Annonce
Midtfyns Posten

Blomsterforretning har fem gange så travlt som normalt: Mors dag er den store dag hos Vibeke, Kikki, Helle og Sarah

Blomsterdekoratørerne Kikki Skovgaard (t.v.) og Helle Prinsholm fra Multiflower Design i Ringe har travlt med at binde buketter op til mors dag, der altid er den anden søndag i maj. I ugen op til sælger blomsterbutikken for fem gange så meget som på en normal uge. Foto: Hardy Hounsgaard
Hos Multiflower Design i Ringe er denne uge årets travleste, da der skal bindes masser af buketter op til mors dag på søndag. Butikken sælger for fem gange så meget som på en normal uge.

Ringe: Mor er som bekendt den bedste i verden, hvis man skal tro den gamle sang. Og det er der mange, der er enige i og gerne vil påskønne.

Derfor er mors dag, der altid falder den anden søndag i maj, blomsterhandlernes travleste tid.

- I ugen op til mors dag sælger vi fem gange mere, end vi gør på en normal uge. Vi laver mellem 400 og 500 buketter, og dertil kommer alt det andet som planter, chokolade og andre specialiteter, siger Vibeke Albjerg Christiansen, indehaver af Multiflower Design i Ringe.

Annonce

Her arbejder i alt fire blomsterdekoratører - foruden den 51-årige indehaver er det Helle Prinsholm, der har haft 10-års jubilæum i forretningen, Kikki Skovgaard, der har været i butikken i seks år, samt Sarah Jepsen, der for et år siden vandt sølv ved Fynsmesterskabet i moderne blomsterkunst og blev udlært hos Multiflower Design i 2014.

Vibeke Albjerg har i 21 år haft Multiflower Design i Ringe, og den 51-årige indehaver nyder at være omgivet af blomster hver dag. Foto: Hardy Hounsgaard

Det årlige besøg

Mors dag giver nye kunder i butikken.

- Mange mænd kommer kun én gang om året i en blomsterforretning, og det er til mors dag, fortæller Helle Prinsholm fra sin plads ved et af butikkens stålborde, hvor hun i et farvestrålende hav af afskårne blomster og grønne stilke er i gang med at binde en af dagens mange buketter.


Mange mænd kommer kun én gang om året i en blomsterforretning, og det er til mors dag.

Helle Prinsholm, blomsterdekoratør


Sidste år var interessen for at markere mors dag endnu større end normalt - på grund af en vis virus, som stadig sætter sit præg på samfundet.

- Vi havde rigtig travlt sidste år, hvor mange ville sende blomster til deres mor, fordi de ikke kunne besøge hende. Så vi kørte ud med mange buketter. Men vi var godt forberedte, og vi kunne tackle det, siger Vibeke Albjerg.

Igen i år får hun assistance til at betjene de mange kunder op til mors dag.

- Jeg har en datter, der kommer hjem og hjælper mig, og jeg får også hjælp fra min mand, fra Helles mand og fra en tidligere medarbejder, fortæller Vibeke Albjerg.

Blomsterdekoratør Helle Prinsholm har arbejdet 10 år hos Multiflower Design i Ringe, hvor blomster en naturlig del af hverdagen. Foto: Hardy Hounsgaard
Annonce

Telt i gården

Butikken har normalt lukket om søndagen, men på mors dag er der åbent fra klokken seks om morgenen.

- Sidste år lejede vi et telt, som vi stillede op ude i gården, så vi nemmere kunne betjene de mange kunder, da der kun må være fem kunder ad gangen i butikken. I år har vi købt et nyt telt, så vi igen kan få kunderne coronasikkert gennem forretningen, fortæller Vibeke Albjerg, der sidste år havde omkring 300 ekspeditioner på mors dag.

Åbent døgnet rundt

Blomsterbutikken Multi Flower Design ligger på hjørnet af Villavej og Jernbanegade i Ringe lige ved jernbaneoverskæringen.

Den 25. juni sidste år åbnede indehaver Vibeke Albjerg en selvbetjeningsafdeling i et rum ved siden af butikken. Her kan man købe blomster, buketter, vin og chokolade døgnet rundt, hvor man betaler med Mobilepay.

Selvbetjeningsafdelingen, der hedder Flowers By Multiflower Design, er blevet godt modtaget af kunderne, oplyser Vibeke Albjerg.

I 21 år har Vibeke Albjerg haft sin blomsterforretning Multiflower Design, som de første fire-fem år lå i Rudme, hvor hun selv bor. Siden flyttede butikken til Algade, men de seneste 11 år har den ligget på hjørnet af Villavej og Jernbanegade lige ved jernbaneoverskæringen.

