Annonce
Midtfyns Posten

Butiksejer fra Ringe om nedlukning: - Statsautoriseret monopol på vores produkter - det er noget svineri

Anders Enevoldsen og Maja Baltzer må kigge langt efter kunder i deres Punkt 1- og Expert-butik i Algade i Ringe, da den har været lukket siden jul på grund af regeringens coronarestriktioner. Men kunderne kan bestille varer over telefon og internettet, og butikkens personale tager også fortsat gerne ud og monterer og installerer hos folk. Arkivfoto: René Johansen
Anders Enevoldsen, indehaver af Punkt 1 og Expert i Ringe, synes, det er noget svineri, at hans fysiske butik skal holde lukket, mens folk gerne må gå i Bilka og købe vaskemaskiner og fjernsyn.
Annonce

Ringe: Hos Punkt 1 og Expert i Ringe føler indehaver Anders Enevoldsen sig udsat for en urimelig forskelsbehandling under regeringens coronarestriktioner.

- Vi har fået et statsautoriseret monopol på alle vores produkter, og det er lagt over til Salling Group. Det er noget svineri, siger Anders Enevoldsen.

Han henviser til, at mens alle hvidevarer- og elektronikbutikker ligesom alle andre butikker, der ikke sælger dagligvarer, skal holde lukket, må stormagasiner som Bilka og Føtex gerne holde åbent - og også sælge vaskemaskiner og fjernsyn.

- Det er konkurrenceforvridende, og jeg har endnu ikke fået noget argument for, at det hindrer smittespredning, når alle kunderne stimler sammen i én butik, siger Anders Enevoldsen.

- Vi har mere styr på kunderne og deres adfærd i en mindre butik som vores end i store butikker og storcentre, mener han.


Vi har fået et statsautoriseret monopol på alle vores produkter, og det er lagt over til Salling Group. Det er noget svineri.

Anders Enevoldsen, indehaver af Punkt 1 og Expert i Ringe


Annonce

Utilfreds med håndtering

Han sælger stadigvæk vaskemaskiner, fjernsyn og andre hvidevarer og elektronikprodukter til folk, der kan bestille over nettet eller telefonen.

- Men vi er udfordret af, at den slags varer, vi sælger, vil folk gerne se og røre ved, inden de køber. Vi har det problem, at folk kan tage til Odense og pille og røre ved produkterne i en fysisk butik, siger han med henvisning til Bilka.

- Jeg er utilfreds med håndteringen af det her. Jeg synes, man må kigge nærmere på en regional åbning. Der er områder, hvor der ikke er ret stor smitte, og her burde det være muligt at åbne igen. Smittespredningen foregår ikke i den lokale detailhandel, mener Anders Enevoldsen.

Annonce

Indtjening faldet markant

Sammen med sin hustru, Maja Baltzer, åbnede han den kombinerede Punkt 1- og Expert-butik på Algade i Ringe i slutningen af november 2018.

- Omsætningen i januar i år er faldet med 30 procent sammenlignet med januar sidste år. Men indtjeningen er styrtdykket, da folk vil have varerne billigt, og vi har ikke samme mulighed for at sælge dyre varer, når folk ikke kan se dem i en fysisk butik. Og jeg har stadigvæk udgifter til lønninger, påpeger Anders Enevoldsen.

Det er stadigvæk tilladt for folk at få besøg af personalet til at hjælpe med installation og service. Så Anders Enevoldsen og hans ansatte bruger mere tid på at køre ud til kunder.

- Mit budget for diesel er steget under coronaen, fortæller han.

Annonce

Påvirker likviditet

Han har kun i begrænset omfang gjort brug af statens lønkompensation for hjemsendte medarbejdere, da der stadigvæk skal være nogle til at ekspedere og servicere de kunder, der ringer eller handler over nettet.

- Vi har kun hjemsendt en elev og en ansat. Vi er stadigvæk fire mand i alt, siger Anders Enevoldsen.

- Selv om vi kan søge om lønkompensation, så skal vi selv lægge lønnen ud. Det påvirker vores likviditet, siger Anders Enevoldsen.

Coronanedlukningen har varet siden jul og varer foreløbig frem til den 28. februar.

Annonce
Annonce
Midtfyns Posten

Natkirke i Nazarethkirken

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce