Annonce
Midtfyns Posten

Carl Nielsen Skolen får penge til mindfulness

Forløbene med mindfulness for børnene på Carl Nielsen Skolen i Nr. Lyndelse får et løft takket være en donation på 3370 kr. fra Mejeriernes Skolemælkslegat. PR-foto
Yogakort, syngeskåle og andre ting til et mindfulness-forløb. Det får Carl Nielsen Skolen i Nr. Lyndelse takket være en bevilling fra Mejeriernes Skolemælkslegat.

Nr. Lyndelse: Snart kan børnene på Carl Nielsen Skolen i Nr. Lyndelse blive mere bevidste om den mentale sundhed. Takket være en bevilling på 3370 kr. fra Mejeriernes Skolemælkslegat kan skolen købe yoga-legekort, tæpper, syngeskåle og øjenpuder til sessioner med mindfulness.

Ønsket fra Carl Nielsen Skolen i Nr. Lyndelse om at købe yogakort, syngeskåle og andet grej til mindfulness-forløb er et af 40 udvalgte projekter, som får midler fra Mejeriernes Skolemælkslegat.


Annonce

Mindfulness styrker den mentale sundhed og accepten af sig selv og gør det desuden lettere for eleverne at holde fokus og koncentrere sig om undervisningen.

Louise Stokholm, lærer på Carl Nielsen Skolen


"Udstyret kan gøre forløbene med mindfulness endnu bedre for børnene. Mindfulness styrker den mentale sundhed og accepten af sig selv og gør det desuden lettere for eleverne at holde fokus og koncentrere sig om undervisningen," skriver Louise Stokholm, lærer på Carl Nielsen Skolen, i sin ansøgning til Mejeriernes Skolemælkslegat.

400 ansøgninger

Bag legatet står Mejeriernes Skolemælksordning. Det skal fremme sundhed, bevægelse og fællesskab på landets skoler. Til uddelingen af legater i begyndelsen af november var der 400 ansøgninger fra 313 skoler.

- Det er dejligt, at så mange skoler har lyst til at lave projekter, som kan gøre en forskel for rigtig mange elever. De 40 projekter, vi har valgt at støtte, giver eleverne oplevelser og viden, som de måske ellers ikke kunne få. Der var mange andre gode ansøgninger, så vi kan kun opfordre til, at man søger på ny, når vi igen uddeler legatmidler til foråret, siger Jan Hermansen, leder af Mejeriernes Skolemælksordning, i en pressemeddelelse.

Annonce

Forældre donerede penge

Legatet kan søges af lærere, pædagoger, forældreråd, skolebestyrelser eller elevråd, hvis skole er med i skolemælksordningen. Ved den nylige uddeling i begyndelsen af november blev der doneret beløb fra 1500 kr. op til maksimumbeløbet på 5000 kr. fra en pulje på 145.000 kr.

Heraf kommer 45.000 kr. fra forældre, der ved ændringer af deres abonnementer på skolemælk valgte at donere deres tilgodehavender til Skolemælkslegatet.

- Det er en fantastisk gestus, som tillod os at imødekomme ansøgninger fra flere skoler end vanligt, siger Jan Hermansen.

Skolemælkslegatet

Skolemælkslegatet uddeles to gange årligt – i foråret og efteråret – fra en pulje på i alt 200.000 kr.

Legatet kan søges af lærere, pædagoger, forældreråd, skolebestyrelser og elevråd, hvis skolen er blandt de cirka 1400 skoler, der er med i skolemælksordningen, hvor flere end 100.000 børn får leveret frisk, kold mælk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Klumme: Ekspropriation

Midtfyns Posten

En gave til 50.000 kroner: Lars blev overrasket med et gratis salær efter sin bolighandel

Annonce