Annonce
Midtfyns Posten

Begejstret greve tredoblede bestilling: Nye lamper passer godt til Egeskov

- Lamperne er en skulptur i sig selv. Det ligner to hjerter, der er flettet sammen med en diamant på toppen, siger greve Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille om Egeskovs nye lamper, som er udviklet i et samarbejde mellem Energi Fyn og lokale producenter. PR-foto
Besøgende til Egeskov Slot bliver ledt ned til indgangen til slotsparken af en specialfremstillet belysning. Greve Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille er glad for lamperne, der er resultatet af et samarbejde mellem Energi Fyn og lokale producenter.

Egeskov: Udtrykket på de seks kunstnerisk udformede lamper, der fremover skal lede besøgende til Egeskov Slot fra parkeringspladsen og ned til indgangen, står til fri fortolkning. Men det er en kendsgerning, at lamperne er et resultat af et kreativt, lokalt samarbejde og en god idé fra Energi Fyn.

Allerede i 2019 opstod idéen om at skabe en permanent form for unik belysning til den smukke og velbesøgte slotspark, der blandt andet er kendt for sine populære lysfestivaler.

- Det var vigtigt, at det blev et unikt resultat ud af et samarbejde mellem fynske virksomheder, fortæller John Sindholm, entrepriseleder hos Energi Fyn, i en pressemeddelelse.

Annonce

John Sindholm tog kontakt til virksomhederne Nipa i Tommerup og SG Armaturen i Næsby.

Virksomhederne var med på idéen. Nipa skulle levere masterne, og SG Armaturen skulle udforme armaturet.

Greven begejstret

I efteråret 2019 var prototypen klar til at blive vist frem for Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille, der er greve på Egeskov Slot.

- Jeg husker tydeligt dagen, fortæller John Sindholm, med et grin og fortsætter:

- Michael Ahlefeldt kom kørende, steg ud på trinbrættet af sin bil og sagde højt 'Hold kæft, det ser godt ud', fortæller John Sindholm.

Greve Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille ved en af de nye lamper, som Egeskov har fået. Greven var så begejstret, at han bestilte seks i stedet for de planlagte to. PR-foto

Efter den første fremvisning havde Michael Ahlefeldt selv nogle idéer til udformningen af lamperne.


Jeg fik lov at komme med mit besyv, og resultatet er både enkelt og elegant og passer til mig og Egeskov. Det har format uden at være for pompøst.

Greve Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille


- Jeg fik lov at komme med mit besyv, og resultatet er både enkelt og elegant og passer til mig og Egeskov. Det har format uden at være for pompøst, fortæller Michael Ahlefeldt, der har sin egen fortolkning af udformningen på belysningen:

- Lamperne er en skulptur i sig selv. Det ligner to hjerter, der er flettet sammen med en diamant på toppen. Og det passer virkelig godt til den hjertevarme og hjerteåbenhed, vi arbejder med her på Egeskov, forklarer Michael Ahlefeldt, som valgte at bestille seks lamper i stedet for de planlagte to.

Annonce

Energivenlige valg

Produktionen af lamperne blev dog forsinket på grund af corona, og derfor står de først nu og lyser op ved Egeskov Slot, der har en grøn og bæredygtig profil. En profil, lamperne passer godt ind i, med de energivenlige valg, der er truffet i produktionen.

- Lamperne er lavet med LED-lys, som er et energivenligt valg i modsætning til halogenlamper. Farven, der kommer ud, er Kelvin 3000, som er en meget rolig og skarp belysning. Og så har armaturerne automatisk dæmp, så de for eksempel om natten kan køre med 50 procent. Vi har desuden kreeret et anlæg, som Egeskov kan bygge videre på og udvide med flere lamper, fortæller John Sindholm.

Egeskov Slot åbnede dørene til slotsparken lørdag den 24. april.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Klumme: Ekspropriation

Annonce