Annonce
Midtfyns Posten

Butikker i Ringe får kunder fra Odense: - Vi er blevet en lille, hyggelig handelsby, som trækker kunder fra et endnu større område

Mickael Simonsen, aktivitetschef i Ringe Handelsstandsforening og indehaver af butikken Outdoor Fyn, kan se tilbage på en god julehandel og forventer også, at folk vil bruge en del penge på gode tilbud i januarudsalget. Foto: Hardy Hounsgaard
Butikkerne i Ringe har haft god omsætning i julehandlen med flere kunder fra Odense, og aktivitetschefen i Ringe Handelsstandsforening forventer også et godt januarudsalg.

Ringe: Mickael Simonsen er en glad mand. Aktivitetschefen i Ringe Handelsstandsforening ser med tilfredshed tilbage på julehandlen og har også pæne forventninger til januarudsalget, der skydes i gang fredag den 7. januar.

- Julehandlen er gået rigtig godt for butikslivet i Ringe. Det jeg hører fra de forskellige butikker er, at julehandlen har været opadgående både i de fysiske butikker og på nethandlen. Det kan jeg også se i min egen butik, siger Mickael Simonsen, der foruden at være aktivitetschef i handelsstandsforeningen også er indehaver af Outdoor Fyn på Torvet i Ringe.

Han kan mærke en stigende interesse for at handle i Ringe.

Annonce

- Vi er blevet en lille, hyggelig handelsby, som trækker kunder fra et endnu større område end tidligere. Folk er overrasket over, at der findes så mange forskellige specialforretninger i Ringe, siger Mickael Simonsen.

Folk stod i kø for at komme ind i butikkerne, som her i Bog & Idé på Kirkepladsen i Ringe, da butikslivet genåbnede den 1. marts efter to måneders coronanedlukning. I år må butikkerne gerne have åbent i januar. Foto: Hardy Hounsgaard

Letbanen gavner Ringe

Byggeriet af letbanen har medført trafikale udfordringer i Odense, og det nyder butikslivet i Ringe godt af.

Den sydlige del af Odense får vi flere og flere kunder fra, og vi hører fra folk, at de er glade for den tilgængelighed, der er her i Ringe.

Mickael Simonsen, aktivitetschef i Ringe Handelsstandsforening

- Den sydlige del af Odense får vi flere og flere kunder fra, og vi hører fra folk, at de er glade for den tilgængelighed, der er her i Ringe. Vi har to timers gratis parkering, og man kan altid finde en parkeringsplads her, siger Mickael Simonsen.

- Men vi får også kunder fra Sydfyn, Østfyn og andre dele af Fyn. Vi har kunder hele vejen i en stor ring rundt om Ringe, konstaterer aktivitetschefen.

- Vi gør også noget for at gøre opmærksom på os selv med annoncer i ugeaviser, aviser og på sociale medier. Vi er begyndt at annoncere mere i Fyens Stiftstidende, for vi kan se, at vores kunder også kommer fra Odense og andre steder på Fyn, siger Mickael Simonsen.

Annonce

Mange med i Julechancen

Et konkret tegn på den øgede omsætning i butikkerne i Ringe kunne ses den sidste søndag før jul, hvor Midtfynsposten i samarbejde med Ringe Handelsstandsforening afviklede Julechancen, hvor der blev trukket lod om gavekort for i alt 30.000 kr. Hver gang man handlede i en af byens butikker, fik man et lod, som man kunne udfylde og aflevere. Denne jul var mellem 300.000 og 400.000 lodder med i konkurrencen, hvilket var 100.000 lodder mere end året før.

- Man kunne i Julechancen se, at folk har handlet mere op til jul end året før. Det gælder både gamle kunder, men vi får også nye kunder, siger Mickael Simonsen.

- Det jeg hører fra de forskellige butikker er, at julehandlen har været opadgående både i de fysiske butikker og på nethandlen. Det kan jeg også se i min egen butik, siger Mickael Simonsen, indehaver af Outdoor Fyn. Foto: Michael Bager

Den stigende coronasmitte i samfundet ser også ud til at gavne handelslivet i Ringe, hvor man ikke har storcentre.

