster og tørret græs, som skal være materialerne til deres billebyggerier. Der bliver lavet dagligstuer af træ, soveværelser af småsten. Entreer og indgange bliver pyntet med blomster og kviste. Intet er for godt til de seksbenede, som snart flytter ind i børnenes nybyggerier. Der bliver indfanget biller, bier, fluer, edderkopper og alt, der kan krible og kravle. Alle er velkomne.

En gruppe af elever er lige blevet færdige med deres insektbo.

- Ej, den er blevet flot. Jeg er sikker på, at vi vinder det bedste insekthotel, siger den ene, mens han beundrer sit mesterværk.

Der bliver boret huller i træet, som insekterne kan flyve ind og bo i. Foto: Simone Maria Brouwer Nielsen
En af eleverne fra Nordagerskolen har fundet en flue, som han har indfaget i en insektbøtte. Foto: Simone Maria Brouwer Nielsen
En bi er blevet fanget og hygger sig med et par blomster i insektbøtten, før den igen bliver sat fri. Foto: Simone Maria Brouwer Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Konfirmationer uge 33

Annonce