Annonce
Midtfyns Posten

De kan ikke undvære det: Kortspillere fra Midtfyn spiller bridge coronafrit

Medlemmer af Ringe Bridgeklub spiller bridge online. Privatfoto
Coronarestriktionerne forhindrer ikke en flok kortspillere i at spille bridge. Medlemmer af Ringe Bridgeklub mødes online og spiller, og der er plads til flere ved det virtuelle kortbord.

Ringe: Coronarestriktioner og kortspil lyder umiddelbart som to uforenelige størrelser. Men man kan godt mødes og spille bridge, selv om man ikke må forsamles fysisk. I stedet kan man sidde hjemme hver for sig bag hver sin skærm og spille online, og det gør cirka 50 kortspillene fra Ringe Bridgeklub to aftener om ugen.

- Vi kan ikke undvære det, men vi er ikke fordrukne eller ulydige borgere. Vi retter os efter Mettes anvisninger og spiller online hundrede procent coronafrit, siger Jonna Rasmussen, næstformand for Ringe Bridgeklub, i en pressemeddelelse.


Vi retter os efter Mettes anvisninger og spiller online hundrede procent coronafrit.

Jonna Rasmussen, næstformand for Ringe Bridgeklub


De midtfynske kortspillere spiller via den nye portal RealBridge, der blev lanceret i januar, og Ringe Bridgeklub er en af de første klubber, der er med i det nye virtuelle bridgeunivers.

- Den adskiller sig fra andre ved at man kan se og tale med hinanden omkring bridgebordet. Det er næsten som at spille fysisk i bridgeklubben. Man melder på samme måde, vi har det grønne bord, og vi spiller turnering efter bridgeforbundets regler, oplyser Carl Ove Rasmussen, formand for Ringe Bridgeklub.

Alle, der kan spille bridge, kan være med, hvis man har computer eller I-pad. Det kræver dog, at man er medlem i Ringe Bridgeklub, som tilbyder B-medlemsskab for resten af sæsonen. Man kan ringe til formanden på tlf. 24483923 og høre nærmere.

Annonce

Ældste spiller er 92

Omkring 50 personer fra Ringe Bridgeklub spiller med online.

- Det er fantastisk, at vi allerede har så mange med. Skolebørn, unge og erhvervsfolk får jo undervisning, holder møder, synger sammen online og er vant til til det. Bridgespillere er med få undtagelser 40+, men de fleste er 65+, vores ældste spiller er 92 år, men kaster sig frygtløs ud online, fortæller Carl Ove Rasmussen, der også fremhæver perspektiverne i RealBridge.

- Man kan lave turneringer på tværs af Fyn, spille sammen over hele landet uden nogle skal ud at køre. Der kan undervises nye spillere og laves supplerende undervisning for etablerede. Det kan også tiltrække yngre mennesker med en travl hverdag og børn, hvor det at køre til en klub og bruge tre til fire timer kan virke afskrækkende, påpeger han.

- Det kan dog ikke hamle op med klublivet, som vi savner meget, især det sociale, og ønsker, vi snart kommer i gang igen, lyder det fra den midtfynske bridge-entusiast.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce