Annonce
Midtfyns Posten

Brev fra dronningen til fødselar i Ferritslev: Anna fylder 100 år

Anna Mette Sørensen fylder 100 år søndag den 1. november og vil ikke fotograferes. Men vi fik lov til at affotografere dette barndomsfoto, hvor hun står sammen med sin tvillingebror Ejgil. Det gamle foto er i anledning af avisens besøg sat frem på bordet i hendes stue i hjemmet i Ferritslev sammen med lykønskningen fra dronningen. Foto: Hardy Hounsgaard
Anna Mette Sørensen fra Ferritslev fylder 100 år søndag den 1. november. Hun bor i sit eget hjem og laver stadigvæk mad til sig selv.
Annonce

Ferritslev: Anna har fået et brev fra dronningen. Det ligger foran 100-års fødselaren på bordet i det lille rækkehus på Åkrogen i Ferritslev, hvor Anna Mette Sørensen bor.

- Det kom med posten i dag, fortæller Anna Mette Sørensen om hilsenen fra Amalienborg.

Lykønskningen fra majestæten, der selv fyldte 80 år den 16. april, er Anna Mette Sørensen glad for. Men ellers ser den åndsfriske dame i lænestolen ingen grund til at gøre et større nummer ud af, at hun søndag den 1. november fylder 100 år.

Anna Mette Sørensen står på dette barndomsfoto sammen med sin tvillingebror Ejgil. Billedet er næsten 100 år gammelt og står normalt i reolen i Anna Mette Sørensens hjem i Ferritslev. Foto: Hardy Hounsgaard

- Du må godt nævne i avisen, at jeg fylder 100, men jeg vil ikke have taget nogen billeder, insisterer Anna Mette Sørensen.

Men i stedet får avisens udsendte lov til at affotografere et barndomsfoto af fødselaren og hendes tvillingebror Ejgil.


Du må godt nævne i avisen, at jeg fylder 100, men jeg vil ikke have taget nogen billeder.

Anna Mette Sørensen, Ferritslev


Annonce

Født på Mols

Anna Mette og tvillingebroderen blev født på Mols som de yngste i en søskendeflok på fire, hvor der også var en storebror og en storesøster. Anna Mette Sørensen er den eneste tilbageværende af de fire søskende.

Hun er vokset op på en gård i landsbyen Eg på Mols og kom ud at tjene som ung pige i huset, da hun var omkring 15 år.

Annonce

Gang i strikketøjet

Hun har været i huset flere steder i landet gennem sit liv, og i 1959 kom hun til Ferritslev. Siden 2011 har hun boet på Åkrogen 3 i Ferritslev, hvor hun holder sig i gang med at strikke. Hun laver stadigvæk mad til sig selv og får jævnligt besøg af gode venner. Hjemmehjælp får hun hver 14. dag.

Anna Mette Sørensen fra Ferritslev har i anledning af sin snarlige 100-års fødselsdag fået et brev med en lykønskning fra dronningen. Foto: Hardy Hounsgaard

Bentøjet har det ikke så godt, men hovedet er frisk nok til at følge med i det lokale liv, og Midtfynsposten bliver læst hver uge.

- Det er svært at forstå, at man har levet 100 år. De fleste af dem, jeg kendte, er jo døde, siger Anna Mette Sørensen.

Fødselsdagen på søndag skal hun fejre med venner og bekendte, der kommer på besøg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Caféquiz for tomandshold

Midtfyns Posten

Morgensang i Nazarethkirken

Annonce