- Nogle folk føler sig ikke trygge ved at gå i centrene. De vil hellere ud i den friske luft og handle i butikker, hvor man kan gå ind direkte fra gaden, siger Mickael Simonsen.

Annonce

Shopping i stedet for rejser

Han ser med optimisme frem mod januarudsalget, der begynder fredag den 7. januar.

- Dansk økonomi har aldrig haft det bedre, og folk er i øjeblikket ikke meget for at tage til Thailand eller et andet sted sydpå med risiko for, at de ikke kan komme hjem igen. Så folk skal bruge deres penge på noget andet end en ferierejse, og det kan være på nogle af de gode tilbud, vi har i butikkerne, siger Mickael Simonsen.

Butikkerne i Ringe har i anledning af udsalget også åbent søndag den 9. januar.

- Udsalget kører vi over flere dage, så kan folk selv bestemme, om de vil handle fredag, lørdag eller søndag, siger Mickael Simonsen.

Sidste år var der ikke noget januarudsalg, da hele detailhandlen i Danmark var lukket ned fra 25. december til og med 28. februar på grund af coronasmitten. Men i år kan folk handle i butikkerne i januar, og det tror aktivitetschefen, at de vil gøre trods de høje smittetal.

- Folk tænker sig om, som de også har gjort i julehandlen. Vi har respekt for coronasmitten, men vi skal også leve, konstaterer Mickael Simonsen.

- Jeg forventer, at januarudsalget bliver på mindst samme niveau som det seneste januarudsalg for to år siden, siger en optimistisk aktivitetschef i Ringe Handelsstandsforening.

Annonce
Annonce
Midtfyns Posten

Indstillet til årets underviser: Benny trækker på sin erfaring fra den virkelige verden

Annonce
Annonce
Midtfyns Posten

Professor taler om land og by før og nu

Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Nye ansigter i betstyrelsen: Midtfyns Festivalen forstærkes med tre folk fra Ringe

Midtfyns Posten

Ugens film i Ringe Bio: Gucci-glamour og Venuseffekt

Midtfyns Posten

Foredrag med Esther Rützou aflyst

Midtfyns Posten

En kulturrejse langs den jyske vestkyst på Ferritslev Friskole

Midtfyns Posten

Newyorker-kunst i Galleri Korinth

Midtfyns Posten

Bevæg dig og kom i godt humør - Eurytmi på Ringe Station

Midtfyns Posten

Tingagers Venner må aflyse generalforsamling

Midtfyns Posten

Hør om ungelivets skyggesider: Alle har ret til præstationsfrie rum - især unge

Midtfyns Posten

En eftermiddag med fortælling og billeder fra Rusland

Midtfyns Posten

Jutlandia Saxofonkvartet i Ringe Kirke

Midtfyns Posten

Stor dagligvarebutik på vej: Men de tætteste naboer er bekymrede

Midtfyns Posten

Tro, håb og kærlighed i sklerosens tegn

Midtfyns Posten

Generalforsamling hos Humlehavens Venner

Midtfyns Posten

Slukøret restauratør forlænger lukning efter pressemøde: - Vi får endnu større underskud ved at åbne

Midtfyns Posten

Før og nu: Mejeriet blev til andelsboliger

Midtfyns Posten

Klumme om hverdagslykke, gåture og vinterbadning: Sundhed på flere planer

Midtfyns Posten

Vild rejse fra skurvogn til imperium: Dyrenes Verden åbner ny stor butik i Ringe

Midtfyns Posten

Pral af din by: Kommunens måske mest engagerede borgere

Midtfyns Posten

Kunderne finder vej til den fysiske butik via nettet: Webshoppen er Pernilles bedste udstillingsvindue

Midtfyns Posten

Lukker bodega med et brag: - Jeg kan ikke længere byde min familie at leve af min kones løn

Midtfyns Posten

Gammel kending vender tilbage til ugeavisernes salgsstyrke i Faaborg-Midtfyn

Annonce