Annonce
Midtfyns Posten

Corona ingen hindring: Gislevs hundevenner mødes stadig

Der er masser af plads til sjov, leg og hygge, når Gislev og omegns hundevenner mødes. Foto: Sandra Goldek
I en tid, hvor ord og vendinger som "forsamlingsforbud", "hold afstand", og "arbejd hjemmefra" høres på daglig basis, er det rart, at bare noget er, som det plejer at være. Sådan er det hos Gislevs hundevenner. De mødes stadig en gang om måneden til en tår kaffe og sjov og spas med hundene.
Annonce

Gislev: Vuf, vuuf, vuf, vov, vov. Der er godt gang i den på hundelegepladsen i Gislev, hvor omkring 10 hunde og deres ejere er mødt op, for at hundene kan socialisere med hinanden. Men det er ikke kun hundene, som får noget ud af at mødes.

Også hundeejerne nyder at mødes med andre hundeglade mennesker til en snak over en kop kaffe om, hvad der er sket siden sidst. De går også ture med hundene i naturen og udveksler gode råd til pelspleje og andre ting vedrørende deres bløde, firbenede kæledyr.


Jeg synes, det er en fantastisk måde at lære andre mennesker at kende på. Og det er tilmed rigtig hyggeligt. Hundene får lov til at lege og lærer at omgås hinanden, mens vi drikker kaffe, spiser et stykke kage og snakker.

Marianne Breum


Annonce

Mødes i den gamle børnehave

Det var Hanne Rohmann, som for seks år siden startede gruppen. Hun ville gerne lære andre hundefolk fra Gislev og omegn at kende ved at gå ture i området med hundene. Snart voksede gruppen sig større, og i dag er de omkring 10 hundeejere, der mødes cirka en gang om måneden.

Hanne Rohmann startede gruppen af hundevenner for snart seks år siden. Her står hun med hunden Carly på fire år. Foto: Sandra Goldek

De mødes i den gamle børnehave i Gislev, hvor de har fået lov til at bruge legepladsen og lokalerne.

- Hundene elsker at rende rundt og lege her på pladsen. Når vi mødes, plejer vi også at gå en tur. Hvor langt vi går afhænger af, hvilke hunde der er med. De gamle hunde kan ikke gå så langt, og det tager vi selvfølgelig hensyn til, fortæller 62-årige Hanne Rohmann, som har sin lille hund Carly med.

"Paaas på, her kommer jeg." Der er fart over feltet, når hundene lystigt render igennem den gamle tunnel-rutsjebane på legepladsen. Foto: Sandra Goldek

Med frisk luft, sprit og god afstand er corona ingen hindring for, at hundevennerne stadig kan mødes, mener Hanne Rohmann.

- Vi mødes udenfor og holder god afstand, så jeg kan ikke se, at det skulle være et problem, at vi mødes, når vi tager de nødvendige forholdsregler, siger hun.

Annonce

Giver tiltrængt pusterum

For nogen af de fremmødte betyder det meget, at Gislevs hundevenner, som de kalder sig selv stadig mødes på trods af, at covid-19 har ramt verden og Danmark.

- Når man ikke ser ret mange mennesker til daglig, så er det dejligt at få noget menneskelig kontakt, når vi mødes med hundene, siger 32-årige Louise Blovsted. Hun er førtidspensionist og har fire hunde derhjemme. I dag har hun taget hundene Diva og Ally med, og man kan se på de logrende haler, at de nyder dagens selskab med de andre hunde.

"Mig først, mig først." Hundene kæmper om opmærksomheden hos Louise Blovsted. Foto: Sandra Goldek

Marianne Breum og hendes lille bomuldshund ved navn "Pigen" er også glad for hundefællesskabet i Gislev.

- Jeg synes, det er en fantastisk måde at lære andre mennesker at kende på. Og det er tilmed rigtig hyggeligt. Hundene får lov til at lege og lærer at omgås hinanden, mens vi drikker kaffe, spiser et stykke kage og snakker, siger Marianne Breum.

"Se mig, jeg kan lave kunster." Nogenlunde sådan forestiller man sig, at den lille bomuld-blandingshund "Pigen" tænker, når hun rejser sig på bagbenene og i flere sekunder går rundt og viser sine tricks. Foto: Sandra Goldek
Annonce

Alle er velkommen

Hanne Rohmann fortæller, at alle er velkommen til at komme og være med, når hundevennerne mødes.

- Der er intet bindende i at komme og se, hvad vi laver. Alle er meget velkommen til at komme med os ud at gå en tur, fortæller hun.

Hundevennerne fra Gislev. Alle er velkomne til at deltage, når gruppen mødes ved den gamle børnehave i Gislev. Foto: Sandra Goldek

I Facebook-gruppen "5854 Gislev og omegns hundefolk og venner" lægges der jævnligt begivenheder op, når hundevennerne mødes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

En god kammerat: 14-årige Cecilie fra Risøhøj Håndbold er nomineret til kammeratskabspris og kan vinde 25.000 kr. til sit hold

Annonce