Annonce
Midtfyns Posten

Bryghusejer fylder igen varebilen: Juleøllene leveres til døren

Eddie Szweda, Midtfyns Bryghus, tilbyder at levere juleøllene helt hjem til de private kunder. Foto: René Johansen
Midtfyns Bryghus havde stor succes med at levere øl til private i hele landet under corona-nedlukningen i foråret. Nu sætter Eddie Szweda sig igen bag rattet i varebilen og tilbyder at levere juleøl til døren.
Annonce

- Jeg har langt gråt hår, lidt skæg og topmave, så det passer meget godt.

Eddie Szwedas grin bliver efterfulgt af et ho-ho-ho-ho, så man ikke er meget i tvivl om, hvad der passer så godt.

Skulle man stadig være i tvivl, er der mere hjælp at hente.

- Jeg tager selvfølgelig en nissehue på, tilføjer han med et stort smil på læben.

Julestemningen er for alvor ved at indfinde sig på Midtfyns Bryghus og hos indehaveren Eddie Szweda, og traditionen tro er bryghuset klar med en stribe juleøl til den forestående højtid.

Netop juleøllene er faktisk årsagen til, at bryghusejeren ifører sig nissehuen og agerer julemand i den kommende tid.

For som et nyt tiltag i julen 2020 vil Eddie og co. levere juleøllene helt til kundernes dør - faktisk uanset, hvor du bor i landet.

- Hvis der er en bro, så kommer vi. Så det vil sige alle på Sjælland, Fyn og i Jylland leverer vi til, hvis de bestiller mindst to kasser, forklarer Eddie Szweda.

Annonce

31.000 kilometer

Idéen om at levere bryghusets øl til folk i hele landet opstod i forbindelse med corona-nedlukningen i foråret. Den ramte også Midtfyns Bryghus hårdt.


Jeg leverede næsten 2300 kasser øl, fik fem stenslag på min forrude, en enkelt fartbøde uden klip, og så tog jeg tre kilo på. Den længste dag var lige omkring 18 timer, men ellers var det 11-12 timer. Det kan godt være, at USA er stort, men Jylland er fand'me lang,

Eddie Szweda, Midtfyns Bryghus


- Vi gjorde det, at vi sendte et brev ud til vores cirka 1300 aktionærer om at støtte bryghuset ved at købe et par kasser øl, og så ville jeg levere dem, for vi så ind i en svær tid, siger Eddie Szweda, som straks mærkede en kæmpe støtte fra folk i hele landet.

- Opbakningen var sindssyg. Der var virkelig gang i den i 8-10 uger i træk, husker bryghusejeren.

På de første tre måneder kørte han 31.000 kilometer i varebilen for at levere øl til folk i hele landet.

Eddie Szweda er klar til flere ture rundt om i landet med øl til private kunder. Foto: René Johansen

- Jeg leverede næsten 2300 kasser øl, fik fem stenslag på min forrude, en enkelt fartbøde uden klip, og så tog jeg tre kilo på. Den længste dag var lige omkring 18 timer, men ellers var det 11-12 timer. Det kan godt være, at USA er et stort land, men Jylland er fand'me lang, storgriner Eddie Szweda, der kom til Danmark fra netop USA.

Annonce

Leveres inden en uge

Han overtog bryghuset i slutningen af 2006, og i dag er det også kendt for ølsmagninger krydret med Eddie Szwedas fortællinger.

Netop øl-smagninger er aflyst på grund af corona, og det har givet Eddie Szweda ekstra tid - blandt andet til at levere øl. Det fortsætter han altså med frem mod jul.


Op til jul regner jeg med, at det bliver inden for en uge, men det bliver lidt svært at sige helt præcist. Nogle kunder vil få det inden for halvanden time, fordi de rammer mig lige som jeg kører ud, men bestiller man lige efter, at jeg har været på Sjælland, så går der minimum en uge.

Eddie Szweda, Midtfyns Bryghus


- Under corona-krisen i foråret fik vi simpelthen så mange ordrer, at jeg leverede dem inden for en uge. Nu er ordrerne dalende, derfor har vi bedt om lidt længere tid for lige at samle sammen, bemærker Eddie Szweda.

- Op til jul regner jeg med, at vi leverer inden for en uge, men det er lidt svært at sige helt præcist. Nogle kunder vil få det inden for halvanden time, fordi de rammer mig lige som jeg kører ud, men bestiller man lige efter, at jeg har været på Sjælland, så går der minimum en uge.

Annonce

Hullet mindskes

Ifølge bryghusets hjemmeside rummer øl-sortimentet 25 øl, og de seks af dem er juleøl. For hos Midtfyns Bryghus er holdningen, at der skal være noget for hver en smag.

- De 2300 kasser øl (som blev leveret tidligere i år) svarer til lidt over 800.000 kroner i omsætning, så det har dækket mange huller. Havde jeg ikke gjort det, ville der have været et hul i regnskabet på 400.000-500.000 kroner, siger Eddie Szweda, der dog står til at tabe en del penge på grund af de mange aflyste øl-smagninger.

Midtfyns Bryghus har flere forskellige slags juleøl. Foto: René Johansen

Det kan et godt julesalg ikke helt forhindre, men det ændrer ikke på julehumøret hos den karismatiske bryghusejer, som allerede har en overordnet plan for leveringen af (jule)øllene.

- Jeg bruger to dage på levering i Jylland, hvis der er mange ordre. Fyn tager en dag, og det samme gør Sjælland, lyder det fra Eddie Szweda, der ser frem til flere køreture rundt om i landet.

- For folk skal have deres juleøl til jul, smiler han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

En god kammerat: 14-årige Cecilie fra Risøhøj Håndbold er nomineret til kammeratskabspris og kan vinde 25.000 kr. til sit hold

Annonce