Vibeke Albjerg kom i lære som blomsterdekoratør, da hun var 18-19 år, og efter endt uddannelse arbejdede hun nogle år i et plantecenter, inden hun blev selvstændig med sin egen butik.

Vibeke Albjerg med en hortensia i favnen foran sin forretning Multiflower Design, der i 11 år har haft til huse på hjørnet af Villavej og Jernbanegade i Ringe. Foto: Hardy Hounsgaard
Annonce

Blomster fra egen have

Vibeke Albjerg har altid haft interesse for blomster.

- Jeg er vokset op på landet i Trunderup, hvor min mor havde en have med mange blomster, fortæller hun.

Passionen for blomster smitter også af i privaten hjemme i Rudme.

- Jeg har en have på to tønder land, hvor jeg snart skal til at plante georgineknolde og så frø til sommerblomster som scabiosa, solsikker, asters, tagetes, zenia, rævehaler, jomfru i det grønne og alle mulige græsser, fortæller Vibeke Albjerg.

Og de mange kønne blomster sår og planter hun ikke kun for sin egen fornøjelses skyld. Dem får kunderne glæde af.

- Jeg bruger blomsterne i de buketter, vi laver i butikken. De er mere friske, når jeg lige har plukket dem om morgenen, end de blomster, jeg får leveret fra Holland, hvor de er plukket tre dage forinden.

- Men jeg gør det også, fordi jeg synes det er sjovt og mine medarbejdere synes, det er sjovt at arbejde med de friske blomster. Omkring halvdelen af de blomster, vi arbejder med om sommeren, er fra min have, fortæller Vibeke Albjerg.

Et par gange om ugen får Multiflower Design i Ringe afskårne blomster leveret fra Holland. Men om sommeren bruges i høj grad friske blomster fra Vibeke Albjergs egen have. Foto: Hardy Hounsgaard

Så hun er tidligt oppe i sommermånederne for at plukke friske blomster til sin butik.

- I juli og august er der mange blomster, der skal plukkes, så der holder min mand og jeg ikke ferie. Vi holder som regel ferie i juni og september.

Annonce

Alle blomster er flotte

Hun har svært ved at udpege en yndlingsblomt.

- Alle sommerblomster er flotte. Jeg har ikke nogen blomster, som jeg ikke synes er flotte, understreger hun.

Snart vil Ringe blomstre som en del af Boost din by-kampagnen, hvor foreninger, butikker og avisen er gået sammen i et utraditionelt samarbejde og har fået bevilget 130.000 af Faaborg-Midtfyn Kommune til at forskønne byen og oplandet med blomster. Multiflower Design vil være med til at levere blomster til byen.

- Det skal være iøjnefaldende, noget med volumen og med pangfarver, og det må gerne kunne holde det meste af sommeren, lyder Vibeke Albjergs vision for blomsterudsmykningen.

Hun synes godt om initiativet.

- Det bliver dejligt, når vi kan sige, at Ringe blomstrer. Det giver synlighed og er godt for byens butikker og caféer. Vi har hverken en havn eller et hav, der kan trække folk til, så vi må profilere os på en anden måde. Og Ringe er et fantastisk sted, hvor man kan få næsten alt, siger Vibeke Albjerg.

Sarah Jepsen, blomsterdekoratør hos Multiflower Design i Ringe, vandt i marts 2020 sølv ved Fynsmesterskabet i moderne blomsterkunst. Arkivfoto: Hardy Hounsgaard
Blomsterdekoratør Helle Prinsholm har arbejdet 10 år hos Multiflower Design i Ringe, hvor blomster en naturlig del af hverdagen. Foto: Hardy Hounsgaard
Blomsterdekoratør Helle Prinsholm binder buketter hos Multiflower Design i Ringe. Foto: Hardy Hounsgaard
Vibeke Albjerg er udlært blomsterdekoratør og har i 21 år haft egen blomsterforretning, Multiflower Design i Ringe. Foto: Hardy Hounsgaard
Vibeke Albjerg er vokset op på landet i Trunderup, og hun har altid haft interesse for blomster. Foto: Hardy Hounsgaard
Blomsterdekoratør Helle Prinsholm binder buketter hos Multiflower Design i Ringe. Foto: Hardy Hounsgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Marked ved Egeskov Mølle

Midtfyns Posten

Midsommerfejring i Ryslinge

Annonce