Annonce
Midtfyns Posten

Corona kræver handling: Første fynske festival holder flyttedag

Midtfyns Festivalen har truffet beslutningen om at rykke til september, da folkene bag ikke tror, maj er realistisk. PR-foto
Midtfyns Festivalen flytter fra slutningen af maj til 3. og 4. september. På den måde satser arrangørerne på at komme på den anden side af de hårde corona-restriktioner, hvor det formodentlig er muligt at samle et festivalpublikum igen.

Midtfyn: Arrangørgruppen bag Midtfyns Festivalen har brugt de seneste måneder på at vende og dreje, hvordan de kan afholde en festival med den ægte Midtfyns-stemning i endnu et coronapræget år. Efter lange overvejelser er de kommet til den konklusion, at festivalen skal rykkes til efteråret, hvis det skal være realistisk at afholde den.

- Der har virkelig været mange gode og skæve ideer i spil. Men Midtfyns Festivalen handler i høj grad om at skabe noget sammen, og som tingene ser ud nu, kan vi ikke få det samarbejde, vi gerne vil have med vores gæster, vores frivillige og vores samarbejdspartnere. Så vil vi hellere vente til september, så der er mulighed for at mødes og inddrage folk i festivalen, siger festivalleder, Kim Skovby Klindt, der fortæller om baggrunden for beslutningen.

Efter Sundhedsstyrelsens planer skulle corona-vaccinen til den tid være rullet ud til alle, som ønsker at blive vaccineret. Forhåbentlig er de fleste restriktioner fjernet til september, men hvis der fortsat skulle være begrænsninger, kan Midtfyns Festivalen lære af erfaringer, der bliver gjort til koncerter og festivaler, som bliver afholdt tidligere på sommeren.

Annonce

- Vi er en lille festival drevet af frivillige, og det ville være for stor en opgave for os, hvis vi skulle være de første i festival-sæsonen, som stod for afprøvningen af de forskellige corona-tiltag, udtaler Kim Skovby Klindt.


Vi er en lille festival drevet af frivillige, og det ville være for stor en opgave for os, hvis vi skulle være de første i festival-sæsonen, som stod for afprøvningen af de forskellige corona-tiltag.

Kim Skovby Klindt


Han tilføjer, at de store festivaler har en langt større organisation og dermed flere kræfter til at løfte sådan en opgave.

- Derfor er vi små festivaler meget taknemmelige for det gode samarbejde, der er mellem festivalerne, så vi kan få glæde af deres erfaringer.

Gang i planlægningen

Selv om festivalen er flyttet til sensommeren, er der allerede nu fuld gang i planlægningen, og Kim Skovby Klindt forventer, at der vil være travlt helt frem til september.

- Der bliver fart på i de kommende måneder, men det hører med, og vi glæder os. Vi laver festival, fordi vi synes, det er sjovt, og fordi vi gerne vil feste med fynboerne og alle andre festhungrende gæster, når vi engang er på den anden side af coronaen, siger Kim Skovby Klindt.

Festivallederen forventer, at festivalen kan melde de første kunstnere ud i løbet af kort tid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Midsommerfejring i Ryslinge

Midtfyns Posten

Konfirmander i Ryslinge

Midtfyns Posten

Åbent hus i Hudevad Smedje

Annonce