Annonce
Midtfyns Posten

Da Hitlers fotograf besøgte Danmark og samarbejdspolitikkens sammenbrud

Selvportræt Walter Frentz. Pressefoto
Annonce

Ringe: Forfatter og foredragsholder Jesper Bugge Kold kommer til Ringe Bibliotek tirsdag 27. oktober kl. 19 og fortæller med baggrund i sit researcharbejde om Walter Frentz, Hitlers fotograf, og hans besøg i Danmark sommeren 1943.

Mens Frentz er i Danmark bryder Augustoprøret ud, og han oplever det på nærmeste hold i form af uro i gaderne, slagsmål mellem danskere og tyske soldater og et sabotageanslag mod det hotel, han selv bor på. Hitler bliver rasende, da han hører sandheden fra Frentz, for den rigsbefuldmægtigede Werner Best har informeret ham om, at situationen i Danmark er under kontrol.

Hermed kommer Walter Frentz til at spille en central rolle i hele forløbet, for Werner Best bliver straks kaldt til Førerhovedkvarteret og med sig tilbage i Danmark medbringer han det ultimatum, der får samarbejdspolitikken til at bryde sammen.

Vi kender historien om, at Danmark sagde fra over for Nazityskland i august 1943, men stort set ingen kender historien om, at det skete på baggrund af Walter Frentz' besøg i Danmark.

Billetter kan købes på bibliotekets hjemmeside www.fmbib.dk, oplyser biblioteket.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Åben datastue i Husmandsstedet

Midtfyns Posten

Søndagsåbent på Egeskov Mølle

Annonce