Annonce
Midtfyns Posten

Børnene har en helt særlig plads i Galsgaards hjerte

Lars Galsgaard kan fejre 25 års jubilæum som leder af Myretuen i Ryslinge. Foto: René Johansen
Lars Galsgaard kan fejre 25 års jubilæum som leder af Myretuen i Ryslinge. Det markeres med åbent hus 31. januar.
Annonce

Ryslinge: 1. februar 1995 trådte den nu 60-årige Lars Galsgaard ind ad døren i Myretuen i Ryslinge.

I dag træder han stadig ind ad døren i institutionen, som både rummer en børnehave og en vuggestue. Dermed kan nu nu fejre et fornemt jubilæum.

- Jeg blev ansat som leder, så det er 25 år siden. Jeg søgte stillingen, fordi det ville være en udfordring at tage en lederstilling, og fordi jeg på det tidspunkt arbejdede med unge på en døgninstitution, og det var en hård opgave. Så jeg ville gerne prøve en helt almindelig børnehave, forklarer Lars Galsgaard.

- Det kunne jeg så lige prøve af i en fem års tid. Det blev til lidt mere, men jeg synes stadig, det er spændende. Der er sket mange ting, og der er udfordringer hele tiden, bemærker Lars Galsgaard.

Lars Galsgaard

Lars Galsgaard er 60 år og bosat i Lørup tæt ved Ryslinge på Midtfyn. Han er gift og har tre børn.

Han er oprindelig uddannet tømrer, men valgte at droppe det arbejde. I stedet tog han en socialpædagog-uddannelse i Århus.

Galsgaard er formand for Ryslinge Frimenighed og bestyrelsesmedlem i Ryslinge Skulpturpark.

Desuden har han fungeret som kontaktfamilie for flygtninge, der blev indkvarteret i Ryslinge.

Annonce

Fra tømrer til børnehaven

Umiddelbart lå det ikke i kortene, at han skulle have sig daglige gang blandt mindre børn. For faktisk er han oprindeligt uddannet som tømrer.

- Men det skulle jeg ikke være, og i stedet fik jeg en uddannelse som socialpædagog, forklarer institutionslederen, som lige nu mærker et stort fokus på hele børneområdet.

- Det er der. Lige nu er der fokus på tidlig opstart med læring og legens betydning. Det hele har fået et stort skub, forklarer Lars Galsgaard.

I 2009 blev børnehaven udvidet med en vuggestue.

- Betydningen af at have fat i børn fra vuggestuealderen har jeg altid haft et stort hjerte for. Det er fra 0-3 år, at de lærer allermest, og det er afgørende, hvad de lærer, og hvordan man er sammen med dem. Det kæmper jeg for sammen med et dygtigt personale, som gerne vil udvikle sig. Personalet er også en væsentlig årsag til, at jeg stadig er her, lyder det fra Lars Galsgaard.

I 2018 fusionerede Myretuen med Ryslinge Friskole, hvor Myretuen boede til leje.

- Vi skulle bygge til, og der krævede banken, at vi selv ejede bygningerne, så det gav lidt sig selv, men det var også for at få et tættere samarbejde med skolen. Vi har tidlig sfo-start (forårs-sfo), og der lægger vi vægt på, at de mere er børnehavebørn end sfo-børn frem til 1. august. Vi kan også bytte personale med sfo'en, så det er rigtig godt, siger Lars Galsgaard.

Annonce

Bedre forhold

Godt går det også for Myretuen, som er ganske populær. Alle 52 børnehavepladser er optaget, og det samme gælder 15 vuggestuepladser.

- Vi er fyldt op, og det er vi langt ude i fremtiden. Desværre må vi sige nej til mange – især i vuggestuen, siger Lars Galsgaard, som ser institutionen udvikle sig i den rigtige retning i de næste år.

Det skyldes ikke mindst de nye forhold efter tilbygningen.

- Der er ro på i forhold til, at vi har fået et sammenhængende hus. Før var vi delt op i to fysiske afdelinger, og nu kan vi arbejde med den faglighed, vi gerne vil, og børnene kan vælge, hvor i huset, de vil være.

- Vi ender mere med at tage barnets perspektiv, og at de kan få tid og rum til at fordybe sig og eksperimentere. Det arbejder vi med nu, pointerer Lars Galsgaard.

Lars Galsgaards jubilæum markeres med åbent hus i Myretuen den 31. januar fra klokken 15 til 17.

Lars Galsgaard har ingen planer om at forlade Myretuen i Ryslinge. - Jeg bliver, hvis de altså vil have mig, griner han. Foto: René Johansen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Konfirmationer uge 33

Annonce