Annonce
Midtfyns Posten

Carl Nielsens 154-års fødselsdag fejres med musik og sang i barndomshjemmet i Nr. Lyndelse

Carl Nielsens barndomshjem er blevet istandsat og ført tilbage til en mere oprindelig indretning. PR foto
Carl Nielsens barndomshjem siger hip hip hurra for Carl Nielsen med en koncert med fynsk trio.
Annonce

Nr. Lyndelse: Pinsedag søndag 9. juni kan man nyde de skønneste toner i haven bag Carl Nielsens barndomshjem på Odensevej 2A i Nr. Lyndelse. Her fejres komponistens 154-års fødselsdag fra kl. 14 til kl. 16 med fællessang og taler.

Og der skal naturligvis også spilles musik. Det sørger en fynsk trio for. Det er tre erfarne fynske musikere, der spiller op til fødselsdag i haven. Trioen, der består af saxofonisten Morten Øberg, trompetisten Mads la Cour og Povl Chr. Balslev på klaver, fandt sammen i Carl Nielsen jubilæumsåret, hvor sidstnævnte havde samlet en håndfuld fynske musikere til at indspille nye fortolkninger af Carl Nielsens sange. Projektet resulterede i en cd-udgivelse med titlen "Derfor kan vort øje glædes".

Der har før været koncert i haven ved Carl Nielsens barndomshjem. PR foto
Annonce

Ny udstilling

Trioen vil denne eftermiddag fortolke flere af Carl Nielsens sange, men også andet af komponistens musik bliver flettet ind i arrangementerne, som alle er af de tre musikere selv.

Når man nu er til fødselsdag hos Carl Nielsen, kan man passende tage et kig ind i den nye udstilling. Barndomshjemmet er blevet istandsat og ført tilbage til en mere oprindelig indretning. Ved hjælp af interiør, lyde, dufte, audioguides med mere fortælles historien om Danmarks største komponist og hans fynske barndom.

Der er gratis entré.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce