Annonce
Midtfyns Posten

Den nye præst i Herringe-Gestelev: Eva i sit midtfynske paradis

Eva Lykke Jensen er netop flyttet ind i præstegården i Herringe, hvor hun har masser af plads omkring sig. Foto: Hardy Hounsgaard
Eva Lykke Jensen er den nye præst i Herringe og Gestelev. Den 32-årige østjyde glæder sig til sin nye tilværelse på præstegården, hvor der går får og græsser i baghaven.
Annonce

Herringe: Eva plukker et æble fra et af de frodige frugttræer i den store have. Med et smil om munden misser hun med øjnene op mod den skarpe sol, der skinner fra den blå septemberhimmel over den gamle præstegårdshave i Herringe.

- Jeg nyder at være her, siger Eva om sit paradis, hun netop er flyttet ind i.

Eva Lykke Jensen er den nye præst i Herringe og Gestelev sogne, og den 32-årige kvinde er allerede blevet godt modtaget af sine nærmeste naboer, der går og græsser i enden af den store præstegårdshave i den midtfynske landsby.

Hun samler et par nedfaldsæbler op og går ned til de brægende uldtotter, der kalder på opmærksomhed bag indhegningen i enden af haven. Hun langer æblerne over hegnet og kærtegner fårene, der smasker den saftige frugt i sig.

Fårene, der går i enden af præstegårdshaven, gnasker lystigt æblerne, som Eva Lykke Jensen giver dyrene. Foto: Hardy Hounsgaard
Eva Lykke Jensen plukker et æble fra et af de store frugttræer i den store præstegårdshave i Herringe. Foto: Hardy Hounsgaard

- Det er et af menighedsrådets medlemmer, der har fårene. Det er hyggeligt at have fårene gående. Min treårige niece var her forleden, og hun var helt vild med at komme ned til fårene, siger Eva Lykke Jensen.

Annonce

Spændt på sin nye rolle

Det er hendes første præsteembede.

- Jeg er spændt på min nye rolle. Jeg har ikke virket som præst før, så jeg ved ikke, hvordan det er at være præst. Men jeg har stor erfaring med frivilligt kirkeligt arbejde og har også været kirkesanger i en kirke i Horsens. Men jeg kender ikke til præsterollen indefra, og det glæder jeg mig til at lære, siger Eva Lykke Jensen.

Eva Lykke Jensen skal søndag den 13. september indsættes som præst i Herringe Kirke og Gestelev Kirke. Her afprøver hun prædikestolen i Herringe Kirke. Foto: Hardy Hounsgaard

Den 1. september blev hun ordineret som præst i Odense Domkirke, og hun indsættes som præst i Herringe og Gestelev sogne søndag den 13. september med gudstjenester i begge sognets kirker henholdsvis klokken 10 og 14.

Eva Lykke Jensen

Eva Lykke Jensen er 32 år.

Hun er født og opvokset i Horsens og har de seneste 12 år boet i og omkring Aarhus.

Hun tiltrådte den 1. september som sognepræst i Herringe og Gestelev sogne. Desuden skal hun 40 procent af arbejdstiden være præst i Sdr. Nærå.

Hun bor i præstegården i Herringe.

Der er indsættelsesgudstjeneste søndag den 13. september kl. 10 i Herringe Kirke og samme dag kl. 14 i Gestelev Kirke.

Den tidligere præst i Herringe og Gestelev, Kamille Nygaard, stoppede den 1. oktober sidste år. Siden har Uffe Kærup, pensioneret præst i Bellinge, vikarieret som præst i Herringe og Gestelev.

Annonce

Hendes nye hjem

Eva Lykke Jensen er vokset op i Horsens og har boet i og omkring Aarhus de seneste 12 år. Og nu bor hun på Fyn for første gang i sit liv.

- For nogle dage siden sagde jeg, at jeg skulle hjem til Aabyhøj for at hente nogle ting. Men nu siger jeg, at jeg skal hjem til Herringe.

Eva Lykke Jensen blev færdiguddannet fra pastoralseminariet i Aarhus for to år siden.

- Jeg har gået ledig halvandet år, fordi jeg var kræsen. Jeg søgte kun stillinger i Østjylland, hvor der er mange om buddet. Men sognepræsten i Espe, Vantinge og Hillerslev, Simon Jylov, som jeg læste sammen med, gjorde mig opmærksom på stillingen her i Herringe-Gestelev og mente, at jeg skulle kigge nærmere på det job.

- Det gjorde jeg, og da jeg var på besøg her første gang i midten af juni, kunne jeg mærke, at det føltes helt rigtigt.


For nogle dage siden sagde jeg, at jeg skulle hjem til Aabyhøj for at hente nogle ting. Men nu siger jeg, at jeg skal hjem til Herringe.

Eva Lykke Jensen, ny præst i Herringe og Gestelev


Efter at have gennemført en prøveprædiken og samtale med menighedsrådet måtte hun vente i fire dage, før hun fik at vide, om hun fik jobbet.

- Det var fire dage, hvor jeg var rigtig spændt, for jeg ville rigtig gerne have det embede. Så jeg var glad, da menighedsrådsformanden Stig Kjeldbjerg ringede og fortalte, at jeg var deres foretrukne ansøger, fortæller Eva Lykke Jensen, der er vokset op i et parcelhuskvarter i Horsens.

Annonce

Stilhed og stjerner

- Jeg er vokset op i et typisk forstadskvarter og har hele min familie i Horsens og mit netværk i Aarhus, så jeg troede i starten, at der var langt til Midtfyn. Men så langt er der jo ikke, siger hun.

Men der er forskel på Horsens og Herringe. Hun er nu havnet i et midtfynsk landsbysamfund og har aldrig før boet så tyndt befolket et sted.

- Her er mere stille, og det nyder jeg. Om aftenen kan jeg se stjerner fra ovenlysvinduet i mit soveværelse, og det kunne jeg ikke fra min lejlighed i Aarhus, fortæller hun.

Annonce

Klaver og korsang

Et af de mange rum i præstegården er blevet hendes musikalske hyggehjørne.

Her står et klaver, som har fulgt hende, siden hun blev konfirmeret for 18 år siden.

- Jeg købte det for mine konfirmationspenge, fortæller den musikglade præst, mens fingrene danser hen over tangenterne og fremfører Beatles-klassikeren "Let it be".

Eva Lykke Jensen kan godt lide at spille på sit klaver, som hun købte for sine konfirmationspenge for 14 år siden. Foto: Hardy Hounsgaard

Foran hende på klaveret ligger en sirligt udsmykket stok med inskriptionen "Højen Sangforening julen 1930".

- Det var min oldefars dirigentstok, og den skal op at hænge på væggen, fortæller hun.

Sangen fylder også meget i hendes liv.

- Jeg har sunget i kor i Aarhus, og jeg skal også finde et kor her, når jeg lige er faldet til, siger hun.

Hun ser frem til at lære menigheden bedre at kende.

- Der er liv i både Herringe og Gestelev, og der er flere mennesker, der kommer i kontakt med kirken end for 20 år siden. I stedet for kun at have gudstjeneste søndag formiddag har vi også andre arrangementer som aftengudstjeneste og andre ting. Kirken er en kulturinstitution, og det skal vi holde fast i. Jeg vil gerne samarbejde med det lokale samfund, som vi er en del af, siger den nye præst, mens hun viser rundt i sit nye hjem.

I stuen er der fyldt med gaver fra ordinationen i domkirken. En af gaverne står ung og frisk ved siden af bordet: Et æbletræ, podet med fire forskellige sorter, klar til at blive plantet ud i Evas nye have.

Eva Lykke Jensen foran sit nye hjem, præstegården i Herringe. Foto: Hardy Hounsgaard
Denne stenugle fik Eva Lykke Jensen i indflyttergave af sine forældre. Så den nye præst har nu sin egen kirkeugle. Foto: Hardy Hounsgaard
Eva Lykke Jensen, præst i Herringe og Gestelev, i sin præstegårdshave. Foto: Hardy Hounsgaard
Fårene i den bageste ende af præstegården tilhører et af menighedsrådets medlemmer, og Eva Lykke Jensen nyder nærheden til dyrene i den store have. Foto: Hardy Hounsgaard
Eva Lykke Jensen er spændt på sin nye rolle som præst i Herringe Kirke. Foto: Hardy Hounsgaard
Eva Lykke Jensen er snart klar til at indtage prædikestolen i Herringe Kirke. Foto: Hardy Hounsgaard
Eva Lykke Jensen, ny præst i Herringe og Gestelev sogne. Foto: Hardy Hounsgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Midtfyns Posten

KOL-dag på Ringe Apotek

Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Sangaften i Årslev Kirke

Annonce