Annonce
Midtfyns Posten

Borgere i Ryslinge skal tage stilling til fjernvarme

Ryslinge-borgere skal inden nytår beslutte sig for, om de vil have installeret fjernvarme. Mindst 65 procent skal sige ja til fjernvarmen, hvis det skal blive til noget.
Annonce

Ryslinge: Over 850 husstande i Ryslinge kan snart få fjernvarme, hvis tilslutningen ellers er stor nok. Det vil en informationsaften torsdag 12. september i Ryslinge give det første fingerpeg om.

Ryslinge Udviklingsselskab har længe set perspektiver i at få fjernvarmen til Ryslinge. Nu ligger et gennemregnet projekt klar, og sammen med Midtfyns Energi og Dansk Fjernvarmes Projektselskab inviterer derfor til informationsmøde.

- Hvis fjernvarmen kommer til Ryslinge, kan de nye forbrugere se frem til samme lave varmepris som i Ringe. Samtidig vil fjernvarmen reducere byens CO2-aftryk fra opvarmning til det halve. Det håber vi, byen tager godt imod, siger Gunnar Landtved, der formand for Ryslinge Udviklingsselskab i en pressemeddelelse.

De fleste af byens godt 850 mulige fjernvarmeforbrugere benytter i dag olie og gas.

Annonce

Tilslutningsrabat

Projektet kræver en stor tilslutning, hvis det skal blive en realitet. Mindst 65 procent af byens fjernvarmebehov skal være tilmeldt inden nytår. Til gengæld tilbyder Midtfyns Energi en tilslutningsrabat på 10.000 kroner. Hvis projektet når op på 70 procent, stiger rabatten til 20.000 kroner.

Værkets beregninger viser, at der er penge at spare på varmeregningen ved at skifte til fjernvarme. Et standardhus på 130 kvadratmeter kan spare godt 11.000 kroner om året ved et skift fra oliefyr. Og omkring 3000 kroner om året, hvis man bruger gas i dag, oplyses i pressemeddelelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

40-års jubilæum

Annonce