Annonce
Midtfyns Posten

Den første på Midtfyn: Fodboldgolfbane åbner til foråret

I august blev hullerne designet. Det er Ole Mose, som står bag den del. Banen ligger lige op til fiskesøerne. Privatfoto
Midtfyn får nu også en fodboldgolfbane. Den kommer i Espe, hvor Jørgen Mose Hansen anlægger banen i forlængelse af sine fiskesøer. Håbet er, at banen er klar til brug til maj.
Annonce

Espe: Siden 2004 har man kunne kaste snøren ud hos Nyvangs Fiskesøer på Snarupvejen lige uden for Espe i jagten på regnbueørreder og flodkrebs.

Inden længe kan man også snøre sportsskoene og kombinere fiskeriet med en gang fodbold - eller rettere en gang fodboldgolf. For som det første sted på Midtfyn er Jørgen Mose Hansen godt på vej med at få anlagt sådan en bane.

- Vi mangler ikke så meget, og vi håber, at vi kan åbne til foråret. Men det er jo ikke til at arbejde i jorden lige nu, for det er simpelthen så vådt, forklarer Jørgen Mose Hansen.

Cirka to hektar dækker fodboldgolfbanen, og den indeholder naturligvis 18 huller. De er mellem 30 og 80 meter lange.

- Der er blevet kørt en del jord på, så vi har kunne lave bakker. Nogle steder kan man ikke se hullet fra startstedet, forklarer den 74-årige, mens han viser rundt i området.

Det foregår i en traktor i yderkanten.

- Vi har plantet træer uden om og mellem banerne, og hele vejen uden om banen bliver der sået blomster til gavn for dyrene og insekter. Så det bliver rigtig godt, smiler Jørgen Mose Hansen.

Vi køber 50 bolde og nogle trækvogne, så man kan have en kasse øl med. Der er plantet træer mellem banerne, og vi sætter borde og bænke op, så det bliver helt park-agtigt. Folk kan lige så godt blive her nogle timer, når de nu er kommet

Jørgen Mose Hansen, indehaver af Nyvangs Fiskesøer og Midtfyns første fodboldgolfbane

Annonce

Sønnens idé

Det er godt et par år siden, at idéen til golfbanen blev bragt op. Ifølge Jørgen Mose Hansen var det sønnen, 27-årige Ole, som fødte den.

- Han er min eneste arving, og han vil gerne have stedet her en gang, når han flytter tilbage til Fyn. Men han vil heller ikke have noget med landbrug at gøre. Så foreslog han, at vi lavede fodboldgolf, og ja, så gjorde vi det, for det er da meget sjovt, siger Jørgen Mose Hansen, som er tredje generation på ejendommen lige uden for Espe.

Den 74-årige er uddannet elektriker og læste senere til maskinmester og arbejdede blandt andet 28 år på Dalum Papirfabrik. Ved siden af han har også haft fritidslandbruget med blandt andet korn og rasp på markerne ved Espe.

- Jeg har afskibet alt, hvad der har med landbrug at gøre, for det er ikke det værd længere, bemærker Jørgen Mose Hansen, som nu har udsigt til fodboldgolfbane og fiskesøer fra ejendommen.

Han understreger, at det ikke er en overdreven stor kærlighed til hverken fodbold eller golf, der har givet anledning til anlæggelsen af banen.

- Nej, det er det ikke. Det er meget lidt, jeg selv har spillet. Jeg ser lidt fodbold i fjernsynet, og min søn er mere interesseret i disc golf.

Annonce

Bænke og trækvogn

Arbejdet med at designe banen gik i gang sidste år, og det er Jørgen Mose Hansens søn, som er arkitekten. Omkring 75.000 kroner smider de i banen.

- Vi har kunne lave meget af det selv, for vi har maskinerne. Der skal laves nogle forhindringer i form af kampsten og bunkers, og på sigt kan der laves yderligere forhindringer som net eller plader, man skal skyde igennem. Men omvendt vil han (sønnen, red.) også gerne have det så naturligt som muligt, siger Jørgen Mose Hansen.

Han håber, at banen kan prøves af i april, og han har allerede haft kontakt til fodboldklubben Krarup/Espe om at hjælpe til med det, inden banen åbner for offentligheden til maj.

- Vi køber 50 bolde og nogle trækvogne, så man kan have en kasse øl med. Der er plantet træer mellem banerne, og vi sætter borde og bænke op, så det bliver helt park-agtigt. Folk kan lige så godt blive her nogle timer, når de nu er kommet, griner Jørgen Mose Hansen.

Det vil koste 80 kroner for voksne at spille, mens børn slipper med det halve.

Jørgen Mose Hansen står sammen med sønnen bag den første fodgolfbane på Midtfyn. Går det efter planen, åbner den til maj. Foto: René Johansen
De første huller og bunkers er på plads, men der mangler fortsat endnu en del, inden banen er helt klar. Foto: René Johansen
Jørgen Mose Hansen lavede i 2004 fiskesøer på en del af jorden tilhørende hans ejendom. Nu er han godt i gang med at få anlagt en fodboldgolfbane. Foto: René Johansen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce