Annonce
Midtfyns Posten

Den indre kritiker blev sendt uden for døren ved sangskriverworkshop

Et musikalsk øjeblik, da Peter Sjøberg Rasmussen fremførte en af sine nye sange for de andre deltagere i sangskriverworkshoppen. Foto: Maria Retoft Pedersen
For nylig mødtes en god håndfuld deltagere til sangskrivningsworkshop for singer-songwritere hos Liv i Stationen i Ringe. Der er stadig plads til flere deltagere ved de kommende arrangementer.
Annonce

Ringe: Skal en sangtekst altid rime? Hvor finder man inspiration? Og hvordan husker man melodien, når man for alvor har lavet noget godt?

De spørgsmål var nogle af dem, der blev diskuteret, da der for nylig var sangskrivningsworkshop for singer-songwritere i Ringes gamle stationsbygning.

Bag workshoppen stod Hans Henrik Pedersen, musiker og sangskriver, Susanne Jørgensen, musikterapeut og sangskriver, og Pernille Nederland, forfatter og sangskriver. Dagen igennem prøvede de - og de fremmødte deltagere - kræfter med forskellige øvelser, udvekslede tips og tricks og lod sig inspirere af hinanden.

Hans Henrik Pedersen har været en del af bestyrelsen i Liv i Stationen fra starten, og han synes, at Stationsbygningen er et oplagt sted at holde sangskrivningsworkshops.

- Det har hele tiden været mit mission, at det her skulle være et sted, hvor drømme gik i opfyldelse. Den første fredag i hver måned holder vi musikcafé, hvor alle kan komme og optræde. Her er et åbent musisk fællesskab. Mange sidder og fedter med sangskrivningen for sig selv derhjemme. Og man er ofte sin egen største kritiker, og man kan komme til at kritisere det hele ihjel, inden man overhovedet er kommet i gang, siger han.

- Her kan man træde ind i et trygt forum, hvor man kan prøve nogle ting af, og i fællesskabet får man både lyst og mod til at komme videre.

- Jeg bruger mine sange til at håndtere de svære ting i livet. Man lærer rigtig meget om sig selv, når man skriver sange, og det kan godt være en hård proces. Men man bliver nødt til at acceptere sig selv, og nogle gange kommer man måske også til at holde lidt mere af sig selv i processen.

Peter Sjøberg Rasmussen

Annonce

Ud af skriveblokering

En af dem, der havde meldt sig til workshoppen, var Peter Sjøberg Rasmussen fra Ryslinge. Han har skrevet sange, siden han var 15 år, og har gennem tiderne optrådt en del - både i forskellige bands og alene.

- Men det løb ligesom lidt ud i sandet efterhånden, og nu er jeg så småt begyndt at optræde igen for mig selv, fortæller han.

- Jeg er en person, der har meget på hjerte, og det at skrive sange er en måde at få afløb for noget af det på, forklarer han.

Ved workshoppen opførte han en sang, han netop havde skrevet en tekst til. Melodien havde været færdig i flere år, men en skriveblokering havde plaget sangskriveren i en lang periode.

- Og det synes jeg allerede, jeg har fået god inspiration til. Jeg følte lidt, at jeg havde mistet min stemme i forhold til teksterne, men nu er den på vej tilbage, siger han.

Peter Sjøberg Rasmussen har igennem sit liv haft perioder med psykisk sygdom.

- Jeg bruger mine sange til at håndtere de svære ting i livet. Man lærer rigtig meget om sig selv, når man skriver sange, og det kan godt være en hård proces. Men man bliver nødt til at acceptere sig selv, og nogle gange kommer man måske også til at holde lidt mere af sig selv i processen.

Annonce

Kom og vær med

Sangskriverworkshoppen var den første ud af fire, og der er stadig plads til flere deltagere, hvis man har lyst til at blive udfordret på kreativiteten. Og alle kan være med, også selvom man ikke er så erfaren, lyder det fra Hans Henrik Pedersen.

- Det med at skrive sange er lidt ligesom, når man starter med at lære at tegne. Måske skal man lige fortælle sin mor og far de første gange, hvad det forestiller, fordi de ikke lige kan se det. Men så udvikler man sig og bliver bedre. Det vigtigste er, at man har modet, siger han.

Allerede nu på fredag kan man høre resultaterne fra denne søndags sangskrivningsworkshop, når der fra klokken 15-18 er MusikStation. Her optræder flere af deltagerne med egne kompositioner.

Den næste sangskriverworkshop finder sted søndag d. 8. marts fra kl. 10-14.

Det koster 90 kroner at deltage, og man skal tilmelde sig på musikstationen1@gmail.com

Hans Henrik Pedersen håber, at sangskriverworkshoppen kan blive et fast tilbud i Stationsbygningen.

Hans Henrik Pedersen var en af initiativtagerne til workshoppen, og han håber, den kan blive en fast del af livet i den gamle stationsbygning. Foto: Maria Retoft Pedersen
Peter Sjøberg Rasmussen har skrevet sange, siden han var 15 år. Han nød godt af inspiration og input under workshoppen. Foto: Maria Retoft Pedersen
Deltagerne arbejdede både sammen og hver for sig med forskellige øvelser i løbet af dagen. Foto: Maria Retoft Pedersen
Deltagerne i workshoppen prøvede kræfter med forskellige øvelser, udvekslede tips og tricks og lod sig inspirere af hinanden. Foto: Maria Retoft Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Konfirmationer uge 33

Annonce