Annonce
Midtfyns Posten

De sidste tilmeldinger er i hus: Nu kommer der fibernet til Ferritslev-Rolfsted

Nu kommer der fibernet til Ferritslev-Rolfsted, og det blev torsdag fejret med champagne og flag. Den frivillige arbejdsgruppe har i dette år gjort en stor indsats for at få bedre internet til de to nabobyer. Fra venstre ses Camilla Banke Rasmussen, Kristian Elmo Forsström, Jakob Højager Romby og Rasmus Lindstrøm Frederiksen. Privatfoto
I mange år har der været problemer med ustabilt internet i nabobyerne Ferritslev og Rolfsted. En frivillig arbejdsgruppe har i dette år kæmpet for at få fibernet til byerne, og det bliver nu virkelighed.
Annonce

Ferritslev-Rolfsted: 371. Dette var det magiske tal, som skulle opnås i form af tilmeldinger, hvis fibernet skulle blive en realitet i de to nabobyer Ferritslev og Rolfsted.

Og det antal tilmeldinger har arbejdsgruppen bestående af Rasmus Lindstrøm Frederiksen, Camilla Banke Rasmussen, Kristian Elmo Forsström og den nytilkomne Jakob Højager Romby nu fået samlet ind.

Og det betyder, at der om under et år, i september 2021, er lynhurtigt internet klar til beboerne i de to byer.

Annonce

Fejret med champagne

Torsdag morgen fik arbejdsgruppen besked om, at de var nået i mål med tilmeldingerne. Helt uplanlagt aftalte gruppen at mødes oppe ved fritidshuset om aftenen for at sætte det nye skilt op, hvorpå der står "Tillykke - Her kommer der lynhurtigt fibernet fra Energi Fyn".

- Vi fik hurtigt aftalt, at én tog flag med og en anden tog champagne med, og så stod den ellers på corona-high-fives med albuerne. Stemningen var "huhej vilde dyr", og vi var bare rigtig glade for at være kommet i mål, fortæller en lettet Camilla Banke Rasmussen.

Arbejdsgruppen har gjort meget for at indsamle tilmeldinger til fibernet. De har blandt andet stået med bannere fra Energi Fyn og lavet reklame i Superbrugsen og Fakta i Ferritslev og en enkelt gang i Rolfhallen. De har også oprettet Facebook-gruppen "Fibernet til Ferritslev - Rolfsted", hvor de har lavet opslag om deres arbejde og informeret om, hvordan projektet er skredet frem.

- Det er jo en kæmpe sejr for os. En ting er, at vi selv har fået en masse ud af det, men en anden ting er, at det er til stor fordel for hele vores område, siger Camilla Banke Rasmussen.


Vi forventer i hvert fald, at vi kan holde boligpriserne og måske endda forhøje dem, da området nu bliver mere attraktivt for tilflyttere. Det betyder bare rigtig meget, at der er hurtigt internet, og det er noget, som vi ved, at folk spørger efter, når de kigger på hus herude.

Camilla Banke Rasmussen


Annonce

Gør byerne mere attraktive

Området bliver ifølge Camilla Banke Rasmussen mere fremtidssikret, når der kommer fibernet.

- Vi forventer i hvert fald, at vi kan holde boligpriserne og måske endda forhøje dem, da området nu bliver mere attraktivt for tilflyttere. Det betyder bare rigtig meget, at der er hurtigt internet, og det er noget, som vi ved, at folk spørger efter, når de kigger på hus herude, siger hun.

Og opbakningen har også været stor fra lokalsamfundet, understreger Camilla Banke Rasmussen.

- Opbakningen har været helt fantastisk. Vi har i den grad kunnet mærke, at vi er et lille samfund, som står sammen. Og folk har hele tiden været rigtig søde til at spørge ind til, hvordan det går og komme med opmuntrende kommentarer, så opbakningen har helt sikkert øget vores motivation, fortæller Camilla Banke Rasmussen.

Annonce

Tilmelding kan stadig nås

Aftalen med Energi Fyn gik ud på, at selskabet ville installere fibernet, hvis arbejdsgruppen formåede at indsamle forhåndstilmeldinger fra halvdelen af de lidt over 700 husstande, der er i Ferritslev og Rolfsted.

Selvom alle tilmeldinger er i hus, kan man stadig nå at tilmelde sig fibernet, fortæller Camilla Banke Rasmussen. Der er nemlig ikke nogen tidsfrist på, hvornår man senest skal tilmelde sig, men man skal gøre det, inden gravearbejdet går i gang i august 2021.

Hvis man vil tilmelde sig eller høre mere om projektet, kan man kontakte Rasmus Lindstrøm Frederiksen på tlf. 25 36 92 47 eller Kristian Elmo Forsström på tlf. 20 24 37 25.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

En god kammerat: 14-årige Cecilie fra Risøhøj Håndbold er nomineret til kammeratskabspris og kan vinde 25.000 kr. til sit hold

Annonce