Annonce
Midtfyns Posten

Blomster for alle pengene: Avis, butikker og foreninger vil fylde byen med blomster

Nogle af aktørerne bag Boost din by med blomster-kampagnen samlet på Torvet i Ringe. Fra venstre Max Ravn, formand for Byforum Ringe, Jonas Jakobsen, formand for Ringe Handelsstandsforening, Ane Johansen, redaktør på Midtfynsposten, og Annette Poulsen, formand for MitMidtfyn. Foto: Hardy Hounsgaard
Boost din by-kampagnen fortsætter i maj, hvor Ringe pyntes op med blomster, og oplandet skal også forskønnes. Kampagnen, der er et samarbejde mellem flere aktører, har fået 130.000 kroner i støtte fra Faaborg-Midtfyn Kommune.

Ringe: Der bliver noget kønt at kigge på i Ringe og det midtfynske område i maj. Takket være en bevilling på 130.000 kroner fra Faaborg-Midtfyn Kommune vil Ringe bugne af blomster.

Det er en fortsættelse af Boost din by-kampagnen, som Midtfynsposten og Ringe Handelsstandsforening stod bag i marts i et utraditionelt samarbejde. Det markerede genåbningen af butikslivet og skabte samtidig liv, håb og glæde i byen med flere aktiviteter, der involverede folk.

Midtfynsposten, Ringe Handelsstandsforening, MitMidtfyn og Byforum Ringe er nu gået sammen og har søgt kommunens eksterne udviklingspulje om 130.000 kroner til fase to af kampagnen Boost din by, hvor blomster bliver et gennemgående tema.

Der vil blandt andet blive pyntet op med blomster- og planteopsatser på Torvet, på Kirkepladsen og ved Ringe Sø.

- Vi er glade for, at kommunen har valgt at bevilge de 130.000 kroner, vi havde søgt om, siger Jonas Jakobsen, formand for Ringe Handelsstandsforening.

Redaktør på Midtfynsposten, Ane Johansen, er også godt tilfreds.

- På redaktionen har vi efterlyst gode idéer til, hvordan vi kan booste byen. Og flere læsere har nævnt, at de godt kunne tænke sig, at der var flere blomster i bybilledet. Nu bliver der i hvert fald blomster for alle pengene, når vi tager Boost din by-kampagnen til et nyt niveau, siger hun.

Naturlig fortsættelse

Både Ane Johansen og Jonas Jakobsen mener, at kampagnen bliver styrket af at samle kræfterne - selv om der er tale om et lidt utraditionelt samarbejde.

- Det er en naturlig fortsættelse af Boost din by-kampagnen, og den viser, hvad vi kan skabe sammen på Midtfyn, når Ringe Handelsstandsforening, Midtfynsposten, MitMidtfyn, Byforum Ringe, kommunen og en række frivillige går sammen, siger Jonas Jakobsen.


Blomster skaber liv og glæde, og det vil give folk en oplevelse, når de går gennem byen.

Jonas Jakobsen, formand for Ringe Handelsstandsforening


Selv om man ikke skal forvente en decideret blomsterfestival som i Odense, så er det alligevel den, som arrangørerne har haft i tankerne.

- Blomster skaber liv og glæde, og det vil give folk en oplevelse, når de går gennem byen. Suppleret med gode tilbud og oplevelser vil det være med til at skabe positivitet, siger handelsstandsformanden.

Annonce

Stærkt initiativ

Borgmester Hans Stavnsager (S) synes, blomsterkampagnen er et stærkt initiativ.

- Det var et enigt økonomiudvalg, der bevilgede pengene. Det er flot, at så mange aktører er gået sammen om at lave noget godt for Ringe. I stedet for at kommunen kommer ovenfra og trækker noget ned over hovedet på folk, så er det bedre, at folk selv kommer med de idéer, der giver mening for deres område, siger Hans Stavnsager.

Også i det midtfynske opland vil man få gavn af blomsterkampagnen. Her vil man i samarbejde med lokalrådene finde tomme, triste grunde, der kan forskønnes ved at smide såkaldte frøbomber med vilde blomsterfrø, der er godkendte og bivenlige.

- Det er godt, at vi også kan få lokalområderne til at blomstre, siger Annette Poulsen, formand for foreningen MitMidtfyn.

Annonce

Håb forude

Efter en lang vinter med lukkede butikker og et foreningsliv i dvale på grund af coronarestriktionerne kan vi nu øjne lys for enden af tunnelen.

- Vi er på vej ud af coronaen, og den her kampagne er med til at symbolisere, at vi igen får tingene til at blomstre, siger Jonas Jakobsen.

Det er endnu uvist, hvilken dato byen pyntes op med blomster. Det afhænger af, hvornår blomsterne kan leveres.

- Vi skal nu have fat i de lokale blomsterleverandører, så vi kan få pyntet byen op med blomster, siger Jonas Jakobsen.

Kampagnen vil vare i tre-fire uger og vil også byde på andre initiativer, som vil blive offentliggjort løbende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce