Annonce
Midtfyns Posten

Camilla bestod svendeprøve med ros: Frisørelev kom flot gennem coronakrisen

Camilla Nakel Tøttrup har bestået sin svendeprøve med ros og er efter fire år som elev snart udlært hos Frisør R i Ringe. Foto: Hardy Hounsgaard
Den 21-årige frisørelev Camilla Nakel Tøttrup har netop bestået svendeprøven, og om få uger er hun udlært hos Frisør R i Ringe, hvor hun fortsætter som ansat.
Annonce

Ringe: Coronakrisen var lige ved at komme på tværs for Camilla Nakel Tøttrup. Den 21-årige frisørelev, der de seneste fire år har været elev i frisørsalonen Frisør R på Stationsvej 7 i Ringe, skulle have været til svendeprøve i april. Men den blev udsat på grund af frygten for corona, der lukkede frisørsalonerne over hele landet.

- Vi holdt salonen lukket i fem uger, og det var mega deprimerende. Vi gik bare rundt derhjemme og ventede, og jeg var lige ved at frygte, at svendeprøven helt blev aflyst. Men nu blev den gennemført her for nylig, godt nok kun over en dag i stedet for to som normalt, fortæller Camilla Nakel Tøttrup.

Svendeprøven foregik på Frisørskolen i Odense og bestod af tre elementer.

- Vi skulle lave en dameklip, en dameklip med farve og en herreklip, fortæller hun.


Vi holdt salonen lukket i fem uger, og det var mega deprimerende.

Camilla Nakel Tøttrup, snart udlært frisør


Camilla Nakel Tøttrup klippede og farvede så godt, at hun hun bestod med ros. Og snart kan hun kalde sig udlært frisør.

- Jeg er færdigudlært den 31. juli, fortæller hun.

Camilla Nakel Tøttrup elsker sit arbejde som frisør hos Frisør R i Ringe. Men hun har ikke altid villet være frisør. Foto: Hardy Hounsgaard

De trofaste kunder, der har været glade for Camilla, kan se frem til også at få glæde af den dygtige frisør i fremtiden. Hun fortsætter efter sin elevtid som fastansat i frisørsalonen.

- Jeg elsker mit arbejde, smiler Camilla Nakel Tøttrup, der er født og opvokset i Ringe.

Annonce

Droppede ud af gymnasiet

Selv om nu hun elsker at klippe folks hår, har hun ikke styret målrettet efter at blive frisør.

- Som barn kunne jeg godt lide at sætte hår på andre, men jeg var i erhvervspraktik i 9. klasse hos en frisør, og det sagde mig ikke noget. Så jeg begyndte på Midtfyns Gymnasium, for det gjorde de fleste andre i klassen, men jeg droppede ud efter to uger. Det var ikke mig at gå i gymnasiet, fortæller hun.

I stedet begyndte hun på Frisørskolen i Odense.

Indehaver af Frisør R er Rikke Frost, som også sætter pris på sin dygtige elev. Der er i alt ni ansatte i frisørsalonen, der har ligget på Stationsvej i Ringe siden 2008.

Camilla Nakel Tøttrup kan efter sin elevtid, der slutter 31. juli, se frem til at fortsætte som ansat hos Frisør R i Ringe. Foto: Hardy Hounsgaard
Camilla Nakel Tøttrup farver hår på en af kunderne hos Frisør R i Ringe. Foto: Hardy Hounsgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Konfirmationer uge 33

Midtfyns Posten

Bliv klogere på FN's verdensmål

Midtfyns Posten

40-års jubilæum

Annonce